2014-06-20 2685 views
樓底不高, 有點吵!那晚是星期四, 7點多8點左右到, 不用等位, 一邊吃也不滿座, 他們座位也很多, 地方算寬闊!點了基本的泰國菜: 咖哩雞, 拼盤, 明爐魚, 菠蘿炒飯, 3枝啤酒, 一杯龍眼冰, 冬蔭公湯, 蒜蓉炒芥蘭. 盛惠847元. 不是不合理的價錢, 應該是我們點太多而已.服務還好, 就是人手有點分散, 有時要用力點找WAITERS, 不過態度OK的! 食物夠辣又夠熱, 偏辣鹹, 剛好我很餓, 很對味!炒飯很好, 有加葡萄乾炒, 又有肉鬆, 入口有甜甜醱酸酸, 我個人覺得好好吃!拼盤和蒜蓉炒芥蘭也很好, 冬蔭公湯不是我的口味, 我喜歡椰香濃一點的和海鮮味重一點的.
樓底不高, 有點吵!
2014-06-19
2013-12-13 5703 views
今日有事要出佐敦一趟, 由於手持大水煲所以不便行太遠搵食, 只是在附近吃完便乘鐵回家, 就隨便上了一間泰國菜館.環境不錯, 時間尚早是得兩, 三枱人客. 在地下大堂有很多食肆coupon, 我便用了這張滿$150送海南雞一碟, 送的都心裏有數, 但硬實是骨多過肉, 幸好紅色辣醬是不錯的.其實整個湯的味道真是十分失望, 完全吃不出有冬陰功味道, 看質感又不似溝水, 但香味完全欠奉, 辣味更加是沒有的, 香港人真的那麼不吃得辣嗎???是為了遷就港人還是該店的水準就是這樣??唯一一讚是內裏約有8隻中蝦, 非常爽口和有蝦味, 但配上無味的冬陰功真是有點浪費了鮮蝦~~不算太咸但沒有泰式香料味道感覺有點中式, 而且粉絲十分乾身.相公以為這是辣的, 但其實這種炒法是酸酸甜甜的, 我覺得還可以接受, 當中亦有不少爽蝦.今次發覺元朗的泰式餐廳真算是很好吃, 與這間比較直頭是天壤之別, 但仍能存在我覺得是因為地點方便而家又不多泰國菜館, 所以還有生存空間. 但食物方便真是有很多改善之處, 辣味要配合港人都算合理但泰式味道為何亦失去呢???那算是泰國菜館嗎???服務方便待應連帶子和蝦都分不出, 冬陰功湯內還
環境不錯, 時間尚早是得兩, 三枱人客.
冬陰功鮮蝦湯
泰式炒金邊粉

服務方便待應連帶子和蝦都分不出, 冬陰功湯內還有隻蝦, 待應很好見還有少許所以分給我們便收起, 但她說還有隻帶子那位要, 我倆都呆著了.....但她還不知情.......當她分"帶子"時問我你這碗湯還要不要??我又呆著望著她.....(碗內還有五分一湯)..我說當然要啦你看不到還有湯嗎??待應收碗碟是件好事, 但請看看情況先..給人感覺有點像是你們要趕收工, 因結帳時一樣, 另一位男待應以九秒九極速收碗碟. 但弄得我們的衣服也有食物了~~
2013-12-09
2013-11-27 4517 views
上星期去左佐敦泰國晚飯,之前都來過幾次,貪佢環境靚,很有風味,坐得舒服又唔貴!我同女友人都鍾意食蟹,叫左個咖哩蟹,好滋味,用來點烤包就最正~!我最中意呢個^^烤包,不油膩又香口,仲有小小脆~馬拉盞炒通菜好大碟,馬拉盞很惹味,菜夠嫩幾甜,啲蝦米好香泰式醃鳯爪小小辣,有蕃茄,菜,鳯爪都幾好味,雖然細碟小小,但都幾入味,好開胃! 最後叫左個香芒黑糯米,呢個好多椰汁,好MATCH!必食~用埋9折CONPON兩個人都係400蚊左右,都抵食呀!
我同女友人都鍾意食蟹,

叫左個咖哩蟹
,好滋味,用來點烤包就最正~!
我最中意呢個^^

烤包,不油膩又香口,仲有小小脆~
馬拉盞炒通菜
好大碟,馬拉盞很惹味,菜夠嫩幾甜,啲蝦米好香
泰式醃鳯爪

最後叫左個香芒黑糯米,呢個好多椰汁,好MATCH!必食~

用埋9折CONPON兩個人都係400蚊左右,都抵食呀!

