2011-02-13 854 views
跟著旅遊書的介紹來到這裡...3點幾都幾多人喎...一心來到就係要試下佢的大大塊炸雞扒同涼茶。開頭我同男友都覺得這諗頭幾好,賣炸物又賣涼茶,咁食客就會覺得無咁熱氣,罪疚感無咁強。快餐店形式,有點像kfc,賣雞為主。一塊大雞扒$28,一杯涼茶$6。雞扒即叫即炸,等左5-8分鐘,睇落好大件,熱辣辣。先飲一啖涼茶,五花茶,好淡。屋企呀媽煲成大煲都無咁淡呀,所以涼茶並不能化解熱氣。食炸雞啦,塊大大的炸雞用左好多炸粉,好多脆脆,但係D脆脆同肉分開曬,一拉就好易掉下。塊肉本身比較頹,唔JUICY。由於太熱氣,我地一邊食一邊撕走炸粉漿。結果撕剩的雞扒得番原本2/3大,仲要唔係啖啖肉,有骨,又唔係厚肉。真失望。NO NEXT TIME。

炸雞扒
2011-01-09
$20 (Other)