2009-11-19 554 views
地方優雅舒適,服務周到,餸菜質數高,味道佳。因為要有會員先可享用,所以要有人請先食到咁好食既上海餸。小食: 紫菜花生,mmm... 送酒一流冷盤: 醉鴿:酒味唔會過濃,鴿肉嫩口,讚! 烏支荀海蜇頭:第一次食烏支荀,好甜同D海蜇頭一樣好爽口,正!熱食: 必吃清炒蝦仁!!! 好新鮮好甜美既河蝦呀!!! 係我食過最細粒而且最好味既清炒蝦仁。係唔洗點腊都咁好食既。唔會太多油,咬落D蝦重有少少彈牙添。 拆骨魚頭!我最歡迎無骨既魚,魚肉好滑而且唔腥,值得推介!拌住既粉皮同草菇因為索左D汁,所以好好味。 抓子翅:好足料,(因為上載相片有限,金華火腿同雞既相分開上載),好夠味,湯底唔會太咸,火腿近肥嗰part最正。 蒸時魚:爸爸叫我試食,所以比面佢試試。 我咁怕骨既人都話好食,重要食多過一舊,你話好唔好食?! 條魚真係好多骨,我用左好多時間去食。魚肉好滑好甜,唔需要點任何醬汁,感覺好清。 京蔥鴨:個汁比較甜,要跟飯食先頂得住。 鴨肉唔嚡唔乾,所以都唔錯。 必吃火丁甜豆!!! 一個好多功夫既菜。 甜豆又滑又甜又冇渣。正到暈!! 注:如果各下係敏感味精,請帶定藥,因為真係好勁,我個人對上海總會嗰隻有強
地方優雅舒適,服務周到,餸菜質數高,味道佳。

因為要有會員先可享用,所以要有人請先食到咁好食既上海餸。

小食:
 紫菜花生,mmm... 送酒一流

冷盤:
 醉鴿:酒味唔會過濃,鴿肉嫩口,讚!

熱食:
 必吃清炒蝦仁!!!
 拆骨魚頭!我最歡迎無骨既魚

蒸時魚:爸爸叫我試食,所以比面佢試試。
 我咁怕骨既人都話好食,重要食多過一舊,你話好唔好食?!
 京蔥鴨:個汁比較甜,要跟飯食先頂得住。
 鴨肉唔嚡唔乾,所以都唔錯。
 必吃火丁甜豆!!! 一個好多功夫既菜。
 甜豆又滑又甜又冇渣。正到暈!!

注:如果各下係敏感味精,請帶定藥,因為真係好勁,我個人對上海總會嗰隻有強烈敏感反應,所以特地提醒大家(因經常出外用膳,而且深明每間餐廳都會有機會用味精,所以我身上隨時有藥,對抗敏感)

醉鴿
抓子翅
烏支荀海蜇頭
薰蛋
火丁甜豆
  • 清炒蝦仁,醉鴿,拆骨魚頭,時魚,京蔥鴨,抓子翅,烏支荀海蜇頭,薰蛋,火丁甜豆