Main St. Deli (已結業)

2006-11-16 26 瀏覽
放假周圍hea唔知去邊度食好,記得kc話過唔錯,最後決定這裡食個early bird dinner。先來兩碗我十分喜受的酸菜、醃青瓜,那碗酸菜給我一個人食晒。Blue Cheese Beef漢堡-中間是厚厚的牛肉,雖然叫了3成,果效有5成之多,但仍然充滿濃烈的肉汁,肉質又嫩,可惜Blue Cheese味道唔夠濃,而麵包帶了少少甜,好好味。煙三文魚配Bagel-幾層的三文魚,加了又香又美味的芝士醬,味道份外突出。而Bagel烘得又香又脆。以上兩碟亦配以大大舊的炸薯塊,點埋茄汁真是一流。本來好想好想食NY Cheese Cake,但實在太巨型,十足十一大舊的車打芝士。最後叫了一個甜品併盤,有NY Cheese Cake、Chocolate Babka、Crepe同Apple crumble,每款都是迷你的,我唔食Apple crumble改了一球朱古力雪榚。NY Cheese Cake-好失望,芝士味唔強烈。Chocolate Babka-朱古力味又係唔濃。Crepe淋了一層楓葉蜜,雖然味道過甜,但係楓葉蜜好香。食完今餐真是十分滿足,因為好飽好飽。價錢可以接受,HSBC仲有9折。呢間係我近
先來兩碗我十分喜受的酸菜、醃青瓜,那碗酸菜給我一個人食晒。
以上兩碟亦配以大大舊的炸薯塊,點埋茄汁真是一流。
NY Cheese Cake-好失望,芝士味唔強烈。
Chocolate Babka-朱古力味又係唔濃。
Crepe淋了一層楓葉蜜,雖然味道過甜,但係楓葉蜜好香。
食完今餐真是十分滿足,因為好飽好飽。
價錢可以接受,HSBC仲有9折。
呢間係我近期認為值得再來而又可推介的餐廳。