2013-11-14 3613 瀏覽
天氣轉凍,突然好想打邊爐平時一到冬天都會周圍揾好地方打邊爐.聽朋友講樂富商場有間牛涮鍋,軟雪糕任食,於是比距吸引到.見又近近地,即刻book位去試下. 入面環境都唔錯,d位都坐得幾舒服,服務員都算ok.仲有個番茄湯底算唔錯,幾濃味!不過好大問題就系太少選擇同埋d野食唔好食.我地選佐個138+1的牛肉.d牛肉超級"鞋",大昌最平果種牛肉都好味過距好多咯.本身一心打算來食軟雪糕,我以為系乳絡雪糕點知中嗮伏,仲差過m計新地筒.野食真系超級超級少咯,貢丸,牛丸,芝士丸咩都無.但系鋪頭有丸又唔好食,例如呢度的蟹子丸系我食過有史以來最難食的!!海鮮類咩都無,去出邊打都仲有蝦果d食而且仲平d.講真,呢度d價錢又唔系特別平,但野食又唔系好食而且少.下次一定唔會來咯都係去hipot同d酒樓果d算啦!
天氣轉凍,突然好想打邊爐
.本身一心打算來食軟雪糕,我以為系乳絡雪糕
點知中嗮伏,仲差過m計新地筒
都係去hipot同d酒樓果d算啦!
2013-11-13
  • 番茄湯底