2010-05-30 212 瀏覽
今日男朋友難得放假, 去左銅鑼灣行街見累就去搵間cafe hea 下因為朋友對毛澤東情有獨中, 所以就去左人民公社由一小樓梯直上一層, 一入到去似書店多過cafe, 成間cafe得3張枱 好細好窄, 最後我地坐左一張4人枱menu cover 設計特別, 但選擇唔多,有花茶, 中國茶, 小食, salad, main course, 甜品每個種類得3-4個item我地唔肚餓 所以叫左一個花茶, 同salad個茶有 Honey, Leme 同 Lemon Grass, 有 Lemon Grass 既清香 同 蜜糖既甜上茶時, waiter哥,哥 比左一大粒 好特別既糖我地, 仲幫我地沖my茶tim不過, 我地等左好耐好耐之後先等到個salad我地叫左鴨胸沙律, 一客有五塊, ok但個油醋汁唔夠味 成間cafe 佈滿書同印有毛澤東之物品, 但唔知點解又有一堆日本奶粉, 同飾物係度寄賣, 個feel有d 怪怪. 另外一提, 有一部 LCD電視播time squre 街景, 唔知係度做咩 光線偏暗, 背景音樂唔太大聲 處係聽到同聽唔到之間, ok relex我記得個menu底寫住, 叫一客野
今日男朋友難得放假, 去左銅鑼灣行街
見累就去搵間cafe hea 下

因為朋友對毛澤東情有獨中, 所以就去左人民公社
由一小樓梯直上一層, 一入到去似書店多過cafe,
成間cafe得3張枱 好細好窄, 最後我地坐左一張4人枱

menu cover 設計特別, 但選擇唔多,
每個種類得3-4個item

我地唔肚餓 所以叫左一個花茶, 同salad

不過, 我地等左好耐好耐之後先等到個salad
我地叫左鴨胸沙律, 一客有五塊, ok
但個油醋汁唔夠味

我記得個menu底寫住, 叫一客野食 加 $9 有 花茶, 但買單時, 佢話因此唔係lunch時間, 所以無此優惠

此餐買單: $97
p.s. 有免費 wi-fi