2014-06-10 5967 views
好耐無去過Pokka 食tea , 見到雅蘭有就入去食,打開menu 無蜜嘜多士,後來先知這間是另一副線餐廳。 心想平時Pokka 啲cake都唔錯,所以叫個high tea set , 點知嚟到中晒招! 首先是最底層講起: 兩件法包:  超薄, 林身, 水面加咗D欖橄油, 油的份量太多, 件包咁細片, 攪到又林又濕, 口感很差。奶凍: 中規中矩無特別雞翼: 細隻, 炸得很乾莎樂美 & Parmaham蜜瓜: 風乾肉無特別其望, 味道食得落口, 但好細片同好薄, 蜜瓜很乾, 沒有甜味煙三文魚: 又係無特別, 自己買返屋企整都做到。水果: 有香蕉, 西瓜同菠蘿幾件, 連生果都係唔甜的~是日精選蛋糕1 件 及 Macaroon兩粒: 呢兩樣係唯一真係比較好食的。包咖啡/茶2杯總括: 環境好似有D格調, 但又無Baby Cafe的一種舒適感。 鏡面, 水晶等想做出女生喜歡的Bling Bling 感覺, 但over 咗, 感覺好Busy~  檯與檯之間亦大密, 好似去大家樂美心坐卡位食快餐咁, 清楚聽到兩邊檯講咩感覺私隱度太低。食物方面, 份量小又少,味道完全唔得,賣相都唔得!! 呢set嘢

首先是最底層講起:
奶凍: 中規中矩無特別
雞翼: 細隻, 炸得很乾
煙三文魚: 又係無特別, 自己買返屋企整都做到。
水果: 有香蕉, 西瓜同菠蘿幾件, 連生果都係唔甜的~
包咖啡/茶2杯

食物方面, 份量小又少,味道完全唔得,賣相都唔得!! 呢set嘢成兩舊幾水 。。。無下次!!
2014-05-17
$120 (Tea)