2014-04-21 2280 瀏覽
田中壽司亦是我在元朗的口袋名單之一,又是一大排隊名店,排成個鐘都試過,因為佢真係好抵食。由於離家不遠,所以次次都是叫外賣,因為比起排隊真係快好多!而且田中堂食得個45分鐘真係趕頭趕命!我每次都必點三文魚腩碎飯這個超值之選,由佢早幾年$37 食到而家都變成$56,佢都係超級抵食~一大個魚生飯有佔了半碗飯的三文魚腩碎,有兩大隻甜蝦刺身、兩片北寄貝刺身、兩隻甜美的帶子刺身!仲附送五片紫菜同味噌湯。你話係咪係超值丫!雖然比起正宗的壽司刺身,質素一定無咁好,但論新鮮同味道其實亦算不錯,以呢個價錢真係好難食到。成個魚生飯真係超級豐盛!超多三文魚腩碎,而且味道亦算鮮甜。附送的味噌湯,以昆布、粟米、白蘿蔔熬煮,味道尚算可以,有時還會有北寄貝在湯內。超大隻的甜蝦刺身!!味道超鮮甜,出面壽司店都要$3x-4x 兩隻啦!!抵食!甜美帶子刺身,雖然不算大隻厚肉,但鮮甜味道搭夠!北寄貝刺身肉質厚身,味道不錯,不會有雪味~我最愛用附送的紫菜包著混合了三文魚腩碎的壽司飯,即刻變身成三文魚腩碎手卷,一飯兩食,正!

成個魚生飯真係超級豐盛!超多三文魚腩碎,而且味道亦算鮮甜。
甜美帶子刺身,雖然不算大隻厚肉,但鮮甜味道搭夠!
北寄貝刺身肉質厚身,味道不錯,不會有雪味~
15 分鐘 (外賣自取)
  • 三文魚腩碎飯