2012-07-08 110 瀏覽
路德圍有好多食店, 特別係米線麵店特別多, 當日同朋友去開哥頭食野, 本來想去麵棧食, 不過因為裝修緊所以就另選他店, 最後選左雲貴軒食米線這店最正既係佢可以以特惠價配飲特色果汁, 加上美味既米線, 真係絕配叫左個酸辣小鍋米線配柏葉同炸醬, 米線夠淋, 但是配料比較小, 比較不足, 至於自選既牛拍業數量太小了, 可能係煮熟之後縮左水, 有點不足, 但是湯底ok, 食起上來實則幾好味. 而且我另外再外加炸醬另上, 一啖麵一啖炸醬, 幾好食飲品方面我就加錢配飲奇異果汁, 佢地既果汁唔係好似出面飲到哥d好稀哥d溝水加冰果汁, 而係一點都不稀既用果用先搾既果汁,啖啖都有如在咬果汁般的口感傳上去口裡, 正!另外我地再叫左紅油抄手一齊食, 唔係好夠辣, 內餡唔係好吸引, 味道麻麻...另我偷食左我朋友既豬頸肉, 爽口夠Q, 幾好味~大家可以考慮下店舖裝修整齊清潔, 但坐位安排很密, 如果係繁忙時間人很多時會很辛苦. 員工態度都唔錯, 至小追食物幾時出時佢唔會比黑面我地睇 (我有個朋友到我地食晒都仲未有得食), 算OK啦價錢其實都唔平, 只係麵加飲品要成$40+, 其實都唔平, 係付近一帶想平既都有

數量都幾多, 夠大份
炸醬另上可以避免溶晒入湯中, 可以充分食到炸醬既美味

價錢其實都唔平, 只係麵加飲品要成$40+, 其實都唔平, 係付近一帶想平既都有其他選擇, 不過想食米線又想飲下美味果汁既, LEE簡係唔錯既選擇~
2012-03-24
數量都幾多, 夠大份