2012-09-08 246 瀏覽
同朋友係上水小聚一下,順便試試呢間開左好耐,食評OK既餐廳~食物:刺身: 百幾蚊預左唔會好好, 但各種刺身都叫做勉強合格, 甜蝦好細, 鮑魚片好似係即食罐頭?壽司: 我冇食, 我朋友話一般, 我睇個樣就配料好薄, 飯好散天婦羅: 料係細舊左D, 不過味道算係OK, 粉亦唔會太厚燒物: 雞翼太乾, 雞軟骨夾左好多雞肉係度, 太乾, 粟米有D硬, 菠羅其貌不揚但味道幾好, ??豬頸肉: 叫左太多, 唔知咩名@@ 用稀花生醬調味, 味道OK牛油雞翼: 呢個好好食, 熱辣辣調味出色, 只係雞翼應該放左一段時間, 味道不算太新鮮中菜: 腐乳唐生菜: 茶樓質素, 味道唔錯, 個汁冇太稀, 亦不太辣, 菜螃蟹上面居然有蟹子, 味道一般, 太淡泰菜: 呢個好慷慨, 炒貴刁極大碟, 雖然幾好食但搞到我食唔到其他野辣椒膏炒豬頸肉, 唔夠辣, 但勝在切得薄, 易入口其餘都係一樣大大份辣味: 叫回窩肉比左個豬頸肉我, 但都唔錯, 不過豬頸肉菜色也太多了吧...口水雞翼有辣中帶麻既感覺, 雖然唔係非常出色, 但已經合格有餘甜品: 雪糕係普通貨色, 冇評語, 木糠布甸明明係雪櫃, 但完全唔夠凍, 可能太多木糠?
同朋友係上水小聚一下,
順便試試呢間開左好耐,
食評OK既餐廳~

食物:

天婦羅: 料係細舊左D, 不過味道算係OK, 粉亦唔會太厚

燒物: 雞翼太乾, 雞軟骨夾左好多雞肉係度, 太乾,
粟米有D硬, 菠羅其貌不揚但味道幾好,

菜螃蟹上面居然有蟹子, 味道一般, 太淡

辣椒膏炒豬頸肉, 唔夠辣, 但勝在切得薄, 易入口
其餘都係一樣大大份

甜品: 雪糕係普通貨色, 冇評語, 木糠布甸明明係雪櫃, 但完全唔夠凍, 可能太多木糠? 味道OK

總體黎講, 中泰菜等熱葷味道幾好, 不過太大碟,
日式食物包括刺身好勉強, 雖然唔可以同出面相比, 但一早預左
題外話/補充資料: 侍應態度良好亦係我估唔到既, 男女都好, 雖然有D雞手鴨腳, 但夠誠懇呢點, 出面唔係間間做得好, 尤其貌似老闆既男人, 係上水有此服務質素, 實在難得 仲有就係上菜幾快, 快到我地2個大胃王都追唔上佢地上菜既速度
2012-09-07