2022-10-20 331 views
喺附近翻工聽朋友介紹有間餐廳好有氣氛,而佢地做到今個月底就唔做(10月31),收工一於去試下!🐾 香草牛油焗田螺伴薯蓉(6pcs) ($128)💛💛💛💛🖤不得不推介薯蓉,好滑好香(都好肥,哈哈),田螺冇泥腥味,香草味癖走曬~軟滑薯蓉同帶少少煙韌既田螺一齊食啱啱好✨👍🏻🐾 牛尾千層麵($178)💛💛💛🖤🖤其實味道好唔錯,牛尾好淋,芝士、番茄肉醬撈埋一齊夾喺千層麵之間好香,唯一係份量真係比較少,性價比唔算高,3個人每人兩至三羹就食曬。🐾 威靈頓羊扒 💛💛💛🖤🖤 ($398)最期待就係呢道菜喇,威靈頓牛扒就食得多,羊扒真係比較少見。均勻切開後大概6-7舊,都夠食既。羊肉唔會太蘇,呢個就depends on個人喜好,同埋都淋。只係可能rest得太耐由嗌medium都變左7成熟🤣。🐾 什菌意大利飯 💛💛💛🖤🖤 ($168)由於嗌左兩個main一個appetizer唔夠飽,決定嗌多個飯。個人覺得係咁多道菜最好食嗰道,而且份量又多啲🤣 都係包含左黑松樓risotto應該有既元素,飯粒偏硬、汁夠creamy、啲菇菌夠香等等。但係俾呢個價錢去食一個平時$128-138就食到既risotto就略為貴。✨店

🐾 牛尾千層麵($178)💛💛💛🖤🖤

🐾 威靈頓羊扒 💛💛💛🖤🖤 ($398)

🐾 什菌意大利飯 💛💛💛🖤🖤 ($168)

✨店員好親切,服務唔錯
💤份量偏少

整體推薦指數:
💛💛💛🖤🖤
2022-09-23 372 views
隱身灣仔小店Haven,餐廳風格以法式歐陸小木屋為主,集懷舊與型格於一店,裝潢多以木製品為主,餐廳擺了好多懷舊擺設,每件背後均有一個小故事, 餐廳啱啱踏入第十年, 在十年入面, 有幾個生日🎂,我都係呢間餐廳度過,有過開心嘅回憶, 喺佢結業之前, 梗係要去一次每次去到都必食嘅🍄松露炒蛋🍳,嫩滑蛋香仲有淡淡🍄黑松露香氣🥑牛油果🦀蟹肉他他🦀蟹肉鮮甜,肉質細膩, 啖啖肉他他,底層有🥑牛油果, 上邊有酸酸甜甜清新嘅蕃茄🍅西班牙黑毛豬柳脊蓋肉粉嫩顏色嘅黑毛豬口感最好,軟嫩鬆化白酒都唔錯雖然唔算fruity但係冇酸味

