2022-08-01 352 views
今日同同事放飯 去試咗呢間新嘢聽人講係爭鮮啲分店 但係實際就冇考究到 都幾多人排隊 我哋都等咗20分鐘先到我哋入到去落單係用平板 然後會有火車路軌拎過嚟上菜速度都幾快 價錢方面一般般不過如果食lunch都要+1就真係差咗少少不過食物方面都幾唔錯我哋叫咗兩個午市套餐 原來都幾大份 我仲諗住唔夠食叫咗啲小食 最後都食唔晒要打包拎走😂佢哋嘅炸蝦卷同吉列蠔卷都幾新鮮 每一舊都好似拳頭咁大 都幾抵食 全部都即叫即炸嘅熱辣辣個人覺得最有驚喜係佢哋嘅麵豉湯 中間有三文魚肉同豆腐 飲落都幾鮮甜呢度唔錯!可以再過去食!
今日同同事放飯 去試咗呢間新嘢

原來都幾大份 我仲諗住唔夠食叫咗啲小食
最後都食唔晒要打包拎走😂

個人覺得最有驚喜係佢哋嘅麵豉湯
中間有三文魚肉同豆腐 飲落都幾鮮甜
呢度唔錯!可以再過去食!
2022-08-01
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
Ok
2022-08-01 199 views
經過沙田見到呢間勁似爭鮮格局嘅壽司舖,但見到盒吞拿魚幾吸引就打算試下。冇抱期望反而有驚喜喎,中拖油脂味好香同冇筋,比想像中好食。不過小卷就差咗啲(・・;)吞拿魚蓉勁少 少到食唔出咁制 三文魚就正正常常啦
2022-07-30 228 views
沙田既餐廳都食到悶悶地,見到呢間新野就試一試。食物一般,服務一般,但CP值不高。1. 60分鐘(想學壽司郎)2. 定價大部份都高過元氣/板長4. 2人安排張枱太細,叫完第一輪已經無位放野食,要一路叫姐姐來收野3. 未到60分鐘已來問2次齊食物未,因為宜家用安心出行所以一睇就知五十幾分啫,唔使咁趕呀!推介-茶碗蛋,油甘魚,紅蝦午餐2人落樓連加一就接近$300,呢知價位用餐60分鐘,係沙田真係可以有更多更好選擇!
1. 60分鐘(想學壽司郎)
2. 定價大部份都高過元氣/板長

推介-茶碗蛋,油甘魚,紅蝦

2022-07-13 410 views
叫左比目魚定食+中吞刺身夾完塊魚,個店員問都無問過就即刻人收走左隻碟⋯⋯我仲想食埋碟上面既菜同他他醬以家枱上得返半碗飯⋯⋯好慘對住碗白飯仲要打夠80字先俾post文。
叫左比目魚定食+中吞刺身

夾完塊魚,
個店員問都無問過就即刻人收走左隻碟⋯⋯
我仲想食埋碟上面既菜同他他醬

以家枱上得返半碗飯⋯⋯

好慘

對住碗白飯仲要打夠80字先俾post文。
比目魚定食

• 比目魚定食
  • 吞拿魚中腹刺身
2022-07-10 430 views
本身見到有新開嘅壽司舖,又喺度派晒傳單,見佢啲款式都幾特別,就入咗去食一入去眼見佢吧枱幾迫,就問店員要等卡位要等幾耐,店員諗都冇諗就話要等半個鐘以上,因為當日時間趕迫又肚餓,所以就選擇坐吧枱算啦。之後就發生咗第一件令人不滿嘅事,就係坐低兩三分鐘之後,佢又帶咗另一台客人去坐卡位,再過多兩三分鐘又入另一台卡位客。店員對自己講嘅說話完全不負責任🙄咁坐低就算啦,都要點嘢食,叫咗幾碟刺身、壽司、丼飯等等,老實講味道算唔錯。但之後就係第二件令人不滿嘅事,其中一碟係我食完個丼飯同埋其他野都未到,問店員佢就話即刻會上到,點知到我埋單都未上到🙄老實講,新鋪開張都可以服務做到咁差,店員講嘅嘢完全不負責任,你可以預計佢之後嘅服務態度會係點🤷🏻‍♂️如果你唔趕時間,又係受虐狂鍾意受氣,就隨便幫襯啦

咁坐低就算啦,都要點嘢食,叫咗幾碟刺身壽司、丼飯等等,老實講味道算唔錯。

2022-06-26 558 views
經過見到想食壽司所以一試😌門面望落似爭鮮嘅堂食,等左10分鐘(星期日晚8點)就有位。入到去見每個位都有點餐平板電腦,即刻覺得似係壽司郎。因為掛住食所以無影相😂有前菜壽司手卷炸物丼飯烏冬甜品刺身我就食咗…軟殼蟹丼:軟殼蟹原隻放於飯上,很好味!但食一半已經有點油膩。蟹下面有三文魚子、蟹膏同埋蟹柳絲,撈埋一齊好好味😋意外地發現加子薑食令蟹味更出所有壽司嘅味道都係中上😌生嘅嘢都係新鮮,紫菜是脆的👍🏽👍🏽👍🏽甜品食咗焦糖芝士蛋糕🧐中等,無咩特別,焦糖係無燒焦嘅整體嚟講好滿意👍🏽同壽司郎有得揮如想食壽司郎但又唔想排咁耐,建議嚟食呢一間好過服務都不錯👍🏽環境舒服👍🏽
經過見到想食壽司所以一試😌

因為掛住食所以無影相😂
有前菜壽司手卷炸物丼飯烏冬甜品刺身
我就食咗…
甜品食咗焦糖芝士蛋糕🧐中等,無咩特別,焦糖係無燒焦嘅
整體嚟講好滿意👍🏽同壽司郎有得揮
如想食壽司郎但又唔想排咁耐,建議嚟食呢一間好過
服務都不錯👍🏽環境舒服👍🏽
2022-06-26
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
  • 軟殼蟹丼