2013-07-30 1861 瀏覽
同舊同學聚餐, 同學們帶了我來這裡, 又一城不太就腳所以都好幾年無黎. 講返呢間野, 門面很漂亮, 我最愛就是個馬圖案的盤子 開胃小食是麻油拌涼瓜, 裡面有瓜類菇類豆類等, 有咬勁很香很好食, 搞到我一直夾一直食之後的炒麵, 炒得好香, 一吸就入口, 麻油醬油味真係好正. 炒飯清爽中帶鹹, 又係食到無停口.蔥油肉包香, 豆腐皮脆甜, 薄脆飯焦配酸甜蝦球醬又脆又甜好正, 深炸魚配上咕嚕醬汁脆之餘味道也深奧好味填鴨份量很多, 雖然沒有北京樓好食不過分量多抵食好多. 瑤柱炆菜, 菜吸收了瑤柱的鮮味爽甜之外又鮮甜炒蝦球值得一讚, 蝦球真的非常彈牙多汁, 真係想一個人食晒紅豆餅不錯, 作為甜品的甘露不會酸也不會太甜很容易入口, 很滑. 滿足的一餐
好食用麻油前菜
炒飯包子飯焦
份量多多的填鴨
彈牙蝦球
炒蝦球值得一讚, 蝦球真的非常彈牙多汁, 真係想一個人食晒
楊枝甘露
題外話/補充資料: 這裡的茶很香呢~
2013-07-26
好食用麻油前菜