2013-06-24 961 瀏覽
荃灣一品分店一直多人,到訪最好打電話預位,第一次到荃灣分店,好期待,準時去到後拎位穿過幾個店,去到第三個鋪位,地方算清潔,坐得舒服,一行十人剛剛好, 應該是最大的枱,八時多全場已爆滿,平日來説算好,相信假日更多人,之前去過土瓜灣,食完成身都係雞煲味,所以今次都好怕又成身味,但係走時沒有成身味,可能通風系統比較好,本來諗住叫珍寶檸檬茶但呢間無得叫?叫左一個大雞煲,十人都夠食,雞件夠入味,叫左少辣,唔食開辣的都入到口,火鍋配料勁叫,見到成枱都係食物真係好開心^_^最重要係食得晒,無浪費,叫左幾樣海鮮,有桶蠔,夠大隻,有4-6隻,大蜆,第一次打邊爐食大蜆,仲有扇貝,有啲薄身,又係有第一次連殻火鍋,殻感覺有點不太乾淨,手切肥牛無失手,極力推介牛坑腩,超好味,夠稔又夠份量,烏冬夠出色,唔係普通貨色,叫左手打蝦滑,墨魚滑,最重要夠新鮮,花膠,水餃,真係咩都有得食,啤酒價格合理,叫左竹庶水,是日不夠凍,可能整唔切^_^仲有一提,呢到的響鈴真係超好味,必點!埋單每人二百,抵食,開心的一晚
埋單每人二百,抵食,開心的一晚
  • 雞煲