2024-04-02 54 views
今日一家人過嚟米走雞打邊爐,呢間餐廳湯底靚用好正,有好多人嚟食!美味的惹味沙爹湯後,香甜帶有微辣味道令人回味無窮。入面仲有薯仔🥔,薯仔煮到軟綿綿,入口化開味道超香,用佢嚟打邊爐令到食材嘅味道更豐富。🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲呢個人手包製餃子,係呢間餐廳嘅招牌,皮薄餡靚真材實料,充滿肉汁。🥟餃子一共有五種口味包括鮮蝦雲吞,鳳城水餃,和鳳城水餃,M5和牛餃,菠菜豬肉餃和鮮製韭菜餃。🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟沙白蜆夠哂鮮甜多汁又大隻,而且冇沙,充滿鮮味,食得好過癮。🐚🐚🐚🐚🐚🐚🐚🐚🐚🐚🐚🐚🐚🐚🐚特級雪花肥牛又係一道搶手貨,叫咗一碟我哋一家人幾秒鐘就掃晒😋,食到舔舔脷🤤!牛肉嫩滑,味道濃郁,鮮味無比!
🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲🍲
🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟🥟
沙白蜆夠哂鮮甜多汁又大隻,而且冇沙,充滿鮮味,食得好過癮。
🐚🐚🐚🐚🐚🐚🐚🐚🐚🐚🐚🐚🐚🐚🐚
2024-04-02 40 views
正!做完運動特別肚子餓,上個星期同朋友去行山,之後 就來到呢間《米走雞》食埋飯先走,地點夠哂就腳又方便👍🏻竹笙❤️❤️:具有獨特的香味和口感。口感鮮嫩,帶有微妙的淡淡竹香,是一道美味的佳餚。黃金炸饅頭❤️❤️:外表金黃酥脆,內部柔軟松香。點煉奶一流!花枝片❤️❤️:指鮮美的魷魚身體切成薄片後製成。具有柔嫩的口感和濃鬱的海鮮味。澳洲頂級和牛封門柳❤️❤️:這種菜肴選用頂級的澳洲和牛肉,具有出色的嫩度和口感。煮熟後帶有濃鬱的牛肉香氣和鮮嫩的口感。蒜蓉トト蜆鍋❤️❤️:蜆是一種貝類海鮮,具有鮮美的口感和獨特的海鮮味道。湯汁濃鬱,蜆肉鮮嫩,口感豐富。全部食物既品質都幾唔錯✨為完美嘅一餐增加點氣氛🥰。
竹笙❤️❤️:
黃金炸饅頭❤️❤️:
外表金黃酥脆,內部柔軟松香。點煉奶一流!
花枝片❤️❤️:
澳洲頂級和牛封門柳❤️❤️:
蒜蓉トト蜆鍋❤️❤️:

全部食物既品質都幾唔錯✨為完美嘅一餐增加點氣氛🥰。
2024-04-02 33 views
好耐沒出街食野🙀🙀試過呢間位於太子附近餐廳覺得好食好正,所以我都係第一次打食評,有好野食當然要開心分享😽*****金湯桃膠花膠雞湯,融合了桃膠的軟糯口感和雞湯的鮮香,花膠口感滑嫩,富含膠原蛋白和蛋白質,對皮膚和關節有益。*****蒙古羊肉片,肉質鮮美,吃起來香口。*****脆鯇腩,既有魚肉的嫩滑口感,又有爽脆既感覺。*****黑松露蟹籽魚麵裡面融合了黑松露同埋蟹籽既味道,口感鮮美,同時提供了豐富的蛋白質、維生素和礦物質。*****最後是特選花膠筒,外形好吸引,雪白亮澤,搭配上自己調製既醬汁,yummy。總括而言,口味豐富,營養豐富,既有傳統美食的魅力,又有一些創新菜品的特色!
*****蒙古羊肉片,肉質鮮美,吃起來香口。
*****脆鯇腩,既有魚肉的嫩滑口感,又有爽脆既感覺。

