2014-04-08 2014 瀏覽
第一次黎食呢間餐廳, 係因為阿媽話呢間出名, 佢地係個到附近住左幾十年, 話間餐廳都幾十年仍然仲係做鐡板餐, 咪即管試下呢d老字號既先! 今晚7:30到,看見門囗無人等,就覺得怪, 因阿媽話好多人架, 要早點去攞位呀,唔使等入去, 入到去都有很多人,不過又熱又焗又有陣"除"咁既味,我地坐左係一張中間既圓枱到, 六個人一齊坐既, 好迫,朋友見咁樣想唔食, 但一心黎到諗住食左先, 好食就唔緊要囉 !!好快有個阿叔攞左2碗湯黎放低係我地前面, 我地就問, 我地未叫野喎, 佢就話, 飲啦,係羅宋湯le既, 食扒就有架la, 快d飲左先呀, 轉頭有另一個年輕少少既男人放低左2個餐包, 哎呀, 個麵包凍架, 仲俾d凍既牛油我地仲咩呀, 點食呀, 佢就收番就算, 激死我地呀,個湯超難飲,都唔知係咩溝埋既水咁樣, 隔離坐既一對情侶, 成碗湯無飲就話唔要了,就估到知咩事我地叫左牛柳同肉眼扒, 嚇死人既食扒經歷, 個樓面一個人拿4個鐡扒出來,行既時候, 我仲驚過佢, 鐵扒燒到紅色,又大煙,俾佢燙到就慘呀, 所以好小心咁睇實兩旁位置, 怕怕呀我叫個個牛柳呀....."拿"到呀, 無晒牛肉味, 都唔知食緊咩,

我叫個個牛柳呀....."拿"到呀, 無晒牛肉味, 都唔知食緊咩,我個朋友既肉眼扒, 就咸到呀唔食到, 同樓面講, 佢地話係咁架la, 無得換呀, 激死, 我朋友咪唔食囉, 佢地就即刻收野,問都唔問下我地,好似想我地快點走一樣所以我地連餐飲都唔要就走左, 出到門口連件衫都有味,真係唔明白點解重有人來食呀!
題外話/補充資料: 老字號唔一定讚呀
2014-04-07