2013-11-13
2013-10-22 3839 views
今日有個朋友生日,我哋諗左好耐都唔知食咩好,諗起倫敦廣場有好多食市,咁就去咗果到,睇吓睇吓見到有間泰國菜,原來這間餐廳有生日優惠,當天生日者有全單85折,我哋一班朋友就去咗食泰國菜,記得之前食過Lunch,原來食晚飯都ok,環境好好,因為唔太嘈,仲有wi-fi我哋叫咗咖喱蟹,味道正,好多汁,加埋印度烤飽仲正,叫咗個原個南瓜飯味道甜甜哋,都幾得意,金柚沙律唔酸都ok,炭燒豬頸肉真係燒得唔錯,叫咗碟生蝦刺身,1碟有8隻,都幾新鮮,食哂想叫多碟都賣哂,叫咗碟咸魚炒芥蘭,味道咸咗d,甜品叫咗個芒果糯米飯,四式甜品,芒果唔酸ok,千層糕好味!
我哋叫咗咖喱蟹,味道正,好多汁,加埋印度烤飽仲正
2013-10-17
Celebration
Birthday
  • 咖喱蟹
  • 豬頸肉
  • 生蝦刺身
2013-10-14 2995 views
記得泰屋新開時,因為成日派coupon,幫襯會送多碟菜,我同老公都去過幾次。呢幾年都冇再去過,記得兩年前我哋幾兄弟姊妹想去呢到開餐,當時餐廳係Openrice嘅開飯熱點,坐滿哂人,仲有好多人等位,我哋因為冇book位,唯有改去第二到食,想唔到,兩年後嘅今天,我即日訂枱都book到,去到仲要有好多位剩……此情此景已經話到我知呢到嘅食物質素如何了。叫咗以下嘅嘢﹕冬蔭公鮮蝦湯 ($88/例)﹕怕辣嘅我都飲到,令到其他一眾吃得辣之人覺得佢唔夠正宗。雖然我難得地飲到,但我都嫌佢毫無鮮味可言……唔ok!印尼沙嗲 ($72/半打)﹕哥哥order嘅,豬同雞各要咗半打,先食豬肉,又乾又嚡,仲要冇嚟豬味,差到不得了!雞叫做好少少,因為唔嚡,但一樣係又乾又冇雞味……兩碟沙嗲都唔熱……以$12一串嘅價錢,可謂非常唔值!應該咁講,$1我都唔會買嚟食,差差差!馬拉盞炒通菜 ($68)﹕我曾經好鍾意食呢到嘅馬拉盞炒通菜,但今日再食,完全食唔番當年嘅水準,令人極之失望!份量少,馬拉盞味唔夠,啲菜又唔得新鮮……清邁鐵板蠔仔蛋 (七十幾蚊)﹕想唔到呢碟嘢係最夠份量同最好味……但其實清邁係咪真係有呢道菜﹖泰式炸蝦餅 ($

