我是 civona
訊息
正顯示第 1120 篇(共 25 篇香港及鄰近地區的食評)
排序:
篩選條件
2014-08-29
AUG 14

由於新店開張,唔多人知,店鋪門口又唔太多圖片吸引人,仲要在地庫,所以都唔多客人。不用等位,招呼亦十分周到。 由於間店既食物價錢都唔平,所以都係試左推廣優惠,二百幾蚊既燒烤餐。點知好有驚喜,店員好細心咁上菜,亦好耐心咁解說點燒先好食,見我地食唔切,燒到就燶晒,佢主動幫我地燒同剪開細細件,十分細心,抵讚 lol 推介:炑八醬油蟹
檢視所有留言 ()
10分鐘 (堂食)
2014-08-30
AUG 14

地點十分就腳,深水埗地鐵站出口行幾步就到。環境又乾淨企理,就算12人枱坐到14個人都唔覺迫。食物分量好大碟,如果人數多,佢地會按人頭收費加大食物分量,所以唔使怕唔夠食。價錢亦都合理。 lol
3 推介
kklau1683
Damon L
2014-08-31
AUG 14

剛剛路過,見到佢個廣告牌在樓下,睇下個餐牌d 野食野飲都ok, 所以上去八一八。 上到去已有一半坐了人,但環境仍然寧靜,十分舒服。服務員亦好nice 送上餐牌及水。 本人推介:Hazelnut Cafe, 唔使落糖已夠甜!
AUG 14

聽聞呢間野出名,6pm時見有人等緊位,咪攞定號碼順便等老公放工,等佢一黎度就差唔多有得食。自己在商場行左成個鐘,再等到老公黎埋,返到去睇都仲爭四十幾個號碼,於是又行多陣,起碼等再7:30 pm 先有得入去食sad 主食方面,都係分幾類,韓式年糕,麵,飯,炸雞。 服務方面都唔錯,今次叫左個辣年糕,落單姐姐已溫馨提示左好辣,果然真係好辣,食到第4 件年糕已頂唔順了mad
1 推介
沙律
生蠔;和牛;甜品
2011-05-22
是次消費
每人約$390 (晚餐)
MAY 11

呢期做緊"澳洲和牛刺身及即開生蠔"主題, 有專人即開生蠔, 亦有一半係為心急既人開定, 等人拎, 我2者都試過, 即開生蠔係好咪D, 已開既生蠔會大隻D, 但比較腥, 即開會淡口鮮味D。 澳洲和牛刺身初初就一碟2件, 到後期就一碟1件, 味道都OK, 算新鮮既(解凍得夠, 冇雪味, 哈哈) 甜品方面人地話最出名係芒果拿破崙, 的確係幾好味, 而且芒果都好甜, 但我就覺得個酥皮可以再鬆少少就好喇~ 仲有個燒牛肉, 平時D BUFFET我真係唔係, 又硬又冇味, 但呢間就好正, 好"淋" 又入味~ 總之整體黎講食物都好掂, 係地方偏僻O左...
鎮江肴肉
炸銀絲卷
2010-12-18
每人約$94
DEC 10

六時多有D餓就搵下有咩好食~見到呢間門面睇落都OK, 入去試下, 老闆好熱情咁招呼, 有D怕怕~tongue 佢呢度既鎮江肴肉, 比起我平時食開既肴肉有D唔同, 比較有咬口, 味道唔會好咸。 回窩肉炒年糕, 分量都唔少, 2-3個人食都得, 而且唔會只有年糕冇晒回窩肉, 材料平均。好味! 炸銀絲卷, 炸得剛剛好, 外脆內軟, 正! 老闆極力推介, 清炒草頭, 外型似豆苗, 但食落好唔同, 比較爽口, 有青草味, 都唔錯既。
椒鹽瀨尿蝦+椒鹽鮮魷
清蒸青衣
酥炸生蠔;椒鹽瀨尿蝦
2010-10-24
是次消費
每人約$385 (晚餐)
OCT 10

是日朋友生日,所以人多可以食多D款既海鮮,聽聞食套餐會細碟, 所以都係散叫海鮮, 而且佢地服務都幾好, 樓面D姐姐又好識做, 本來只有生果或甜品, 見我地有人生日, 主動話俾生果同埋甜品我地, 都算係咁囉~ 仲免加一添。好喇, 講下D餸先。 椒鹽瀨尿蝦   (超好味, 炸到好脆, 但佢個椒鹽似七味粉, 都好好味既) 椒鹽鮮魷    (一般啦) 清蒸青衣    (初初蒸得未夠熟, 樓面話再蒸就唔好食, 所以再淋多次熟油, 都好滑) 蒜蓉粉絲蒸扇貝 (蒸耐O左, 粒扇貝好”UN”) 油鹽花甲加粉絲 (好味, 粉絲入晒花甲D鮮味, 而...
麵包條幾好食
甜品都幾多種類
甜品都幾多種類
主菜 - 1
主菜 - 1
主菜 - 2 (雜扒)
主菜 - 2 (雜扒)
主菜 - 3 (雞胸肉)
主菜 - 3 (雞胸肉)
連蛋散都有!!!
連蛋散都有!!!
2010-09-23
是次消費
每人約$133 (午餐)
SEP 10

今日同爸媽去試下個Lunch Buffet, 有5個主菜任揀, 大約$138 - $188. 今次我地揀O左3款菜式(茄汁意粉), (雜扒配薯菜), (燒汁雞胸配薯菜) 佢地個薯菜一律都係薯條, 但今日食O個雜扒就比較麻麻, 牛扒太熟、豬扒乾身, 但雞扒同腸仔都OK…. 意粉幾入味, 都算唔錯, 個雞胸幾好, 算滑. 甜品種類夠多, 仲有專人服務. 本人推薦的甜品是朱古力慕士蛋糕。好好味
超正豬潤麵
超正豬潤麵
西多士
西多士
超正豬潤麵;西多士
2010-08-13
每人約$35
AUG 10

本來去到想食飯, 但估唔到今日下午三時多已沽清所以飯類食品。 所以叫了一個豬潤麵, 一份西多, 一杯凍古力, 一杯熱奶茶, 一件叉燒酥。 豬潤麵來的時候, 係估唔到咁多片豬潤的, 仲好味過深水埗"維記", 夠滑夠爽。 西多士好味之處, 在於西多士邊仲保持到外脆內軟, 落單姐姐仲會好親切地問你要糖漿定煉奶。
雞批浮台
特色熱狗
雞批浮台、熱狗
2010-07-15
是次消費
每人約$30 (午餐)
AUG 10

今次專登去搵食, 為的是特色熱狗. 原來間喜喜冰室就O係LCX後面. 因為我一點前已到冰室, 所以都冇咩人, 唔使等位, 見到有個特餐, 平平地$39有雞批浮台、合桃香蕉克戟、一杯飲品, 咁既價錢有D特別野食下都OK丫, 仲有緊係叫埋個特色熱狗啦。 個雞批浮台, 係青豆+Cream打做湯底, 估唔到咁好味, 同個雞批都幾夾。 合桃香蕉克戟, 普通甜品, 味道都唔錯。 特色熱狗, 因為唔係切開夾腸仔, 所以真係唔會食到周圍都係沙律醬, 好味!
1 推介
pipi22