2012-12-26 242 瀏覽
平時午餐的$34特價套餐連湯連茶已經覺得好抵食, 今次帶班對食有所要求的朋友試試, 起初聽話食齋加地點已經唔吸引, 最後都係來試試, 結果是:選口不絶 !! 當中有孕婦、小朋友, 個個都接受:淮山粟米粥:平時粟米粥就食得多, 加淮山真係秘一次食, 一大窩來到陣陣飄香, 准山可見一塊塊, 但放入口有即溶感覺, 真係好奇妙, 第一道菜已經吸引住各朋友。棒棒芝麻雞: 一條條滿是芝麻, 小朋友已急不及待,熱哄哄, 食落去有少許雞味, 口感好似, 但不及芝麻香蓋過, 雖然是炸的, 但不油膩, 朋友開始研究。中華豆腐: 不是普通豆腐, 而是用雞蛋整的豆腐, 外觀是一個方塊, 面是豆腐層, 內是雞蛋香味, 第一個感覺反是有益健康, 附以一條條青菜, 食完炸嘢再食返蒸餸, 又是另一風味,這個餸不是易做的。酸甜魚塊: 朋友問:係唔係真係魚呀 ?有魚的鯹味, 仲有魚的口感, 酸酸甜甜好合大家胃口, 去到這裡, 朋友話: 這裡的餸真係魚有魚味, 雞有雞味 "炸春卷: 一般齋舖最普通, 但這裡應是即叫即炸, 論顏食不是千年油, 內裡材料豐富包括木耳絲, 配合簡單的生菜, 脆口。馬來金不換炒飯: 少少酸甜, 菜

馬來金不換炒飯: 少少酸甜, 菜粒多, 唔錯 !

壽包: 內是蓮蓉, 即叫即蒸, 軟滑, 小朋友一個可以食三個。

平時食齋都會食到好多油, 這裡就罕見, 真係每道菜都好好食, 近來連平日的午餐都多左好多人來光顧。
2012-12-15
生日