2014-03-08 6438 瀏覽
前幾日同朋友行完MK, 佢地話想食雞煲, 就行左去食MK既至尊重慶雞煲。由於無BOOK位既關係, 等到2046是常識吧。同朋友8:00攞定位然後去行陣街, 9:00行番去, 9:30入座。我唔怪佢地, 因為無BOOKING位WALK IN係我地既責任, 等是應該的, 而且有位就已經好好, 鬼叫我朋友任性死都要食雞煲。我地岩岩好6個人, 所以岩岩好坐到卡位, 開心仔。咁話說雞煲有得選擇幾辣, 身為一個唔食得辣既小可愛, 更係食原味唔辣啦。等個雞煲等左三個字, 我地笨拙左, 應該寫定配料單, 如是者我地又傻下傻下等多三個字, 真係喊出黎。旁邊有枱人食小辣, 然後見佢地成頭汁同狂叫野飲, 我就知我叫唔辣係正確既選擇。雞煲都算幾香, 食落去幾入味, 但d雞既肉質就一般般, 又唔係話好粗糙, 但真係唔夠滑。其他配料又無話特別好食, 都只係一般平價打邊爐既冰鮮料。但以尼個價錢, 百幾蚊一位埋單都真係算係咁。提提大家去之前記得記得book位。