叫咗以下嘅嘢﹕
泰式炸蝦餅 ($75/4件)﹕夠熱,味道ok,起碼冇其他嘢咁差。不過,蝦肉唔夠多……
原個菠蘿海鮮炒飯 ($88)﹕完全唔值$88,啲料又少,飯又爛……未去到難食,但絕對唔好食同唔抵食……
燒魷魚筒 (七十幾蚊)﹕味道一般。
黃咖哩牛筋腩 ($85)﹕極少牛筋,其實我唔見有添……份量好少,牛腩丁屎咁細……啲咖哩用嚟點蒜蓉包好鹹……後尾我哋再叫naan,我冇食,但有食嘅個個都讚點naan好食,所以,我哋叫完原味,再嚟多個洋蔥味嘅。
蒜蓉包 (唔知價……)﹕正常味道。
除咗naan,其實我哋都有叫飯,但唔知點解啲飯遲遲都上唔到……我哋前後催咗三次,最後,最遲order嘅naan都到,啲飯先送到……因為當時我個胃唔太舒服,所以冇為naan同啲飯影相,啲飯裝到好鬼核突,我都未見過有餐廳賣嘅飯核突得過佢,完全係倒人胃口……
埋單$929.6,呢間餐廳從此會消失喺我哋嘅開飯名單中。
2013-10-12
2013-07-26 2433 views
其中一位介紹這兒泰菜味道不錯,一行四人,浩浩蕩蕩來到。樓下有優惠券派發,星期五至六,有八折;其他日子有九折。或者食滿一百五十元,送小食一款。不過記得落單時要出示優惠券,好多人未必留意優惠券背面的細字。有機會錯失了優惠!這客四式小食併盤,有香港人最熟悉的蝦餅和魚餅,熱騰騰,幾香脆。    酸辣鳳爪,當然要又酸又辣才惹味。這客達到此標準,雖然價錢就略貴了一點。     之前去泰國旅行,去了一間地道餐廳,品嚐了一客酸溜溜的椰汁雞湯;幾開胃。心想,在香港再次回味,不過這兒的椰汁雞湯,不夠酸。究竟誰才是正宗口味﹖!﹖      豬頸肉原來也是泰式食品﹖真是見識少。豬肉幾軟,烤得幾香;和中式酒樓口味差不多。這兒的咖哩就比較遜色,我們點了一客紅咖哩雞和特色羊肉咖哩。咖哩不太香,肉質口感粗,而且兩款肉類也偏少。有機會再來,應該不會點咖哩。    除了酸辣鳳瓜值得推介外,還有﹕烤包 ,不油膩,又香口,仲有少少脆。  蠔仔都算多,煎得幾惹味。    脆口的煎麵是我的至愛。
其中一位介紹這兒泰菜味道不錯,一行四人,浩浩蕩蕩來到。

四式併盤 (Four - Combination Appetizers) - HKD 98

醃酸辣鳳爪 (Spicy

椰汁鮮雞湯 (Chicken soup with coconut milk) - HKD 78

炭燒豬頸肉 (Charcoal Broiled Tender Pork) - HKD 75
紅咖哩雞(Red Curry Chicken) - HKD 82
特色羊肉咖哩 (Mutton Rogan Josh) - HKD 95

除了酸辣鳳瓜值得推介外,還有﹕
烤包 ,不油膩,又香口,仲有少少脆。
蒜蓉烤包(Garlic nann) - HKD 36

蠔仔都算多,煎得幾惹味。
清邁鐵板蠔仔蛋 ( Quick Fried ''Ching Mai' Baby Oyster on Sizzling Plate) - HKD 78

脆口的煎麵是我的至愛。
泰式兩麵黃(Fried noddle with chicken, spring onion
Dining Offer
Others
醃酸辣鳳爪 (Spicy
蒜蓉烤包(Garlic nann) - HKD 36
  • 泰式兩麵黃(Fried noddle with chicken spring onion
去到話用8點前食完嘅優惠劵,個服務員開頭居然話星期六唔用得吓,8點前食完嘅優惠劵寫明星期六用到,跟住佢先問人可唔可以用,另一個人話有優惠劵就得。跟住佢就話,7:45要比枱走人吓,唔係寫明8點前,點解變咗7:45。我話寫明8點前,跟住佢話埋單要好耐,咁都可以係理由跟住我話早啲埋單,8點前比番張枱你咪得囉,佢又喺到話慢慢食傾嘢好啲,唔洗咁趕,我傾長短都要你理我咪話我照用優惠劵唔可以咩,到時講耐咗你哋咪照計原價囉。最後佢先死死地話你自己決定用唔用啦。用張優惠劵都咁晒口水跟住又sale我叫$2000嘅套餐,話我哋人多,啲嘢好細碟,我唔理佢,因為個套餐都冇講幾多人食,比到盡咪12人,我哋17人,個套餐點會夠,我自己叫菜開雙份好過啦。黎啲菜都正常大細,冇話等別細碟,我7:45埋單,結果分幾鐘就比張單我check,簽埋咭都不過5分鐘左右,個服務員都老點說回食物泰式并盆 - OK菠羅炒飯 - OK炒雜菜 - OK生菜包 - OK 比咖哩更辣,但味道都唔錯明爐魚- 家人話好食烤魚 - 家人話唔好食青咖哩鴨 - OK 鴨件量少但味道正常,但咖哩汁似呼不及紅咖哩香濃紅咖喱牛 - 跟青咖哩一樣是少辣,大
去到話用8點前食完嘅優惠劵,個服務員開頭居然話星期六唔用得

