2013-04-16 4351 瀏覽
本身所有家庭聚會都係去赫德道百樂門, 雖然分店多, 但服務及食物質數卻差天共地. 今次揀左幾款每次去都必食既菜式介紹- 冰鎮鮑魚, 我本人好怕食鮑魚, 因為成日都係到un既鮑魚, 所以興趣不大, 不過呢個係我唯一會係既, 淋得黎係鮮甜既, 係估唔到冇加工過又冇汁點都可以有咁既味道- 雖然係普通乳豬, 不過每次都係即燒, 上左枱先即剪, 新鮮熱辣, 皮脆卜卜超好味- 汁燒桶蠔係我至愛, 冇得食會唔開心既, 今次細隻左d, 平時大大隻, 好重蠔味, 加埋個秘製燒汁真係冇得輸- 回味牛肉, 係赫德道百樂門既招牌菜, 舊舊都又淋又入味- 帶子黑豚肉, 黑豚肉肉質非常好, 加上好鍾意佢帶子夾一點蝦膏果個味道, 唔識形容, 好好味- 唔記得左個名係咩白雪, 不過賣相一流, 係龍蝦肉同蛋白, 健康之選- 汶龍躉, 入面有冬菇同埋好似腐皮咁既野, 好豐富, 個汁同入面所有食物都好夾, 又唔腥, 推介首選! 唔洗次次食蒸魚咁悶- 燒鵝, 今次揀左鵝, 係真鵝唔係鴨, 取代左隻炸子雞, 簡單菜式, 但新鮮熱辣點都好食架喇已經好飽.... 好滿足..... 其實仲有個櫻花蝦炒飯, 都係我最愛, 不過唔記得左

- 回味牛肉, 係赫德道百樂門既招牌菜, 舊舊都又淋又入味

已經好飽.... 好滿足.....

其實仲有個櫻花蝦炒飯, 都係我最愛, 不過唔記得左影相...
2013-03-29
生日