我是 Wai吃兵團
訊息
正顯示第 110 篇(共 17 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
香港
x
全部刪除
SEP 14

今日同好友開開心心shopping 後,已經行到腳子軟,,諗住拿拿聲搵個地方吃晚餐休息下。。tonguetonguetongue但是為左決定吃咩,,都來來回回行左幾條街搵吃。。哈哈哈哈哈,女人真是麻煩。。。 間鋪頭都好細,得5張台左右。。不過唔知是今日勁好彩定是平日真是無咩人吃,入去時,只得一台客。。 而里間韓國餐廳,負責煮也食既是似泰國定菲律賓既女士shocked,聽她地自己溝通是講英文。。哈哈哈,偷聽完,即刻睇menu 叫也吃啦... chopstick年糕,,外層好硬,不過都好煙煙unun... chopstick紫菜卷,,一上台就散曬,感覺好求期,,而且口感很淡,只吃到芝麻粒...
larrykwok4866
2014-08-26
AUG 14

今日約左朋友同bb女過去吃下午茶,里度環境舒服,而且有好多卡位,唔會逼迫,可以慢慢傾計。 chopstick魚柳沙律,魚柳唔太油膩,好香口,hi沙律醬酸酸地好味。而沙律像是罐頭雜果,無咩特別。 chopstick雞脾沙律,雞脾炸到有點乾,不過都擔擔肉,好滿足。。。
2014-08-25
是次消費
每人約$17 (下午茶)
AUG 14

今日過淘大搵朋友hea下,,甘無理由兩手fingfing去探班啦,lol甘路經此地,選擇左一輪,,最終簡左它。。 chopstick大大件,每件17蚊。mad好多芒果粒,賣相好吸引,,望見都流口水~~ 不過吃落就有點失望,芒果粒好酸,,下面既蛋糕就好乾好鞋口。。我同朋友都不太欣賞。。
AUG 14

哈哈哈哈,里間是大澳吃既最後一站啦,山長水遠入到去,只為吃吃吃madmadmad,一路行一路吃!!!!!! 行到里度,真是覺得又熱又累。。 好想坐下休息,望見入面堂食只有一台客,所以決定堂食。但……坐底個刻,真是有點兒後悔sad,因為地方都幾污糟,台都是無抹的,而且好多《烏英》是度飛來飛去。 (>_<)不過坐底左,就唔好意思起身走人,所以都是就叫野吃!!!!!! chopstick招牌~~香妃卷。25蚊大大份,真是好抵吃。。伯伯會切成4小份,方便進食。。材料有芝麻粒 ,香菜同脆片。。不過自己就唔是太中意,覺得好咸,而且香菜味...
是次消費
每人約$15 (下午茶)
AUG 14

madmad入來大澳,,點可以唔吃炭燒雞蛋仔。。戴住黑超有型既伯伯,單憑雞蛋仔,就得到甘多人既喜愛,可想而知,味道一定唔差。。 哈哈哈哈,今日終於有幸吃到啦。 伯伯手勢純熟,倒入蛋醬後,,將它1轉2轉3反,,就放上爐去燒啦,之後制成後,伯伯會將雞蛋仔放低吹一吹風扇,先再俾客人。 chopstick炭燒雞蛋仔,燒到金黃色,賣相好吸引madmad,,外面真是好脆,但入面口感好像吃緊蛋糕仔甘 👍 👍 👍好丰富。。
pipi22
是次消費
每人約$20 (下午茶)
AUG 14

假期真是要入去郊區吸一吸新鮮空氣,輕鬆下,為自己充一充電lollollol。。。 入到來,除左行行逛逛外,亦都要飲飲吃吃,滿足口福之慾tonguetongue。 行到來里間鋪頭,只見一個姐姐一腳踢。它是即叫即制,新鮮熱辣辣,所以要耐心等下啦。 chopstick蝦豬餅,餅皮包住生菜,同撈過蝦醬既豬肉碎。。好香蝦醬味,但又唔會過咸,味道岩岩好。。好香口lollol
AUG 14

好中意咖啡既陣陣香味,真是會上隱smilesmile。。除左可以抵抗睡魔,還可以解口痕。。 8月天氣都依然炎熱,但為左飲它地,幾條街都要行(>_<)。。 夏天甘熱,梗係要叫返杯凍飲啦!!!!最愛朱古力咖啡,D cream又細又滑溜,讚!!!!!! 朋友叫左杯凍牛奶抹茶,我試左一嘆,還ok喔,抹茶味都算重,下次都可以叫!!!
pipi22
2014-08-14
是次消費
每人約$47 (下午茶)
AUG 14

哈哈哈哈,訓醒左就同朋友來嘆返一盅兩件tonguetongue,一直好想來里間,因為好想吃它既鳳凰千層糕(≧∇≦) 。出面已經好少見有,它既蛋黃真是好香,不過就略嫌有點硬同乾身,但都是好中意smile 牛肉腸粉( ̄∇ ̄),點皮好滑好正!!!!!讚 其他個點就不過不失,,咩無特別。
檢視所有留言 ()
20分鐘 (堂食)
2014-07-10
是次消費
每人約$53 (午餐)
JUL 14

好耐無同媽媽去飲茶啦,今日同媽媽出去搞點事情,妟左就唔自己煮啦,所以叫埋細佬去飲茶。。 入到去,地方唔算太大,都是自己搵位坐底。之後更是拿拿聲畫野食啦。。都是叫左例牌既食物。。可能是即叫即蒸既關係,所以等左20分鐘先開始上食物。。
2014-07-04
是次消費
每人約$185 (宵夜)
用餐優惠
信用卡優惠
JUL 14

朋友之前吃過之後,,話好好好正,好好好多也吃。甘諗住酒店$198加一都勁抵吃啦,所以拿拿聲約左朋友來試一試。 一去到,,即刻繞場一周,睇下有咩好食。 sadsad真是期望太大,失望越大,對我來講,真是無咩好吃啦。 熟食,無興趣,好普通既食物,有炒面,煎樣三寶,咖哩魚旦豬皮,點心《小龍包,燒賣,包》…………完全無吃!!!!!! 海鮮得生。 我自己就唔是好中意,但朋友就好勁,,她自己足足吃左兩大碟。。點都好細,但味道都好鮮, 不過里個價錢質素是甘上下^^ 吃左勁多西果,,成肚水lol。。不過有點西瓜味道變壞...
Top