每次去到都必食嘅🍄松露炒蛋🍳,嫩滑蛋香仲有淡淡🍄黑松露香氣

🥑牛油果🦀蟹肉他他

西班牙黑毛豬柳脊蓋肉
粉嫩顏色嘅黑毛豬口感最好,軟嫩鬆化

白酒都唔錯雖然唔算fruity但係冇酸味

2022-09-22
  • 松露炒蛋
  • 牛油果蟹肉他他
  • 西班牙黑毛豬柳脊蓋肉
常常泊車經過,卻疏忽了這間小店,罪該!今天放工終於約埋老公往試試,從小店門外向室內望,見到亮起閃閃燈串,很有禮的店員招呼我們入內坐下,雅緻裝飾點綴,隨著ABBA 舊曲,令人更感舒適。食物方面,我們點了法國蠔作頭盤,飲完龍蝦湯,難得的好味,所以再 encore,濃而不膩正合我們的口味。主菜是鵪鶉卷,及威靈頓羊,絕對是廚師的心機菜式,口感味道都配合得很好,就是令人吃得愉快,吃完會掛念那種感覺!因須戒甜,所以叫了芝士拼盤作結尾,簡單地配以熱茶,整體的美食很有質素,真心非常欣賞。可惜…… 原來小店將會於本月尾,在這條小路消失了,疫情難關確太無情,希望小店將來會在其他區重開,我們非常期待再品嘗廚師的精湛廚藝。努力!加油!
常常泊車經過,卻疏忽了這間小店,罪該!
2022-09-21
  • 威𩆜頓羊
2021-12-23 1155 views
聖誕lunch 收 $250 人頭,比平時貴成百蚊,份量超級細,電話book桌個時話好豐富先訂。叫左一個意大利飯,一個三文魚,一個雞胸,每一個餐都係份量勁少,完全騙案。係貪佢靜靜地先訂,勁後悔,加埋1,食左8百幾蚊🥲 然後個伯伯侍應勁快收左啲麵包,又成日打斷對話,問你餐茶、甜品勁趕客。係呀,多左個甜品但食埋都唔飽!唔係特別好食,灣仔有大把其他選擇,會抵食同好食好多,我諗我之後都未必會再嚟,好肉赤呀又唔飽
2021-12-11 1009 views
來到一家西餐廳,一開始是被它的店名所吸引,其實就是天堂少了個“e”😂😂。。。我們坐在上層,想點餐時,服務員都在下層忙,等了一會,結果決定派一位朋友下去叫他們上來了。。。我們4人,分別叫了兩份羊架、一份牛扒和一份鱸魚~午巿套餐 Lunch Menu前菜 Starter (例湯/沙律)▪️花椰菜忌廉湯 Cauliflower Soup我們4人都叫了湯~味道還可以法國麵包配牛油比我想像的好吃,麵包外皮烘得很脆口,裡頭卻是軟軟的,沾一些牛油一起吃更是胃口大開~ 主菜 Main Dish▪️香煎鱲魚伴薯蓉伴水瓜柳忌廉汁 Pan-fried Snapper w/ Mashed Potatoes & Capers Cream Sauce HK$128聽朋友說,它lunch menu上的食物選擇不是固定的,之前她吃的魚是三文魚(鮭魚),這次是鱸魚~有兩大片,魚肉很嫩滑 ▪️香煎羊扒配燒薯伴燒汁 Pan-fried Lamb Chop w/ New Potatoes & Gravy HK$148外皮香脆,羊味香濃,肉質嫩口、juicy,薯蓉好吃 ▪️紐西蘭肉眼扒配燒薯伴燒汁 Grilled New Zealan

我們4人,分別叫了兩份羊架、一份牛扒和一份鱸魚~

午巿套餐 Lunch Menu

前菜 Starter (例湯/沙律)
▪️花椰菜忌廉湯 Cauliflower Soup

我們4人都叫了湯~味道還可以
法國麵包配牛油

比我想像的好吃,麵包外皮烘得很脆口
,裡頭卻是軟軟的,沾一些牛油一起吃更是胃口大開~

主菜 Main Dish

有兩大片,魚肉很嫩滑

外皮香脆,羊味香濃,肉質嫩口、juicy,薯蓉好吃

▪️紐西蘭肉眼扒配燒薯伴燒汁 Grilled New Zealand Rib Eye w/ New Potatoes & Gravy HK$158

叫了7成熟的牛扒,外皮脆,還滿juicy,馬鈴薯的味道也不錯,只是附有的沙拉菜有點過鹹了。。。
(p.s. 抱歉。。。顧著吃,吃了第一塊才想起還沒拍照,照片上的牛扒本身要再大一點😓)

餐飲 Drink
▪️咖啡(少冰) Iced Coffee

我覺得他們的咖啡還不錯

加配甜品 Dessert +HK$38
▪️Dark Chocolate Brownie (Cake)