2024-04-02 35 views
無野做就係好想打邊爐😎有班朋友好耐無見,即興之下就約埋一齊去打邊爐,成日都覺得,成班人一齊打邊爐係最開心既,亦都無唸過今日咁人齊,居然個個都得閒,最正既係我地就咁去都有位😉「金湯桃膠花膠雞湯」朋友之中講起佢地就話要食呢個,個然係夠晒滋補😋又花膠又雞,成個湯底都好香雞味,裡面既雞肉精華已煲晒係湯入面,花膠都好有彈性,原來花膠雞係咁好食 😇「鵝腸」其中一份鵝腸,一碟原來有咁多,鵝腸加埋個花膠湯好夾味😋好好食好爽滑,打邊爐推介之一😇「澳洲頂級和牛封門柳」打邊爐既牛肉,其中一份就係呢個,呢份係澳洲既和牛,牛肉較多😋脂肪較少,和牛好靚,呢碟牛好受歡迎,人人都鍾意食😇「油麥菜」有咁靚既湯底,就要食菜,油麥菜好爽口,好好食,係湯底裡吸收好多湯😋令到佢好有雞味,夠晒入味😇
「金湯桃膠花膠雞湯」
「鵝腸」
「澳洲頂級和牛封門柳」
「油麥菜」
2024-04-02 29 views
同事推介我去食《咪走雞》,我哋就即興約埋幾個同事放工一齊去食👯‍♀️餐廳環境衛生,座位安排妥當,仲有好多唔同嘅食材、湯底可以揀😍📍竹笙墨魚滑📍口感鮮嫩,滑溜溜嘅質感令人愉悅😆味道鮮美,竹笙同墨魚滑🦑嘅結合,帶嚟一種綿密滑爽嘅口感🔝📍霜降Prime牛板腱📍牛肉片🥩薄而嫩,質量細緻,每一片都帶嚟濃郁嘅肉香。霜降牛肉嘅脂肪分佈均勻,入口即溶,令人回味無窮🤭📍萵筍📍爽脆又清新嘅口感,好夾打邊爐嘅材料,好健康💪🏻📍Wasabi鮮墨丸📍辣度適中,墨丸好滑,帶少少彈牙😽幾創新嘅食物,我中意💕📍魚片頭📍肉質鮮甜,每一口都帶嚟濃郁嘅海鮮風味,嚼勁十足,份量都幾多👅📍皮蛋芫茜湯📍湯底清澈,好足料👀滋味鮮美,加埋皮蛋同芫茜嘅香氣,帶嚟一種濃郁嘅滋味🤡

📍竹笙墨魚滑📍
📍霜降Prime牛板腱📍
📍萵筍📍
爽脆又清新嘅口感,好夾打邊爐嘅材料,好健康💪🏻
📍Wasabi鮮墨丸📍

辣度適中,墨丸好滑,帶少少彈牙😽幾創新嘅食物,我中意💕
📍魚片頭📍

📍皮蛋芫茜湯📍
2024-04-02 23 views
「米走雞」呢家餐廳確實是令人驚艷的餐廳,提供了一個難以忘懷的用餐體驗,他們的火鍋料理多樣化,其中一個火鍋非常豐富,其中一道特別推薦的👉🏻杞子花膠膠原鍋,這個鍋中有杞子花膠為主要火鍋材料,含著豐富膠原蛋白,這個味道濃郁鮮美,花膠膠滑爽口,膠原蛋白都具有美容健康的功效🫰🏻🫰🏻另外其中一個配料有👉🏻霜降Prime牛板腱,選用了Prime 等級的霜降牛肉,經過特別製作程序,使肉質加鮮嫩多汁,板腱肉口感豐富,肯定都滿足到牛肉愛好者的需要🫰🏻🫰🏻除了多種肉類,還有👉🏻豆苗和竹笙,都是豐富營養的配菜,用來吃火鍋都是最佳選擇,清淡的味道也為這個火鍋帶來豐富的味道,這家餐廳能滿足到每位客人需要,服務也十分好,能夠提供專業的建議和服務,是一家高品質的餐廳🫰🏻
2024-04-02 23 views
熱騰騰、香噴噴的口感太過癮了,🥰吃起來不會很膩的,確保了整體平衡感。.烹製成金黃的雞煲,然後撒上大量的芝士碎。✨芝士碎不僅質地柔軟,而且味道濃郁。隨著溫度的升高,芝士碎會慢慢融化,形成濃郁的芝士汁液,🐤與雞肉融為一體。.在食用時,你會感受到雞肉的鮮嫩多汁,與拉絲的芝士相互交織,🥢帶來一種獨特的口感體驗。.這樣的菜品不僅有🧀芝士和雞肉的美味,還會融入一些雞煲的調料,吃完雞煲,你可以根據自己的口味做成火鍋底料,🐮手打的牛肉丸也不錯。

