(非會員)
2008-09-21 3 瀏覽
- 樟茶鴨幾好食, 通常d 餐廳會整到d肉好乾, 但係呢度d 肉仲好 juice ! - 冷盤 五小碟. 同一般上海鋪差不多, 冇話特別好唔好食. 不過特別在綠色果d 唔知小棠菜定係咩菜既菜頭, 我d 朋友話好好食, 我自己就冇食到.- 太極小籠包, 好得!! 夠熱, 皮夠薄可以睇到裡面d 湯 !! 聽個fd 講好似師傅係之前黃埔間鼎泰豐過來.- 京燒羊肉, 個皮仲脆脆地 ~ 好味- 太極羹, 個賣相幾靚, 不過個人對羹冇咩太特別喜愛.- 糟溜魚片 冇食到 冇comment- 蜜汁火肪, 好好食 !! 自己對火腿冇咩太特別喜好, 但係呢個蜜汁火腿加埋中式麵包一齊食真係好正!! 仲要係蓮子都咁好味, 雖然要百幾蚊一碟, 但係都值得食!!- 最後食埋個上海粗炒, 可能豉油多左d 偏 甜左 d今次一行十幾人既 舊同學gathering 都幾滿足, 佢地唔知做緊咩優惠送左支餐酒俾我地 ! 我地就一路傾傾傾到成十一點先走.p.s. 不過雖然好食. 唔知係咪location 關係 夜晚唔係太多客, 不過就因為咁可以坐得舒服d , 又可以多個飯堂~
- 京燒羊肉, 個皮仲脆脆地 ~ 好味
- 太極羹, 個賣相幾靚, 不過個人對羹冇咩太特別喜愛.
- 糟溜魚片 冇食到 冇comment
- 最後食埋個上海粗炒, 可能豉油多左d 偏 甜左 d

• 蜜汁火肪
  • 小籠包