2014-06-23 2732 瀏覽
香港日式放題通街都係,但有幾多間可以做到刺身靓,熟食又好食呢?今次團購買左呢間放題優惠卷,連加一及時段等服務費,每位盛惠HK$208.-今次和男友兩人一齊食,一下單野食好快送上枱。一開始就送上刺身拼盤,好大盤哦,我地叫得唔多,但黎既份量卻是兩倍幾,我暈。一般刺身都會漏單,佢無不單止,仲黎左 double份量,真係唔知笑好定喊好。好像吞拿魚刺身,叫了兩件,但卻送來8件 @@刺身堆得滿滿的,感覺很受落。三文魚很滑,油脂分佈平均,食落口三文魚味濃郁。赤蝦刺身很大隻,味道鮮甜,肉質彈牙,成條在口中好有味道,好似一次食左5,6隻無殼甜蝦咁。蝦頭內亦很多蝦膏,但食了兩隻都是有點苦的。吞拿魚都係得個“鞋”字,仲要一人食成4塊,真係想喊。T_T帶子刺生係片薄片的,但很鮮甜。油甘魚刺生好肥美,唔會腥,食落口魚味濃郁。北寄貝刺身無咩特別。結果呢盤刺身食到埋單先食完 /_\叫了一份水蜜桃沙律 & 青瓜絲蟹子沙律。水蜜桃沙律加了日式芝麻醬,但個人覺得不太夾,日式芝麻醬現上水蜜桃有種怪味產生,但日式芝麻醬現上生菜沙律也OK不錯。青瓜絲蟹子沙律弄得太粗了,而且青瓜絲也比較乾身,口感不好。壽司類:蟹子軍艦及海膽軍艦
今次和男友兩人一齊食,一下單野食好快送上枱。
好像吞拿魚刺身,叫了兩件,但卻送來8件 @@

吞拿魚都係得個“鞋”字,仲要一人食成4塊,真係想喊。T_T
帶子刺生係片薄片的,但很鮮甜。
油甘魚刺生好肥美,唔會腥,食落口魚味濃郁。
北寄貝刺身無咩特別。
結果呢盤刺身食到埋單先食完 /_\
叫了一份水蜜桃沙律 & 青瓜絲蟹子沙律。
青瓜絲蟹子沙律弄得太粗了,而且青瓜絲也比較乾身,口感不好。
壽司類:蟹子軍艦及海膽軍艦很不錯,飯不會太大舊,海膽很新鮮,encore 了2次。
燒物:菠蘿上面的醬居然是咸的,口味不配。蕃薯仔很甜哦。
天婦羅: 炸漿不是很厚,OK。
魷魚居然有陣梅味,不新鮮。

2014-04-26
用餐優惠