2013-05-28 1092 瀏覽
下午茶食完隔離的廣東茶居,晚飯食潮州菜。以為好多人,所以一早訂了檯,但原來都唔係好滿座。斑腩豆腐湯,斑腩用油爆過,所以個湯有啲油,不大喜歡。黃豆涼瓜排骨煲,湯底好清,好味過個豆腐湯,味道亦不錯。蘿蔔中芹半煎煮黃花魚,依個菜做得很好,魚肉嫩滑,白蘿蔔索晒啲汁好好味。潮式爆蝦球,以為是辣的,但又不是,是甚麼味道又講唔出,淨係食到有個獻係面,咸咸地,唯有叫佢做有特色啦!整體食物素質尚可,價錢亦算合理,但服務態度就要講下啦。首先幫我們落單的經理表現得極不耐煩,問多句時他回答的語氣都拉長咗尾音;另外有兩三個服務員圍在收銀處和收銀員只顧著傾計,還有一位女經理坐在收銀處講手提電話,他們都沒有看見客人的需要。食食下望下個菜牌,發覺原來和隔離廣東茶居是同一集團的,唔怪得服務都是同出一徹,一樣咁差啦!如果有得再選擇,兩間都唔會再去。

斑腩豆腐湯,斑腩用油爆過,所以個湯有啲油,不大喜歡。
黃豆涼瓜排骨煲,湯底好清,好味過個豆腐湯,味道亦不錯。

如果有得再選擇,兩間都唔會再去。
2013-05-17