很濃的黑巧克力味蛋糕,濕潤度適中,不會太乾或太爛,滿好吃的

(温馨提示:有印章卡,儲滿十個可獲得一個免費套餐喲

總括
食物味道不錯,份量足夠,價格合理
小建議:上層如果可以設小型的通知響鈴方便客人有需要時按鈕叫人上來就好了~
環境還可以,採用了暖色的燈光,有温馨氣氛的小木屋
Lunch
  • 紐西蘭肉眼扒配燒薯伴燒汁 Grilled New Zealand Rib Eye w/ New Potatoes & Gravy
  • 香煎羊扒配燒薯伴燒汁 Pan-fried Lamb Chop w/ New Potatoes & Gravy
  • 香煎鱲魚伴薯蓉伴水瓜柳忌廉汁 Pan-fried Snapper w/ Mashed Potatoes & Capers Cream Sauce
2021-08-24 1197 views
魚得塊皮香,肉煮得老、同埋冇咩味。沙律份量好少好少。個豬扒煮得幾好,肉軟硬適中,但薯仔數量又係少得可憐。牛油果蟹肉他他幾香,味道唔錯。但總括嚟講、服務令人失望,食物性價比低,唔會再黎。門口招呼我地入黎嘅staff(姨姨)態度好好,但serve我地個個staff(後生少少)就好差。我地兩個人坐第二層,得我地一枱,點左野食之後十幾分鐘有另一枱客4個人到,個staff就提佢地可以趁仲係happy hour 點埋野飲,買一送一。我地嗰時睇緊drink menu未決定飲咩,諗住過多陣先叫。嗰時個staff提都冇提,因為我地人少飲得少?跟住我落樓下諗住落飲品order啦,佢就話7:33分過左3分鐘冇happy hour. 上左第一碟餸之後,等咗好耐另外啲餸都未散,但係其他枱已經陸續有餸上,可能我地嗰d要煮耐d掛😂第二碟餸比新刀叉,但直接擺喺枱墊上面,冇紙巾墊住,有d唔衛生。仲有兩碟未食完就放定牙籤喺我地面前😂好似趕你走咁😂

仲有兩碟未食完就放定牙籤喺我地面前😂好似趕你走咁😂

2021-07-29 1031 views
有日lunch time諗唔到食咩,所以嚟咗Haven(通常都會有位)😬好耐之前跟個朋友仔嚟過一次,印象都幾深刻,一直都覺得呢度有少少似歐洲小鎮嘅小餐館。兩個人,嗌左一份牛扒,同一份三文魚。其實以set lunch來講, main course嘅份量偏少。跟左麵包同埋湯都係僅僅夠飽。第一次嚟呢度試牛扒,叫咗medium但太熟,質感真係一般。三文魚今次就偏細份,肉質都算嫩,中規中矩,食完都唔太夠飽🤣如果想人少少同friend傾吓計,可以嚟呢度試試。
兩個人,嗌左一份牛扒,同一份三文魚。

第一次嚟呢度試牛扒,叫咗medium但太熟,質感真係一般。

三文魚今次就偏細份,肉質都算嫩,中規中矩,食完都唔太夠飽🤣
如果想人少少同friend傾吓計,可以嚟呢度試試。
返工總會路過呢間💛西餐廳,奈何餐廳位於內街較為隱蔽,容易令人遺忘佢既存在🙈早幾日同事路經餐廳影低左menu黎睇📸,我地就決定happy Friday既lunch要去呢度鋸扒🍽😼-餐廳一共有兩層,空間雖小勝在燈光柔和💡令人感覺溫暖,相信夜晚黎用餐會更有情調💕入餐廳之前係門口見到牆壁貼滿左客人係餐廳用餐所影既即影即有📷,雖然大家素未謀面,透過呢d相片都感受得到佢地當下既快樂🥰另外,餐廳內既懷舊玩具小擺設同埋牆上既黑膠唱片封套💿,甚具懷舊味道📜當日我地坐係靠近門口既餐檯,聽住BeeGees金曲再感受由外面吹入黎既涼風🍃,有種置身係海邊小木屋🏠既異國風情,令人覺得輕鬆😌-Lunch menu一共有5款選擇,最平108蚊而最貴既個款就198蚊(未計加一),價錢算係頗為進取,不過餐廳有個儲印花制度,只要係印花卡上儲滿10個印花💮就可以免費換領一份lunch set,拉返勻黎計其實等於每個餐有9折,如果幾個人黎幫襯好快就可以達成目標🤣******************************🍴法包🥖呢度既法包外脆內軟,為人熟悉既個陣法包味亦夠濃郁,搽埋牛油🧈就更加完美💯,對於麵包控既我黎講真係抵擋

🍴法包🥖
呢度既法包外脆內軟,為人熟悉既個陣法包味亦夠濃郁,搽埋牛油🧈就更加完美💯,對於麵包控既我黎講真係抵擋唔到佢既魅力😍
餐廳亦好大方咁每人俾左兩片,足以滿足到我既麵包癮😋
🍴餐湯🥣 / 沙律🥗
Lunch set包餐湯/沙律2選1,當日供應既係南瓜湯🎃 雖然較為流質,唔係好綿滑既個種,但就飲得到南瓜天然既香甜
沙律菜🥬就口感爽脆夠新鮮,加埋傳統油醋,作為前菜黎講的確幾令人開胃🤗
✨香煎帶子意大利飯🍛 ($148)
香煎過既帶子外脆內嫩味道鮮甜,感覺似係食緊半熟帶子刺身😋