2024-03-26 86 views
人氣米走雞無人不知嘅獨家火焰麻辣雞煲,必試嘅自創黃金芝士雞煲,小編圖文不符啊🤣 無錯呢個係金湯花膠桃膠雞鍋!米走雞位於太子站附近,地段方便環境舒適,先來個滿滿的醬料盤,每位醬湯費$18金湯花膠桃膠雞鍋 $208上檯先放半隻雞落湯,滾起後店員攞起切件後再放湯,伴隨花膠桃膠慢煮,建議先食雞件避免過熟。足料金湯雞香鮮味,愈滾愈濃郁呈深黃色。美國桶蠔 $188呢款必點! 之前食過廣島蠔,今次叫嘅桶蠔份量唔少,而且真心新鮮大隻又juicy👍🏼,點落醬汁更加吸引流哂口水。手切霜降牛頸脊(小) $258另一主角就肯定係呢碟美豔手切霜降牛頸脊,薄切紋理層次一目了然,充滿誠意。放湯滾十數秒已可以放入口,入口質感有溶化感,同蠔嘅高CP 有得fight.手打五寶拼盤 $63鮮製五拼餃 $64兩款自家製五丸五餃值得推介,爽口彈牙,足料又獨特,味道上都有驚喜。芝士腸 半份 $26菜心苗 $28竹蔗茅根 $78整體水準依然,湯底材料優質屬高CP平實火鍋享受,場內有vip 房適合8-10人飲酒傾計慢慢滾。

人氣米走雞無人不知嘅獨家火焰麻辣雞煲
必試嘅自創黃金芝士雞煲
小編圖文不符啊🤣 無錯呢個係金湯花膠桃膠雞鍋!
米走雞位於太子站附近,地段方便環境舒適,
先來個滿滿的醬料盤,每位醬湯費$18

金湯花膠桃膠雞鍋 $208
上檯先放半隻雞落湯,滾起後店員攞起切件後再放湯,
伴隨花膠桃膠慢煮,建議先食雞件避免過熟。
足料金湯雞香鮮味,愈滾愈濃郁呈深黃色。

美國桶蠔 $188
呢款必點! 之前食過廣島蠔,今次叫嘅桶蠔份量唔少,
而且真心新鮮大隻又juicy👍🏼,
點落醬汁更加吸引流哂口水。

手切霜降牛頸脊(小) $258
另一主角就肯定係呢碟美豔手切霜降牛頸脊,
薄切紋理層次一目了然,充滿誠意。
放湯滾十數秒已可以放入口,
入口質感有溶化感,同蠔嘅高CP 有得fight.

手打五寶拼盤 $63
鮮製五拼餃 $64
兩款自家製五丸五餃值得推介,
爽口彈牙,足料又獨特,味道上都有驚喜。

芝士腸 半份 $26
菜心苗 $28
竹蔗茅根 $78

整體水準依然,湯底材料優質屬高CP平實火鍋享受,
場內有vip 房適合8-10人飲酒傾計慢慢滾。
2024-03-23 77 views
作為芝士控點會未食過呢間首創芝士雞煲既米走雞好耐之前已經食過今次係回味記憶中既味道一樣咁邪惡🤪😈__________________________🔹 芝士雞煲 $208👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ⭕️個雞煲有分小份同大份連芝士份量都有得小量,普通同激量我叫既係2至3人既細份同激量芝士兩個絕對夠食.激量芝士真係勁多雞件本身都已經熟架喇所以煲一煲溶啲芝士就食得芝士痴埋啲雞食,omg真係正到暈!啲雞食落仲要係嫩口架雞都有得揀帶骨或啖啖肉個人覺得帶骨雞有雞味啲平時韓式炸雞都係帶骨版會貴啲架.雞煲食到咁上下,可以加湯變打邊爐真係估唔到連加嘅湯都係芝士湯十分驚喜!.🔹鮮炸響鈴 $32👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌕🌑Keto friendly: ❌好欣賞佢呢度嘅火鍋配料,大部份都可以叫半份或者全份響鈴半份已經有四大條食得出係即炸,超級脆,而且無油益味.🔹竹笙墨魚滑 $54👰🏻:🌕🌕🌕🌗🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌘🌑Keto friendly: ⭕️竹笙爽脆就梗喇放入芝士湯入邊完全索晒啲精華再加埋釀係裡面既墨魚滑咸香鮮味!.🔹手打五寶拼盤 $63👰🏻:🌕🌕🌕🌘🌑🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑Ke
作為芝士控
__________________________
🔹 芝士雞煲 $208

👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
雞煲有分小份同大份
連芝士份量都有得小量,普通同激量
我叫既係2至3人既細份同激量芝士
兩個絕對夠食
激量芝士真係勁多

