2023-07-17 129 views
去到澳門一定係瘋狂掃街🥹 行上去大三巴嗰條街已經係大把嘢食🤣 見到個個都拎住碗牛雜 點都要買返碗試吓~ 嗰度真係有超多間牛雜 真係一條街有一間 我就隨心揀咗一間試吓 🌟咖喱牛雜加魚蛋 MOP80 (7.5/10)本身淨係諗住食牛雜 但係行到過去見到魚蛋都好吸引🤣所以就一次過嗌埋🥹 但係都要MOP80 果然係劏遊客😳不過佢個隔離牛雜係幾好食 啲牛肚牛筋全部都好淋😚 咖喱汁唔辣🥰 側邊仲俾咗少少辣椒油🤪 如果鍾意食辣可以攞多啲辣椒油~

🌟咖喱牛雜加魚蛋 MOP80 (7.5/10)
2023-06-15 65 views
頂好冇禮貌🙏🏻🥹小碗裝牛雜 因為仲好熱同裝到出碗,所以手攞唔到,之後問攞碗。裝牛雜嘅阿e就話ok呀有手就得,但試過溫度隻手真hold唔住,所以問攞碗。話要收$2 which is fine 但係佢keep住mean人。例如話有位堂食又要食外賣,洗唔洗餵埋你咁😍😍嘢食就平平所以唔推牛根感覺一般我個人喜軟d的最後成碗食唔完浪費咗🥹🥹已經兩個人食la可以feel到一般的levelIn conclusion,not recommend

嘢食就平平所以唔推
牛根感覺一般我個人喜軟d的

In conclusion,not recommend

2023-04-18 89 views
望吓山望吓海Macau旅行,去完一輪買手信之後,好肚餓!是但喺新馬路搵啲嘢食住先啦。喺(營地)大街,俾派街招嘅阿姐嘅熱情打動,一於就去呢間咖喱榮試吓啦。咖喱榮正舖嘅另一邊,有另一個舖位,入邊有啲枱凳。order完之後就喺嗰度等開餐☺️,一等,等咗三四個字先上菜!其實餐廳都幾貼心,俾左對手套🧤我哋食豬扒包。豬扒唔係好厚,唔難𡁻;但豬扒有啲細骨要小心啲食,否則咬崩牙。麵包熱熱地都OK,飲埋一支熱嘅維他奶,呢餐感覺都幾圓滿。正當我等食豬扒包等到想發爛渣嘅時候,隔離枱不單遲過我落order, 到我個包上菜果陣,人們都差唔多食完走得啦!唉😮‍💨呢個故事教訓你,人哋嘅招牌都寫到明佢嘅招牌菜係咖喱,你就走去叫豬扒包,分明係想拆人招牌姐 (曲)🤪😂!下次,想食豬扒包,都係去返傳統果幾間食會比較正宗。又或者,黎咖喱榮,食返人哋出名既咖喱牛雜啦

豬扒包
$55 (Tea)
2023-04-03 56 views
排隊食其它野時, 叫咗朋友去買來食.之前係比佢d 香味所吸引.只係買咗魚蛋, $20, 有 7 粒, 魚蛋好冧, 一點也不彈牙, 味道好好, 咖哩好香, 魚蛋好細粒.食完後, 要飲返不少清水.
排隊食其它野時, 叫咗朋友去買來食.
之前係比佢d 香味所吸引.
食完後, 要飲返不少清水.
咖哩榮魚蛋
2023-03-30
Waiting Time
5 Minutes (TakeAway)
咖哩榮魚蛋
2019-12-30 299 views
以為外賣行街小食 小小一碗牛肚牛雜 就給你一個驚嚇。門面沒有清晰的標價 呀姐見你要牛雜 只拿兩個中等大小的外賣碗問你要那一個 指了比較大的 我已周圍找價錢 呀姐口 up up 講左個價 已經整緊食材 我準備俾錢再問清楚價錢 呀姐索價100 🥴 再入內看其他牛肚堂食標價 只有50 60 大小 再問之下 呀姐就再話細的 60 (細的沒有少很多)話還有再小一號 50 (之前沒說) 又再同你補一句 話什麼北方來果d 都要大的 再大一碼有 180望著一個填滿了的碗 食材都沒什麼特別 牛肚 牛筋 牛磅 蘿蔔 魚蛋 。** 記得買野先問價 超級唔抵食 **
以為外賣行街小食 小小一碗牛肚牛雜 就給你一個驚嚇。

