2011-11-02 38 瀏覽
今次我介紹既食肆係意八餐廳,位於藍田啟田商場。平日都會在office進食自家午餐,由於當天(6月10日-星期五)都無自備午飯,所以便跟其他同事一起外出吃飯。呢間食店開業無耐,其他同事試過都話幾好,所以就帶我地去呢間給我試試。可能這段時間有部份學生考試放早關係,當日只係等咗大約5分鐘就有位。我地4個人分別叫咗不同食品,而佢地既菜式名稱都較一般食店長,午餐還有熱飲跟,如果唔飲飲品,可以轉餐湯,我地就叫咗以下食品~「拿破崙海鮮玄米炒飯」、「脆炸芝士魚柳伴得獎咖喱珍珠飯」、「菠菜忌廉汁烤雞焗珍珠飯」、「百里香烤雞忌廉意大利飯」。而我同另一同事係叫了「脆炸芝士魚柳伴得獎咖喱珍珠飯」、「菠菜忌廉汁烤雞焗珍珠飯」呢兩款。我覺得「脆炸芝士魚柳伴得獎咖喱珍珠飯」魚類不是平日食開的吉列魚柳,而是用自製炸漿,炸粉較脆,有很輕的芝士味;而咖喱汁我覺得較平常辣一點,但我本人也喜歡吃辣,所以覺得不錯。而「菠菜忌廉汁烤雞焗珍珠飯」烤雞幾滑,味道不錯,而忌廉汁亦覺得好滑,忌廉味幾重,忌廉汁加珍珠飯幾配合。這款值得推介。而價錢不算太貴,午餐平均消費為$40。各位如果行開呢頭行街,可以去意八餐廳試試,當然餐牌內還有其他不
今次我介紹既食肆係意八餐廳,位於藍田啟田商場。

而價錢不算太貴,午餐平均消費為$40。

各位如果行開呢頭行街,可以去意八餐廳試試,當然餐牌內還有其他不同食品,下次有機會再介紹其他食店啦!

2011-10-06
  • 菠菜忌廉汁烤雞焗珍珠飯