雞件本身都已經熟架喇
所以煲一煲溶啲芝士就食得
芝士痴埋啲雞食,omg真係正到暈!
啲雞食落仲要係嫩口架
雞都有得揀帶骨或啖啖肉
個人覺得帶骨雞有雞味啲
平時韓式炸雞都係帶骨版會貴啲架

雞煲食到咁上下,可以加湯變打邊爐
真係估唔到連加嘅湯都係芝士湯
十分驚喜!
🔹鮮炸響鈴 $32

👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌑
Keto friendly: ❌
好欣賞佢呢度嘅火鍋配料,
大部份都可以叫半份或者全份
響鈴半份已經有四大條
食得出係即炸,
超級脆,而且無油益味
🔹竹笙墨魚滑 $54

🔹手打五寶拼盤 $63

👰🏻:🌕🌕🌕🌘🌑
🤵🏻:🌕🌕🌕🌗🌑
呢度半份有五隻味
一款一粒,岩晒心思思想試唔同味既人
五款分別係墨魚丸,鮮蝦丸,豬肉丸,牛肉丸同埋墨汁丸
手打丸口感好彈牙
味道好天然,就係食材本身既味道
🔹一碌青花朝插在牛舌上 $98

👰🏻:🌕🌕🌕🌕🌘
呢個真心有驚喜
牛舌雖然唔係厚切
但口感非常出色,嫩中帶脆
青花椒既麻味都好出

Keto friendly: ❌
叫得芝士湯底,
點可以唔叫返一個烏冬或者公仔麵撈黎食
‼️17:00前或者21:00後入座都有88折
我哋有成11人,包括細路仔,要搵一個一齊食晚飯嘅地方一啲都唔容易。咁啱嗰晚落雨,天氣有啲涼,大家即興去打邊爐,呢間餐廳可以喺OpenRice book 10幾人嘅枱,實在好方便。因為好多餐廳都只可以最多book八人枱 。可惜今次冇機會坐房(有圓枱),坐長方形嘅枱傾偈不是容易食物質素非常之好,值得推介。最正就係佢冇限時,想坐耐啲都得 。如果有多啲優惠就非常之好我哋最鍾意食個芝士雞煲,基本上食完芝士雞煲都有啲飽,然後轉做打邊爐。一次過滿足兩個願望。

可惜今次冇機會坐房(有圓枱),坐長方形嘅枱傾偈不是容易

食物質素非常之好,值得推介。

最正就係佢冇限時,想坐耐啲都得 。

如果有多啲優惠就非常之好

2024-03-12
Celebration
Birthday
  • 黃金芝士雞煲
2024-03-23 43 views
人妻又帶人夫去嘆雞煲,繼上次食左火焰麻辣雞煲及黃金芝士雞煲後就梗係要試埋金湯花膠桃膠雞鍋🥳太子分店快捷方便,地鐵站行3分鐘內即到,藍馬之城上電梯2樓到,用餐空間感夠。金湯花膠桃膠雞鍋 $208花膠桃膠足料,半隻靚雞滾起後店員切件再落湯,深黃色湯料愈滾愈濃郁,滋補養生加埋其他配料甜香吸引👍🏼美國桶蠔 $188打邊爐必點桶蠔,一客份量十分滿足,新鮮大隻juicy 又飽滿,滾大約5分鐘點落醬汁更加吸引流哂口水。手切霜降牛頸脊(小) $258上檯靚到心心眼流哂口水,放落湯十數秒即刻食得,搞掂!手打五寶拼盤 $63鮮製五拼餃 $64兩款自家製五丸五餃值得推介,爽口彈牙,足料又獨特,味道上都有驚喜。芝士腸 半份 $26、菜心苗 $28、竹蔗茅根 $78下次聚會會叫多幾個朋友再來Encore👍🏼

人妻又帶人夫去嘆雞煲
繼上次食左火焰麻辣雞煲及黃金芝士雞煲
就梗係要試埋金湯花膠桃膠雞鍋🥳
太子分店快捷方便,地鐵站行3分鐘內即到,
藍馬之城上電梯2樓到,用餐空間感夠。

金湯花膠桃膠雞鍋 $208
花膠桃膠足料,半隻靚雞滾起後店員切件再落湯,
深黃色湯料愈滾愈濃郁,
滋補養生加埋其他配料甜香吸引👍🏼

美國桶蠔 $188
打邊爐必點桶蠔,一客份量十分滿足,
新鮮大隻juicy 又飽滿,滾大約5分鐘
點落醬汁更加吸引流哂口水。

手切霜降牛頸脊(小) $258
上檯靚到心心眼流哂口水,
放落湯十數秒即刻食得,搞掂!