意大利飯除左麥味濃郁🌾之外更做到正宗意大利飯應有既硬度,不過相信呢點就唔係每個人都接受到,畢竟佢既口感真係好似未煮熟既生米咁🤣
另外,忌廉汁味道亦甚為香濃,唔會令人覺得越食越膩仲食到蘆筍既鮮味🌟 整體黎講味道算係幾有新鮮感,可惜份量對比其他西餐廳屬於偏少🙊
✨紐西蘭肉眼扒配燒薯伴砵酒汁🥩 ($158)
牛扒🥩揀左要7成熟,餐廳係火候控制🔥方面做得不錯,唔會過熟,肉質依然保持嫩紅;美中不足既係牛扒屬於薄身個種,對於食肉獸黎講就略嫌唔夠嚼勁🤔

不過都想讚下呢度既燒薯🥔,半焗半炸既外皮口感好特別仲好有薯香,唔會食到薯仔既酸味,如果可以俾多幾舊就好啦😆
🍴餐飲☕️ (轉latte +$10)
Lunch set包咖啡☕️/茶🍵就唔多講,當日加10蚊升級點左杯熱latte,泡沫較多未夠幼滑,水準只屬一般不能期望太大🤫
👧🏻人均消費:$170
😋味道指數:3.8/5
💰抵食指數:2.8/5
🪑環境指數:3.5/5
💁🏻‍♀️服務指數:3.8/5
👍🏻再訪指數:3/5
📍Haven
地址:灣仔麥加力歌街17號地下
⏰營業時間:12:00–23:00 (Mon–Sun)
$170 (Lunch)
嚟咗無限次嘅灣仔從來都無入過呢條小街,朋友推介並安排嘅餐廳係一間小店,得幾張檯,有個半open kitchen。去到6點幾係happy hour , 酒buy 1 get 1 free , 我地就要咗sparkling 開心下🥂。《DB de Bontol sparkling 》78之後order 咗啲小食《水牛芝士蕃茄》賣相好靚,一層層,有三層,精華在於個醋,一定要加上去食😚。《Fat chip》68係粗薯,啱啱炸起,好好食,好有薯味。《芝士菠菜龍葵菇》118即係大啡菇😅,面有啲芝士,中間係菠菜,底係菇,未上檯已好香,好正。《銀鱈魚露筍》368感覺好精緻,好法國菜,筍好嫩❣,魚都好滑甜品喺亂世中更能發揮作用,可化掉下大家心中嘅苦。即場整嘅拿破崙雖然層次唔夠多,但好香好脆好新鮮,另外仲order咗個rich chocolate cake , 真係好濃味👍餐廳整體食材都高質,賣相精美😍,似法菜,不過坐得迫咗啲同埋定價有啲偏高。
《DB de Bontol sparkling 》78

