2013-10-27 2668 瀏覽
返工難得約左好朋友係元朗食LUNCH! 我地今次去試食德國佬餐廳~ 間鋪個地點都唔係好起眼, 行過都唔覺XD今日就試下佢個LUNCH SET, 我地叫左"香煎西冷扒配野菌燒汁" & "香煎羊柳配蒜茸汁". 有餐湯, 包, 同飲品, 價錢都算合理講下個湯先: 我見之前啲人既食評係有南瓜湯, 但我地今日飲既係雜菜湯.. 個湯就唔係好岩我口味...可能佢落左幾多香草, 我又唔係好食慣..包: 2個包都好食, 好香, 好軟.好, 到主菜喇~佢就係我既"香煎西冷扒配野菌燒汁", 由於落ORDER時佢冇問我要幾成熟, 我又唔記得問佢, 出到黎係約7成熟, 其實我比較鍾意食5成熟...佢個扒都好"淋", 唔錯. 我同我朋友都係配薯菜, 佢啲配菜係有落調味去炒既.依個係我朋友既 "香煎羊柳配蒜茸汁".佢個汁好香, 但我朋友話個羊就麻麻喇. 佢話我個西冷好食啲!總括而言, 食物質素係唔錯, 仲有9折, 即免加一. 但LUNCH SET個份量就比較少, 見到其他人客跟餐叫飯/意粉既分量都唔多, 大家要留意一下
返工難得約左好朋友係元朗食LUNCH!

包: 2個包都好食, 好香, 好軟.
餐湯 & 包
好, 到主菜喇~
香煎西冷扒配野菌燒汁
依個係我朋友既 "香煎羊柳配蒜茸汁".
''香煎羊柳配蒜茸汁''

2013-10-16