2013-11-06 836 瀏覽
朋友飯局,好友極力推介這一間新開小店,一早訂左位,一行三人準時到達,店鋪地方雖然不大,但地方十分整潔.肚仔餓,急不及待點餐黄金泡菜:同一般泡菜唔同,唔辣,酸酸地,好開胃!九層塔石鍋胡椒蝦:石鍋上,香噴噴!蝦肉爽口彈牙,最正係d配料,吸收晒九層塔同胡椒嘅香味,十分惹味!連蝦殼都食埋玉桂蘋果牛柳粒:未上枱巳經聞到玉桂嘅香味,牛柳粒鬆化,有肉味,加上蘋果同玉桂粉,感覺蠻清新的,一口接一口,好食到唔停得口!避風塘炒辣蟹:香氣撲鼻,鑊氣十足的炒蟹鲜甜多汁,肉質嫩滑,肉蟹大大隻,好新鲜,加上金蒜,辣椒和乾葱的香氣,好味到連手指都想食埋.最後將食剩的金蒜拎去炒飯,變成了避風塘炒飯,又別有一番滋味. 虫草花浸時蔬:虫草花香氣撲鼻,生菜吸收左濃湯同蟲草花香味,味道清新
黄金泡菜
黄金泡菜:同一般泡菜唔同,唔辣,酸酸地,好開胃!
九層塔石鍋胡椒蝦
玉桂蘋果牛柳粒

避風塘炒辣蟹
避風塘炒飯

蟲草花浸時蔬

題外話/補充資料: 店子雖小,但菜式選擇一點也不少.而且菜式味道出色,店員服務殷勤,主動向客人介绍菜式,值得讚許!有時間一定再嚟
2013-10-30
黄金泡菜