跟住佢就話,7:45要比枱走人

吓,唔係寫明8點前,點解變咗7:45。
我話寫明8點前,跟住佢話埋單要好耐,咁都可以係理由

我咪話我照用優惠劵唔可以咩,到時講耐咗你哋咪照計原價囉。
最後佢先死死地話你自己決定用唔用啦。
用張優惠劵都咁晒口水

說回食物
泰式并盆 - OK
菠羅炒飯 - OK
炒雜菜 - OK
生菜包 - OK 比咖哩更辣,但味道都唔錯
明爐魚-
家人話好食
烤魚 -
家人話唔好食
紅咖喱牛 -
跟青咖哩一樣是少辣,大家覺得比青咖哩好食
印尼炒貴刁 -
大家覺得好好食
青芒海蜇沙律 - 唔似沙律,主要似食海蜇多啲
烤餅 -
好食

除了最開頭個服務員,其他人服務都OK,但一開始比最開頭個服務員搞到冇心情,要扣分。
如果唔想人用優惠券就唔好搞優惠啦。
Other Info. : 只有兩張圓枱,我們17人都是用一張長枱
2013-05-18
  • 紅咖喱
2013-04-01 1156 views
醬汁就是生蝦的靈魂,從未食個甘差的醬汁,綠咖哩雜菜只是一碗綠色的水浸着D菜,大大碗水汪汪全無咖哩味,煎蠔只是食一舊油淋淋無味麵粉,每個菜的份量都很大,價錢又不合理!
2013-03-30
2012-12-08 969 views
無無聊聊一個人食晏,本來想吃喇沙,但又想坐得舒服啲,所以黎到倫敦廣塲的泰屋。貪佢無咩人,坐位濶落。餐牌上有十多款午餐可以選擇,本人由其喜愛青咖哩,可惜只有一款青咖哩鴨,再看看其他又不怠興趣,唯有試試看。最快上桌的是青檸梳打,青檸味很香,但對於我那飲種檸茶走甜的人來說,甜味都差一點點。終於輪到主角出塲,飯是金字塔的模樣,本來是幾特別,但因為裝飯的員工有點馬虎,那金字塔真的塔了下來。無緊要返正青咖哩才是重點,試一口汁,味道濃郁,很香椰汁味,配搭白飯簡直very good,再嚐鴨,感覺反而又怪怪的,可能是本人對此配搭未能接受,總覺得他們不甚匹配,唯有白飯撈汁啦﹗

2012-11-29
2012-12-05 1236 views
As a South Asian Food lover, We went for Thai Restaurant again ( Actually must eat Thai food twice a week)Normally, We love the food in Yuen Long 泰屋 Sawadee Thai so much > the food is so stunning and with great environment, and we prefer thr outdoor one .We were going to try the food in Jordan 泰屋 Sawadee Thai.We went there around 1:00pm but no need to wait for a table as not reli very busy, as we saw , many empty tables. I guess the place is a bit big there. But also nice place to be there:W

We order:

Executive Lunch set for Two ( around$ 160)
Including:
Thai style fired Rice
Ok, but prefer more taste and more thai herbs

Soup of the day
Is chinese soup , I prefer thai soup. Reli dont know why thet serve the chinese soup??and the soup is not reli ok, full with MSG taste

Fired Thai vegetable
Thai Snacks: Spring rolls, Shrimp Cake, Thai Fish cake
They are all quite crispy, taste is good, esp. the Shrimp cake. I can bite with the small chop shrimp

Two drinks:
Hot lemon tea x 2
Normal

We extra order: Thai broneless chicken feet
They are OK but prefer more spicy and more taste