手打五寶拼盤 $63
鮮製五拼餃 $64
兩款自家製五丸五餃值得推介,
爽口彈牙,足料又獨特,味道上都有驚喜。

芝士腸 半份 $26、菜心苗 $28、竹蔗茅根 $78
下次聚會會叫多幾個朋友再來Encore👍🏼
2024-03-22 46 views
今日放工同同事去左太子米走雞打邊爐,之前試過都好正,食過返尋味四川麻辣湯湯底顏色唔會好紅,辣椒份量都唔算多,但係食材煮熟後仍然食到有微微既麻辣香味😋霜降Prime牛板腱肉味香濃,脂肪分佈好平均,😃肉質軟腍嫩滑M5和牛餃份量好大隻,口感好特別!M5和牛配上餃好夾!有別於日常的口感,我覺得好特別😁美國桶蠔真係最意想不到,味道鮮甜啖啖肉,每隻都肥美肉厚,賣相也不錯👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽👍🏽

2024-03-21 36 views
脆炸哈蝦餅呢個係小食黎,炸蝦餅有幾大塊,用腐皮包住蝦膠,蝦肉好彈牙,質地好好,味道好香甜,而且表皮好香脆,口感好好,再點少少辣醬咁食,味道更好!脆鯇腩火鍋既配料之一,魚肉質地爽嫩有光澤,結實得黎唔會好鞋,魚味鮮香,一塊塊淥完口感都仲好好!澳洲頂級和牛封門柳牛肉啲大理石紋好清晰分明,肉質好軟腍,好柔軟,啖啖牛味,而且同時有啲嚼勁,口感好好,鮮味味美!惹味沙爹湯沙爹湯真係好濃香呀!湯底味道好突出,充滿沙爹同花生醬既香味,又唔會過稠,質地都好好,嚼花生香慢慢滲出黎,好高質呀真係!
脆炸哈蝦餅
脆鯇腩
澳洲頂級和牛封門柳
惹味沙爹湯
2024-03-20 46 views
原來呢度唔止雞煲,仲有好多其他野食,火鍋就係其中一樣。我地今次就叫佐一個簡單啲既湯底,皮蛋芫茜湯!湯底真係好清甜好清新,淡淡既芫茜味係口腔慢慢滲出黎,又有粟米又有皮蛋,味道真係好清新好好呀!食材方面都相當唔錯,日本鮮帶子就係其中一樣,帶子好大粒,鮮甜味美,餘香十足,口感又柔軟,質感真係好好呀!同樣咁唔錯既就係手切霜降牛頸脊,啲油花分布平均到一個點,牛味超級香濃,肉質好腍,好柔嫩,手切出黎更加新鮮,淥一淥咁食味道無得頂!火鍋未食夠呢度仲有唔同既小食,有涼菜有炸既小食,好似酸辣無骨鳳爪就開胃解膩,酸酸辣辣,無骨鳳爪好爽脆,口感好爽口,超好食!

2024-03-20 31 views
今日陪男朋友過嚟太子食火鍋,天氣凍冰冰食完之後暖笠笠。我哋仲要食麻辣雞煲,就香又麻又夠暖,冬天必食!🥘惹味無比的火焰麻辣雞煲,這道菜以辣椒🌶️,洋蔥和香料煮雞,雞肉和蔬菜都煮得好夠味,雞肉嫩滑多汁,蔬菜新鮮又爽脆,又香又麻食過不停口。⭐️食評:麻辣美味,材料新鮮嫩滑!🐂霜降Prime牛板腱肉質鮮嫩多汁。每一片牛肉都充滿了的肉汁,非常Juicy! 充滿油花令整塊肉甘香又鬆化,美味😋到極致!⭐️食評:惹新鮮又夠油花!🥟鮮蝦雲吞、鳳城水餃、M5和牛餃、菠菜豬肉餃和鮮製韭菜餃,呢一個餃子拼盤入邊已經有晒五款餃子,每個口味有兩隻,兩個人食一人一隻啱啱好。餃子充滿餡料,脹卜卜非常吸引,新鮮又多汁,必食!⭐️食評:人手新鮮製作材料十足!🐟白鱔片爽滑又清甜,鱔魚味十足,細嫩口感令人一食上癮,用火焰麻辣雞煲嘅湯汁去煮,食落去有少少辣辣地,又香又好味!⭐️食評:鱔味濃郁,爽脆又嫩滑!
⭐️食評:麻辣美味,材料新鮮嫩滑!
⭐️食評:惹新鮮又夠油花!
⭐️食評:人手新鮮製作材料十足!

⭐️食評:鱔味濃郁,爽脆又嫩滑!