** 記得買野先問價 超級唔抵食 **
TakeAway
2019-12-15 145 views
大家不要像我因為肚餓經過就不問價錢和份量直接買,旅遊區都容易中伏味道普通,份量少又貴服務態度又差,絕對不值得試(如果真的要試,要小心他的木筷子,我跟我老婆開的時候都被木刺插到手指內)

味道普通,份量少又貴

服務態度又差,絕對不值得試

淨牛雜
跑澳門許多年,吃過的牛雜算不少。在大炮台街角落的咖喱榮,是連鎖最新最大的一間,店内提供冷氣,有椅子可坐。客人是要先付錢買單,再找位子坐。近年澳門多了很多陸客,在遊客區的小店也發財開大舖,但食物收費貴之餘,品質和服務卻沒有等值保障。幾十元一碗的牛雜公仔麵,跟一包小紙巾大不了多少,牛雜只有数件,咖喱入味沒啥特别。麵是出前一丁,不是原包裝,麵身泡得過老,完全吃不出日清的味道。店内衛生不大講究,坐過的檯還沒有抹得乾淨。對服務員的態度,也不要有什麽要求。
Other Info. : 多個年頭沒寫過澳門街食評,沒有咖喱榮,沒有衝動寫食評。
2019-08-23
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$40 (Tea)
  • 無可奉告
2019-05-29 181 views
今日5月1日條街真係好多人,行到餓咁就去左咖哩榮食少少野入到去搵左個位先好唔容易搵到位坐,之後去選定自己想食咩,一串一串咁選擇我選左粉,芋絲,海帶,蛋不過都等左幾耐,拎左個機等佢震個咖哩味都幾正,好香又唔辣既咖哩
今日5月1日條街真係好多人,行到餓咁就去左咖哩榮食少少野
入到去搵左個位先
好唔容易搵到位坐,之後去選定自己想食咩,一串一串咁選擇
我選左粉,芋絲,海帶,蛋
不過都等左幾耐,拎左個機等佢震
個咖哩味都幾正,好香又唔辣既咖哩
2019-05-01
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
2018-12-28 211 views
隨便逛逛看到這間餐廳 ,店内都有不少的食客。餐廳主要賣牛雜,不過我們見到價錢比較貴就無買。 然後旁邊有一些已經串好 的蔬菜和丸子等等,和麻辣燙一模一樣!!於是就忍不住揀左幾串。揀好左之後就比錢,店員會問你外賣/堂食。等了大概5分鐘之後就有得吃la。原來呢個唔係麻辣燙,而係咖喱汁!但做法就和麻辣燙一樣只不過醬汁就轉左左咖喱汁。個人認爲咖喱沒有比麻辣燙吃得過癮!而且價錢又比較貴,不是太抵食。不過咖喱控的人士都可以試下,都係一個創新的煮法。我個人就覺得味道普通。

2018-12-26
2017-12-20 302 views
What a rip-off place! My bf and I spent $181 on two bowls of Cart noodles yesterday afternoon. There is no menu outside of the restaurant and we didn't expect eating two bowls of noodle costs that much. There was the menu once we sat down inside. This is crazy. They even charged each bowl for 2 dollars even dine in. I have never eaten any cart noodles that expensive before in my life. We will not go there anymore and I recommend not to go too unless you want to be charged for a hundred dollars f
go too unless you want to be charged for a hundred dollars for a bowl of noodle.
2017-12-19
$100 (Lunch)
  • None
2017-11-16 281 views
嚟到澳門梗係行到邊食到邊,咁啱經過呢間咖喱榮見佢一串一串好似麻辣燙咁,好吸引,點知揀完嘢食畀錢嗰陣先知中伏。點咗生腸、牛柏葉、山根、蘿蔔、尤魚同一兜細牛雜,竟然索價$150!!!未試過食幾串街邊嘢食到咁貴,睇返餐牌,尤魚竟然要$60!我哋呢啲平民食平民嘢畀開平民價錢,成間嘢真係太貴太高級!佢味道係冇問題嘅,都係將材料燙熟然後加咖喱汁,咖喱汁少少辣,蘿蔔都煮得算入味,牛雜中規中矩,牛肚好多,其他部位較少,但啱晒只係想過下口癮嘅我。食到最後本來都只係覺得太貴下次都唔會再嚟,當我食到最後發覺點解我只係食咗一舊牛柏葉,以為男朋友咁衰自己食晒,一問之下,佢話佢都係食咗一舊咋!究竟消失的牛柏葉去咗邊度呢?

