餐廳: 大中華飯店
資訊:

由於明星效應令這店火速人氣, 訂下一套他們認為合情合理嘅規則, 一般我們不會來這類型自視甚高嘅名店, 因為多半其真身是甚為嚇人, 但少婦A對這裡又似乎甚為欣賞, OK來一次吧! 當日點了的菜式如下:白烚花甲(凍食) – 花甲比較大隻,但大隻的同時個蜆肉亦會較結實, 胃部弱的食友們小心!墨魚片(凍食) –質地似擦紙膠, 明顯烚過籠!醮汁就只有一碟醬油 + 一小包日式芥辣, 灑面嘅蔥絲/ 芫茜葉開始脫水, 有幾多誠意一望而知!炸蛋 – 一個泰式的蝦膠包皮蛋,層蝦膠好簿, 總共用了兩隻皮蛋, 配一個泰式雞醬, 非常之好利潤的菜式,亂棍打死牛魔王 - 亂棍的荳角炒得好好, 牛肉因為已經被打死了沒有牛味的一舊牛肉, 最厲害的還是味道很濃,南乳汁配炸鱔片 – 全晚的菜式之中,以這個比較好食及鰻魚有鰻魚味, 不過如果個炸漿可以再簿一點會更好效果, 而個汁就當然係”重口味”啦,蟲草花蒸田雞 – 基本上” 蟲草花”不會有什麼味道, 而田雞則是用上”SS” size肉當然滑啦, 重可以慳番d 蒸嘅時間添, 味道算較為適中

墨魚片(凍食) –質地似擦紙膠
, 最厲害的還是味道很濃,
2013-09-17