2024-04-07 17 views
#隱世高質意大利菜 #食好西系列 #大角咀 慶祝紀念日都要有儀式感🤍 最近我哋一家試咗呢間正宗意大利餐廳The Francesco,由嚟自羅馬嘅廚師主理!餐廳位於大角咀,雖然位置不及旁邊人氣旺盛嘅旺角,不過菜式嘅質素、餐廳整體氣氛舒適度極高搭救!行遠少少就可以品嘗到價格相宜兼高質素嘅正宗意大利菜!係十分之值得!今次我哋試咗:♥︎Parma Ham意大利薄餅🍕正宗就係正宗,果然係唔同啲!批邊厚薄啱啱好!少少脆口,但又未至於薄脆到食完會喉嚨痛嗰種!配埋足料Parma Ham、火箭菜同拉晒絲嘅水牛芝士🧀!囡囡都食到舔舔脷呀😋😋😋♥︎烤春雞大大隻燒雞皮脆肉嫩超juicy!配搭埋香濃嘅香草🌿醃製超級入味😍😍以薯條、沙律菜同烤蕃茄仔作配菜,解膩一流!絕對值得一試!♥︎香腸肉醬自製手工扭紋意粉🍝呢款意粉口感好特別!煙煙韌韌咁囡囡好鍾意食!唔好睇佢個sauce好似一般肉醬意粉咁嘅樣,其實係用咗有別於其他餐廳嘅梅子蕃茄醬調製!味道酸酸甜甜咁,食落勁開胃👍🏻👍🏻♥︎即製手工Tiramisu呢款屬於招牌甜品之一嘅即製手工Tiramisu真係好精緻呀🤍充滿濃濃嘅咖啡香味😋手指餅鬆軟度適中!同平日食開嘅Tiramisu
#隱世高質意大利菜 #食好西系列 #大角咀

慶祝紀念日都要有儀式感🤍

今次我哋試咗:

♥︎Parma Ham意大利薄餅🍕

♥︎烤春雞

♥︎香腸肉醬自製手工扭紋意粉🍝

♥︎即製手工Tiramisu
呢款屬於招牌甜品之一嘅即製手工Tiramisu真係好精緻呀🤍充滿濃濃嘅咖啡香味😋手指餅鬆軟度適中!同平日食開嘅Tiramisu好唔同!配搭埋幼滑濃郁嘅Mascarpone Cheese !整體口感🆙🆙🆙

而飲品我哋就揀咗🍫Chocolate Milkshake同Tropical Smoothie🍍,Milkshake上面仲有一球雲尼拿雪糕𠻹!口感超creamy!😋而Smoothie就有奇異果、芒果、菠蘿同香蕉,成件事勁fresh😙😙

仲有最值得讚嘅係服務員嘅服務態度非常好之餘仲超級貼心!見我哋食緊Tiramisu,囡囡唔啱食所以冇份食,主動額外送咗個雪糕🍨俾佢呢!🥰🥰

The Francesco
大角咀大全街47-49號大同新邨大滿樓地舖