Overall is Ok, but the food in Yuen Long is reli better and more Choice
Thai style fired rice and Fired vege
Thai snacks
2012-11-28
Thai snacks
2012-10-07 488 views
讓我時光倒流一下, 回到這年生日的飯聚。 皆因有位朋友仔同是四月之星, 互慶已是不成文的約定。 也許朋友仔早看穿我必然會選西餐, 這次索性爭著拿決定, 提出一嚐泰菜, 那刻實有一絲的失落, 但只是很短暫, 馬上又回復過來。 聽她提起泰屋, 真以為是元朗那家, 正暗自高興, 終找到機會去試, 才得知她指的是佐敦分店。 本身對泰國其實蠻有好感, 陽光海灘, 更愛那寧靜那優哉悠哉的生活, 已期盼著要走訪一趟。甫踏進店子, 純白的天花板跟暗黑的牆身正好形成鮮明的對比, 更混入不少嫩綠的色彩, 盡顯時尚的一面。 不難想像到希望將一份泰式風情帶出, 最盡頭放著的人面塑像, 跟正中間的小水池, 那每檯上的蘭花裝飾, 都流露出一份淡雅純靜, 像在度假似的。 奈何為應付人流, 座位編排無疑較密, 跟鄰桌距離極近, 未算得上是真正的舒泰。 雖然離開放式廚房較遠, 但總不失為客人與廚子之間的一種互動, 能目睹他們在忙著準備, 也是夠貼心的。每吃泰國菜, 冬蔭公似是變成例行公事, 不可不點。 再愛辣也要顧及友人的感受, 特要求少辣, 但端來時見湯面沒一點辣油的跡像, 只是純奶白色, 有點古怪。 再嚐一口, 只
每吃泰國菜, 冬蔭公似是變成例行公事, 不可不點。 再愛辣也要顧及友人的感受, 特要求少辣, 但端來時見湯面沒一點辣油的跡像, 只是純奶白色, 有點古怪。 再嚐一口, 只溫溫的, 更發現一點也不辣, 這個版本實在欠點震撼力, 無法令人滿意。 香料的味道頗出, 特別是香茅, 令湯底生色不少, 無奈青檸汁下得太多, 比例失衡, 以致偏酸, 用料都是大路的草菇、蝦肉 , 惜蝦肉很霉, 大家真沒多大意欲要添飲呢!
友人很愛吃沙律, 又想試點新口味, 遂選了青芒海蜇沙律, 一心以為會有大量青芒果絲覆蓋著, 怎料只是寮寮幾條, 反像裝飾之用呢! 海蜇爽滑彈牙, 簡單以魚露和醋拌過已夠味, 刨成幼絲狀的青芒, 爽脆細嫩, 比青木瓜絲稍嫩, 帶少酸, 更覺醒胃, 如果可再調節一下青芒的份量, 會更貼題, 也更為完美。
其實本身屬意泰式拼盤, 因已包含蔗蝦、魚餅、春卷等, 絕對滿足到我貪吃的念頭。 但又想留點胃納試別的菜式, 只好作罷。 炸蝦餅的外層金黃乾爽, 沒多餘的油份留在表面, 麵包糠黏得夠緊, 咬下未有出現皮肉分離的空洞感, 未硬得界割口, 蝦膠拌打功夫不錯, 鬆身彈牙, 滿咀鮮香
, 總愛沾些甜酸醬同吃, 突出味道之外更算平衡一點膩感。
蠔仔蛋算是滿足到對潮式蠔餅生掛的我, 較之少點酥脆, 油份用得較少, 罪咎感相對地低。 以鐵板上, 熱力十足, 香氣急升。 雖然心知以芽菜墊高, 但其實也蠻大塊的。 蠔餅的成份看似簡單, 主要是麵粉、雞蛋、蠔仔, 但三者的份量要調配得宜又很講技巧, 炸的火侯剛好, 香脆未有過燶, 很有吃煎餅的感覺又不純是蠔仔炒蛋, 更富咬感, 帶香濃的蛋味, 蠔仔大粒飽滿, 清乾後不帶異味, 反而很鮮甜, 份量不欺場, 幾乎每夾一小塊便可吃到, 夾雜葱香, 惹味程度實不能輕看。
怕炒粉麵太飽, 又想點客咖喱伴酥餅, 紅、黃和青咖喱之中, 辣度、香味各具個性, 友人將決定權交給我, 即管試試平常少機會點的青咖喱雞肉吧! 成品色澤帶著清綠, 但未說得上像螢光色般古怪, 藏有滿滿的茄子、番茄、豆角、洋葱和雞肉, 盡吸香氣。 雞肉不會是新鮮的貨色, 但肉質總不算粗鞋, 卻相當幼嫩
, 然而不會太假像被處理過度的感覺。