一家四口諗住嘆返個下午茶,見到咖哩榮車仔麵(心諗)正吖點知叫了一碗四餸一麵就差不多要$80一碗普通車仔麵要$80咁大個人第一次食,但已經生麵煮成熟麵,麵已成吹😔。咖哩味可以但太貴了。再研究後原來一個頂好牌大光麵要收$25,太離譜食水太深。事後諗住只叫餸食但問員工時態度非常之差。所以我們一家四口只吃了一碗$80嘅車仔麵👎貴不緊要,但係要有物有所直嘛。
一家四口諗住嘆返個下午茶,見到咖哩榮車仔麵(心諗)正吖
點知叫了一碗四餸一麵就差不多要$80
2016-05-22 582 views
尋日黎左澳門兩日一夜之旅,主要都係飲飲食食再嘆下酒店,酒店係大三巴附近,所以check完in就放底行李出發去搵食先啦,太肚餓啦!行下行下見到有條小巷咪走入去八下有咩食,見到寫咖哩榮,而我又好鍾意食咖哩,所以就決定食哩間每串都分左唔同價錢,想食咩就夾咩!叫左一個牛雜麵,牛雜都好乾淨好爽口!而另外叫左有響聆同牛丸等等!個咖哩好正,好香濃,但唔知係咪味精太多,食完好口乾!但都好味既
每串都分左唔同價錢,想食咩就夾咩!
叫左一個牛雜麵,牛雜都好乾淨好爽口!
而另外叫左有響聆同牛丸等等!
個咖哩好正,好香濃,但唔知係咪味精太多,食完好口乾!
但都好味既

2016-02-01 978 views
去台灣會食滷味,去澳門要食咖喱。門的咖喱與台灣滷味的做法有異曲同工之秒。都是擺了很多的配料讓客人選,之後一次過放進鍋裡煮。早些年來澳門,有一試,所以這次再想回味當年的味道。今次見到「咖喱榮」,就立即走去試一試。我們兩個好像不用錢的又點這個又點那個,直至付錢的時候,才知道原來不便宜呢。當時真的還以為是在台灣低物價呢。總共MOP 150多, 圖上的兩大碗。雖然有點貴,但是很好吃。所有食物都好入味,而且咖喱汁我們選了要辣的,就更加美味。特別是蔬菜類,好好味。娃娃菜煮稔了,有打邊爐吃到的感覺,好惹味。另外其他,如蟹子丸熱辣辣,沾滿了咖喱汁,一咬下入面的蟹子醬立即湧出!好味。腐竹也相當入味,滑滑的腐竹很稔,帶有豆香又加上咖喱味,好食過羊腩煲的枝竹!但是唯一一點的就是牛雜,牛雜份量少但貴,而且並沒有太好味,感覺是乾了的牛雜。其他的食物都相當好味。下次去澳門必會再食!最適合買完回酒店食!
早些年來澳門,有一試,所以這次再想回味當年的味道。
今次見到「咖喱榮」,就立即走去試一試。

當時真的還以為是在台灣低物價呢。
總共MOP 150多, 圖上的兩大碗。

TakeAway
2013-10-16 204 views
見到都幾多人幫襯 所以就去試下朋友買左一碗咖哩牛雜大約15元 都幾大碗下.食左第一啖之後就已經愛上了哩間店舖咖哩好香 材質好足夠同埋好入味而且咖哩唔會太辣 讚!!下次有機會的話一定要幫襯返哩間「咖哩榮」。
見到都幾多人幫襯 所以就去試下
朋友買左一碗咖哩牛雜
大約15元 都幾大碗下.
食左第一啖之後就已經愛上了哩間店舖
咖哩好香 材質好足夠同埋好入味
而且咖哩唔會太辣 讚!!

下次有機會的話
一定要幫襯返哩間「咖哩榮」。
2013-03-11
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$15 (Last Night Supper)