2008-11-04 217 瀏覽
由于找不到寫啤酒節的地方﹐唯有寫翻係呢間酒店的呢間餐廳度。7點鐘我和朋友來到呢度﹐已經見到人山人海﹐好難得找到個位和朋友坐底。入場$180 每人﹐包一杯啤酒和一隻紀念版的杯。我們另外點了德國咸豬手﹐咸豬手唔算實﹐近皮的位置較滑﹐不過位置的肉就小小老﹐不過唔乾﹐相比上年的炸豬手﹐今年變成普通肥豬手就比較普通了。另外還有點了德國腸﹐腸的肉唔肥﹐入口的口感好好﹐好豐膩﹐一口冰凍的德國啤酒﹐一口腸仔﹐配答得異常完美。德國啤酒得一種﹐入口好香的小麥香﹐唔苦﹐有本身啤酒應該有的酒香﹐而且酒精度唔算高﹐女孩都可以飲兩杯。我們因為人唔算多﹐不過都飲左3咋。麵包比較唔識欣賞﹐大大粒粗鹽係上面﹐不過麵包本身完全沒有味道﹐也許都係配啤酒的食物吧。食物反面有點貴﹐不過在這麼熱鬧的環境﹐感受下氣氛都係值得的。再場有ben隊表演﹐可以一直飲到12點。
由于找不到寫啤酒節的地方﹐唯有寫翻係呢間酒店的呢間餐廳度。

入場$180 每人﹐包一杯啤酒和一隻紀念版的杯。

我們因為人唔算多﹐不過都飲左3咋。

氣氛好熱鬧