2015-03-15 1842 views
同朋友預習同女友ga 第一次生日飯。呢到環境真係好適合拖女友傾住計食野。裝修方面好有日本嘅風味,以深色嘅木為主調配合柔和嘅黃色燈光,暗暗地,又唔噪!氣氛一流!個朋友之所以㨂呢到,除左係因為聽講呢到氣氛好之外,di野食精緻都係一個好重要ga因素。我地睇左陳menu 就決定左點di咩的。最後,我地點左''什錦刺身'' (3款),''雜錦天婦羅'', ''德島產阿波尾雞翼'',''豚肉露筍卷'',''牡丹蝦(3隻)'' 同 ''厚燒宮崎煙肉''。唸住叫左咁多野,就算係兩個男仔都夠啦!....點知di野實在太''精緻''啦!!都係唔夠。 di份量實在太少啦!!尤其是那個''什錦刺身'',每款只有兩片。不過味道方面的確十分好。刺身和蝦都很新鮮甜美!而雞翼同煙肉又好野味。 要特別提下di煙,十分厚,每片都成舊叉燒咁厚。雖然個價錢係貴左di,但係我個frd 都十分滿意。希望佢女友會鐘意啦!!
同朋友預習同女友ga 第一次生日飯。
我地睇左陳menu 就決定左點di咩的。
2014-08-01