之後order 咗啲小食
《水牛芝士蕃茄》
賣相好靚,一層層,有三層,精華在於個醋,一定要加上去食😚。

水牛芝士蕃茄

《Fat chip》68
係粗薯,啱啱炸起,好好食,好有薯味。

fat chip

《芝士菠菜龍葵菇》118

芝士菠菜龍葵菇

《銀鱈魚露筍》368
感覺好精緻,好法國菜,筍好嫩❣,魚都好滑

露筍銀雪魚

甜品喺亂世中更能發揮作用,可化掉下大家心中嘅苦。

2021-06-15
露筍銀雪魚
2021-06-01 691 views
公司附近的一家小小的环境也不是很亮眼的西餐厅 之前去吃过lunch set觉得一般 今次为了host一个19人的farewell dinner又来试晚餐了首先要感谢老板 让我们19个人可以在周五晚上晚餐从6点半一直吃到10点 我们自己带了好多酒都没收我们开瓶费 除了上菜还一直帮忙拍照热情服务 很感谢其实来说下食物 garlic bread好吃 烤大蒜也是我的心头好 seafood platter很新鲜 虽然没有很大 但品质绝对OK 龙虾肉非常紧实 oyster也是很鲜甜的 4人share一个量足够 crab avocado tartare也好吃 配了脆脆的cracker一级搭 鱿鱼圈 粗薯条和水牛芝士番茄味道都蛮在线的 重头戏烤乳猪真的太好吃了 入口即化的皮和肥瘦适宜的肉混在一起 天啊 我可以吃一头嘛?!T-bone也是好吃 我就不放自己啃骨头的照片了还有甜点的apple crumble烦死了 太好吃又不敢多吃 生气 总的来说是非常惊喜又温馨的一餐 值得来
重头戏烤乳猪真的太好吃了 入口即化的皮和肥瘦适宜的肉混在一起 天啊 我可以吃一头嘛?!T-bone也是好吃 我就不放自己啃骨头的照片了[捂脸]还有甜点的apple crumble烦死了 太好吃又不敢多吃 生气
总的来说是非常惊喜又温馨的一餐 值得来
2021-05-21 1953 views
今日約了2位教會姊妹去食晚餐,姊妹推介這間西餐廳,早早訂了位環境還是一樣有型,藝術設計的擺設分2層,地方雖細,但光猛靚靚;服務好友善勤快,添水上菜都細心喜歡這裡由前菜到甜品也是手製,好有心前菜:(脆豬腩肉)好香脆好吸引,香口而不油膩,濃郁豬味,配有白蘿蔔絲,好正(黑松露帶子)朋友食這個,好靚又透光,配有黑松露的味道(脆炸蟹餅)這個脆炸蟹餅也好吸引,朋友話好食(是日西湯)南瓜蓉忌廉湯,好滑又健康,不錯(牛扒配薯菜)我們3個都食牛扒,分別是5成、7成及全熟,師傅作了不同的熟度,配有黑醋沙律菜及炸薯(甜品)(cream bullet)好靚的顏色,上面焦糖好脆又剛好,唔會太甜(檸檬撻)我最愛食檸檬撻,酸酸甜甜好正,又唔會好甜,餅底都香脆,配有士多啤梨,好回味

環境還是一樣有型,藝術設計的擺設

分2層,地方雖細,但光猛靚靚;
服務好友善勤快,添水上菜都細心
喜歡這裡由前菜到甜品也是手製,好有心

前菜:
(脆豬腩肉)
Appetiser

好香脆好吸引,香口而不油膩,濃郁豬味,配有白蘿蔔絲,好正

(黑松露帶子)
Appetiser

朋友食這個,好靚又透光,配有黑松露的味道

(脆炸蟹餅)
Appetiser

這個脆炸蟹餅也好吸引,朋友話好食

(是日西湯)
Soup  of  the  day

南瓜蓉忌廉湯,好滑又健康,不錯

(牛扒配薯菜)
Beef steak

甜品
(cream bullet)
Dessert

好靚的顏色,上面焦糖好脆又剛好,唔會太甜

(檸檬撻)

2021-05-12
Soup  of  the  day
Beef steak
2021-05-21 442 views
放大假✌🏻✌🏻✌🏻諗住同朋友chill番晚緊係要揀間有得飲野嘅餐廳啦🍷餐廳有兩層今晚坐樓上樓梯有一幅好大嘅黑板畫周圍都擺左好多擺設樣樣物件好似冇關係得來又好融洽燈光柔和💡 真係好適合Enjoy the nightHappy Hour 時段 15:00-19:30🍷Beers and Wines buy 1 get 1 free通常去開其他餐廳都8點先完HH呢間算比較早不過唔緊要一於先黎杯Chardonnay為個美好假期揭開序幕😌Appetizers同side dishes總共有大概20款大部份都好適合配酒叫咗一個凍食同一個熱食牛油果蟹肉他他同粗薯條蕃茄牛油果🥑無過份調味好清新加埋薯片配酒好夾👏🏻有酒飲薯條就梗係必備㗎啦最鍾意就係食粗薯條Ok啦薯條唔會差得去邊待應都好好服務飲左一陣添左幾杯之後都有少少肚餓就叫左個蒜片意粉炒得好香口有少少辣🌶 個人幾鍾意飲酒時食呢類型開胃菜式因為相比risotto有汁嘅菜式蒜片意粉無咁”漏”坐足成晚餐廳氣氛好好背景音樂都係耳熟能詳嘅英文歌🎵 Beatles唔少經典歌都有上榜感覺置身歐洲小店今晚真係盡興而歸
放大假✌🏻✌🏻✌🏻