辣度對我來說當然接受得到, 但也不致苦了友人, 見她吃得雖不算很輕鬆, 湯太辣她反而怕怕。 其實霎時的刺激, 也沒有不妥。 汁料帶香甜的椰奶味, 跟辛辣產生微妙的關係, 同時又豐富了層次感, 微微的稠度, 用作拌飯或是薄餅都甚滋味。
咖喱汁如此出色, 想不到單點的油酥餅竟然不濟, 油光滿面, 真是令得可怕
, 入口完全不鬆也不酥, 沒有層次可言, 就像一塊薄薄的餅皮, 空得一陣粉味, 頗為濕實, 合二人之力只能勉強清掉一塊, 不想白白浪費美味的汁料, 就這樣喝了數口, 甜辣交融, 豐富至極。

坦白說, 店家的價位定得不低, 跟大型商場的泰式館子相差不遠, 但以質數以言, 有點平凡, 心目中反而覺得香辣屋和金不換兩家連鎖式的泰菜館, 更為出色。 順帶一提, 明明出門前已將開飯網的九折優惠券印出來, 怎料竟粗心大意起來, 忘了帶同去, 結果便白白多花數十元, 可恨也!
  • 炸蝦餅
2012-09-19 51 views
第一次來這間泰國飯店,友人講呢間幾好,即管試試,而且有openrice有9折一入去裏面都幾大,只有幾張柗有客人, 所以都好清靜薄餅-叫了蒜味及原味, 兩款都好好食, 看賣相以為好油,食落都好乾身青咖喱雞- 因友人不太吃辣,唸住一般青咖喱會帶甜,辣味應該會容易接受,點知都頗辣,友人接受唔到,我就ok. 但係個咖喱好希, 而且d雞肉又有雪味, 仲要得幾舊, 唔知以為係湯泰式炒通菜- 好香, 有蝦米仔, d菜又爽脆菠羅炒飯-無乜驚喜, 都算乾身,味道ok炸蝦餅- 都幾彈口,不過蝦味一般

一入去裏面都幾大,只有幾張柗有客人, 所以都好清靜

泰式炒通菜- 好香, 有蝦米仔, d菜又爽脆

菠羅炒飯-無乜驚喜, 都算乾身,味道ok

炸蝦餅- 都幾彈口,不過蝦味一般
  • 泰式炒通棻
2012-08-31 47 views
已好幾年沒想起這餐廰, 今次因地點關係, 與朋友們遷就在附近地區聚會, 才再光顧!先來頭盤, 沙嗲串有三款混合, 吃下只隨便番熱般, 肉更有雪藏味道, 在吃豬,牛,還是雞都差不多分辨不出, 因這味道已覆蓋了原有肉的味道生菜爽脆新鮮, 碎肉不差, 整體味道有點兒太咸, 份量剛好似模似樣的炒菜, 菜翠綠新鮮, 份量多, 若然味道可再香濃撲鼻便更完美呢菠蘿炒飯炒得不香, 飯不香不夠乾身有點令人失望, 海鮮不算是什麼特別東西, 幾片魷魚, 小青口等, 毫無海鮮味, 有點兒馬虎事隔幾年, 水準差不多, 都是沒什麼特別好或特別深印象, 環境倒是舒適的, 是可選之處, 服務還可以, 不要期望太高

