2014-01-10 3622 瀏覽
九龍城,出名多好野食,例如小曼谷,禾牛薈都好多人去過。禾牛薈門口一大堆名人明星既合照都係賣點之一,不錯既免費廣告效果。等待中,可能太肚餓,見到個刺身拼盤相被吸引了。所以又叫左大拼盤食住等。打邊爐最難過就係等湯滾,等野食熟,有個刺身食下,真係幫助打發時間。老實講,三百蚊一個刺身拼盤可以接受,不過就吾系特別好味甘,冇咩特別。主菜有幾個要推介一下,嚮令係真係幾好味幾香,真的比其他飯店炸得好。其次牛肉也不錯,禾牛薈當然會賣好牛肉,也值得一食。最後是個人特別喜歡的魚卜,沒有特別原因,因為無論咩魚卜都係我最愛。不過禾和薈D選擇好普通,而且價錢加左不少,可能有時自己去街市買食材仲好。

2014-01-04