炒得好香口
有少少辣🌶
個人幾鍾意飲酒時食呢類型開胃菜式
因為相比risotto有汁嘅菜式
蒜片意粉無咁”漏”
香辣蒜片意粉

今晚真係盡興而歸
粗薯條
香辣蒜片意粉
2021-04-01 1131 views
友人同事介紹呢間話据扒好味,甘就去試下啦!前去時見到地圖都唔知响邊,去到先至發現原來係個凹咗落去嘅街道,都唔算難搵嘅,原來都幾近我添!店名叫Haven 難怪有點難找!哈😅😅進入店後,店員示意叫我上去樓上近窗口前座位。真的樓上雅座感覺,是日餐牌是日餐湯:南瓜湯,無乜特別,淡淡的。餐包軟軟的但牛油很少,要叫佢比多啲才多一碟🙄話明据扒,梗係試下塊牛扒得唔得啦!但結果有點un,明明叫七成,又未熟晒,唔明點解有啲un? 有啲失望添!點咗檸檬撻作為甜品,酸酸的好清新!Apple Crumble:友人點的,我試了一啖,幾香肉桂粉香味但就無左蘋果味!🙈總括而言,有點失望!可能太高期望吧!如以此價錢,附近還有其他選擇,可能天堂未啱我去住😅😅😅

店名叫Haven 難怪有點難找!哈😅😅

進入店後,店員示意叫我上去樓上近窗口前座位。

真的樓上雅座感覺,是日餐牌

南瓜湯

紐西蘭肉眼扒配燒薯伴砵酒汁

檸檬撻

點咗檸檬撻作為甜品,酸酸的好清新!
Apple  Crumble

2021-03-16
$170 (Lunch)
檸檬撻
2021-03-22 830 views
嚟到呢間外表平凡嘅餐廳,估唔到佢啲嘢食都好有水準。首先頭盤食咗個蕃茄水牛芝士,芝士夾住啲蕃茄唔會覺得膩。之後食咗個蕃茄煮青口有少少辣味。個龍蝦湯好濃郁亦都有唔少嘅肉。跟住就食佢嘅威靈頓羊扒, 店員介紹五成熟果然煮得啱啱好, 食落口味道好香好濃沃, 原來佢焗嘅時候放咗鵝肝,個威靈頓仲要係即叫即做。跟住甜品食咗個朱古力蛋糕同埋檸檬撻, 個朱古力蛋糕唔甜好有朱古力味,最唔鍾意啲甜品淨係得個死甜。 個檸檬撻都好清新。總體嚟講佢嘅味道好好價錢亦都相當之合理性價比極之高。
嚟到呢間外表平凡嘅餐廳,估唔到佢啲嘢食都好有水準。
首先頭盤食咗個蕃茄水牛芝士,芝士夾住啲蕃茄唔會覺得膩。
之後食咗個蕃茄煮青口有少少辣味。
個龍蝦湯好濃郁亦都有唔少嘅肉。
總體嚟講佢嘅味道好好價錢亦都相當之合理性價比極之高。

蕃茄水牛芝士
  • 朱古力蛋糕
  • 番茄水牛芝士
  • 威靈頓羊扒
2021-01-26 1145 views
點解話係我飯堂係因為我已經食到比店員姐姐認得,仲會記得我食同飲啲咩😂咁啱連續兩個禮拜六都嚟食,所以今日就下定決心寫🤤好鍾意呢間小店嘅懷舊小木屋風呢度定期會轉lunch menu,基本上我嚟到都係食牛、羊、油封鴨脾同豬扒居多🥰燴羊膝 係當日嘅special promotion,我都係鍾意食香口嘢多啲🤭不過佢都炆得好稔好入味~但個薯蓉好食!好滑好香牛油味❤️每次都會有嘅牛油麵包🥖,每次都烘得好香好脆,我多數加埋搽埋牛油之後就直接食唔蘸湯😂餐湯每次都唔同,我比較少叫沙律😂,全部自家製,跟住我上個禮拜又係甘筍湯🥕🤣,味道就正常發揮好鍾意佢哋個咖啡底,加埋奶比例啱啱好,又香又滑😋同埋佢哋食lunch有得儲印仔(early bird除外),儲夠10個就有一餐免費午餐🍽️總結?梗係會再嚟食啦,我再儲多一個印就有free lunch啦,佢等緊我㗎💛
咁啱連續兩個禮拜六都嚟食,所以今日就下定決心寫🤤

好鍾意呢間小店嘅懷舊小木屋風

不過佢都炆得好稔好入味~但個薯蓉好食!好滑好香牛油味❤️

好鍾意佢哋個咖啡底,加埋奶比例啱啱好,又香又滑😋

2020-12-06
$180 (Lunch)