生菜爽脆新鮮, 碎肉不差, 整體味道有點兒太咸, 份量剛好

沙嗲串
碎肉生菜包
馬拉盞通菜
菠蘿海鮮炒飯
2012-08-26 49 views
女友話想食泰國野諗起之前都食過呢間都唔錯就早一日BOOK 定台book 左台就唔駛等位十分好不過都唔算full,出面都無人等位我地叫左 1.椰青 - OK啦2.拼盤 - 有 春卷+炸蝦餅+煎蝦餅+炸番薯+串燒 春卷OK,夠脆口,炸蝦餅都夠彈牙,煎蝦餅就弱D,炸番薯帶微甜十分好,串燒有D韌3.豬頸肉 - 感覺唔似炭爐,風味不足 , 但味道都OK4.冬陰功 - 好味! 但略微太辣,有點蓋過其他味,but for女友就岩岩好 , 足料 , 5.柚子芒果大蝦沙律 - 我個人覺得好好味 , 生果甜 , 但佢係配上一點點辣 , 將味道吊出來, 第一次食既我十分喜歡6.生菜包 - 唔太好 , 太過咸7.咖哩大蝦 - 咖哩汁幾好 , 少少辣帶甜 , 感覺好溫和 , 但大蝦一D都唔新鮮, 蝦肉十分貼殼 可能佢覺得配咖哩唔洗咁新鮮掛8.馬拉盞通菜 - OK啦,無咩特別要提9.明爐鱸魚 - OK啦, 同正常果D差唔多, 無咩特別要提10. 南瓜蝦炒飯 - 甜甜地既炒飯 , 可能食
女友話想食泰國野
諗起之前都食過呢間都唔錯
就早一日BOOK 定台

book 左台就唔駛等位十分好
不過都唔算full,出面都無人等位

我地叫左

1.椰青 - OK啦
2.拼盤 - 有 春卷+炸蝦餅+煎蝦餅+炸番薯+串燒
3.豬頸肉 - 感覺唔似炭爐,風味不足 , 但味道都OK
將味道吊出來, 第一次食既我十分喜歡
6.生菜包 - 唔太好 , 太過咸
可能佢覺得配咖哩唔洗咁新鮮掛
8.馬拉盞通菜 - OK啦,無咩特別要提

10. 南瓜蝦炒飯 - 甜甜地既炒飯 , 可能食慣咸既 , 覺得唔多配合

不過我地都真係叫左好多野
今餐仲要計少一個人頭
都幾貴, (窮人一名)
2012-08-25
Celebration
Birthday
2012-06-10 48 views
近排公司多嘢做,難得有人提議唱吓歌,大家都舉腳贊成啦!但望下錶都差唔多10:00.K BUFFET都就收啦.共中一人提議先去附近食飯先.一行8人就浩浩蕩蕩......沙華D卡.....隊長F發板,其中有以下幾款.冬蔭公3.5分:一人一碗啱啱好,不過大家都話唔夠味. 似番茄加香葉湯.泰式肉崧4分:魚露香加洋蔥,幾得意.紅咖哩牛肉配烤餅4分:好濃郁既BASIL,大家都話好食, 仲要另加多三份烤餅TIM!泰式燒雞1.5分:肉質過熟.鞋口咗.馬拉盞炒通菜.3分K惹味!南瓜海鮮3分:賣相幾好,但個南瓜唔香.印式炒飯2分:飯底好濕,唔香口,一般!甜品都無叫,大家都覺得水準幾飄忽不定.有幾樣好好.但有一.兩樣真係無咁好食!不過.想有下次.唔...........
近排公司多嘢做,難得有人提議唱吓歌,
大家都舉腳贊成啦!
但望下錶都差唔多10:00.
K BUFFET都就收啦.
共中一人提議先去附近食飯先.
一行8人就浩浩蕩蕩......沙華D卡.....
隊長F發板,其中有以下幾款.
冬蔭公
3.5分:一人一碗啱啱好,不過大家都話唔夠味.
似番茄加香葉湯.

泰式肉崧
4分:魚露香加洋蔥,幾得意.

紅咖哩牛肉配烤餅
4分:好濃郁既BASIL,大家都話好食,
仲要另加多三份烤餅TIM!
泰式燒雞
麻麻地,柴皮得滯
1.5分:肉質過熟.鞋口咗.
馬拉盞炒通菜.
3分
K惹味!
南瓜海鮮
3分:賣相幾好,但個南瓜唔香.

印式炒飯
2分:飯底好濕,唔香口,一般!
甜品都無叫,
大家都覺得水準幾飄忽不定.
有幾樣好好.
但有一.兩樣真係無咁好食!
不過.想有下次.
唔...........
Other Info. : 嗰晚都幾多人. D服務員做嘢有少少緊張. 我地唔知以為打緊仗!
2012-05-11
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)