2010-11-12 368 瀏覽
下午4點,同女友去路德圍搵食,行下行下,見到譚仔都進註了這個路德團食街的兵家必爭之地,女友問我試唔試,我回了一句,唔洗(答)檯就可以試試,望入店內,都有7,8成入座率,唔洗(答)檯,好照入..........開飯去也我叫的牛肉,豬潤,竹笙3小麻辣米線$31,米線份量夠,豬潤新鮮,牛肉無味,竹笙只有2條($5)湯底都算香,我比65分女友的豆卜腩肉,炸醬清湯米線$29,炸醬唔夠味,腩肉可以,豆卜無意見,女友的品評(好多小店比譚仔好食)土匪雞翼(3隻中翼)$16,即炸的,夠香味比較啖,算交貨食食下,我見到有個類似強積金經紀入到店內,去到最後面一張檯,送月歷比d樓面員工,就因為咁樣,全店的員工都去到最後的一張檯(打牙較)在討論月歷的siza過大,應該送個細個d,有人又話大個d,成班樓面你一言我一語,好開心,好似一班老朋友敘舊本來應該影張相比大家睇,但感覺如果咁樣向住人們影相,有點不禮貌,所以唔影,在他們的敘舊會期間,我聽到有2檯客人,用正常大小的聲音,想話點餐,2檯客合共叫了5次唔該,真係無人理因為我坐得比較近他們的敘舊會那張檯,最後我忍唔住同佢地講,有人叫野叫左好多次,終於有樓面去了應酬要點

譚仔米線

餐牌

湯底的款式,辣度分得好仔細

店內,其它食客

一般般而已

豆卜腩肉,炸醬清湯米線,炸醬有另上

土匪雞翼(3隻中翼)$16,即炸的,夠香味比較啖,算交貨

土匪雞翼,65分
因為我坐得比較近他們的敘舊會那張檯,最後我忍唔住同佢地講,有人叫野叫左好多次,終於有樓面去了應酬要點餐的食客,食客更回應,(我以為你地公司開緊會)
總括:我覺得呢度的員工態度認真麻麻,感覺唔太想做,而且無乜禮貌,食品方面,我個人覺得,全部都只能交貨,無驚喜,呢餐我連2杯凍飲,共$86,試過就算喇,應該唔會再食譚仔,唔好誤會,我唔覺得話食品差,而係應該真係有其它的小店比他好多了,再見

2010-11-10
譚仔米線