2011-09-20 221 views
前兩日同班FD去Red MR唱happy hour,估吾到可以12:00唱到20:00喎,唱足8粒鐘,真係有小小喉嚨痛丫.最鐘意既係可以任食小食,正丫,仲幫我慳埋食飯錢.D侍應仲好好人,唔嫌我煩同大食,不斷幫我添小食.哩杯叫,好似話係Red MR的品牌飲品,主要係士多啤梨味,只有小小酒精成份.仲要係滑滑既沙冰質感.好好的.正!
Red MR Brand Drink
哩杯叫[Red MR Brand Drink],好似話係Red MR的品牌飲品,主要係士多啤梨味,只有小小酒精成份.仲要係滑滑既沙冰質感.好好的.正!

2011-09-14
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)
$89 (Tea)
Red MR Brand Drink
2011-06-03 150 views
因為我朋友有優惠, 所以帶我去見識下新開既RED MR. 估唔到, 佢個位同以前既一間KARAOKE係一樣既. 而且, 個窗景都係一樣既. (個位同, 其實都好難唔一樣景, 不過可能佢既窗都係咁大, 無加D乜上去.) 個景如果日頭去, 可能見到海景, 而且又有D球場景. 仲有DD天空望下, 都幾靚架.不過, 我地係夜晚去, 乜都睇得唔清楚, 仲要樓下開哂燈(搭左個架, 唔知搞乜野FUNCTION), 咁就更加睇唔清楚對面海既景色, 可惜~ 不過好彩, 最尾樓下熄左燈, 發覺係果度唱K, 個FEEL既浪漫架~ 因為個窗真係幾大, 望出去, 一片天空, 幾ROMANTIC! ******************************香港男歌手第一頁係佢地. 睇左頭幾頁, 唔覺有則田...香港女歌手第一頁係佢地. 無衛蘭/泳兒/王苑之, 係我搵唔到(唔係頭幾頁, 我就唔會搵落去), 定係無?(可能間KARAOKE仲新, 所以有D野要比D客選擇得多, 先放係第一二頁啦.)(不過, 佢有好多泰國歌, KOREAN歌, 新加坡就只得一個男歌手, 好似仲有唔少其他國家既歌, (馬來歌?), 可能個

Red Mr - male singers
香港男歌手第一頁係佢地. 睇左頭幾頁, 唔覺有則田...
Red Mr - female singers

(不過, 佢有好多泰國歌, KOREAN歌, 新加坡就只得一個男歌手, 好似仲有唔少其他國家既歌, (馬來歌?), 可能個位近外傭聚腳地, 特登入多D比佢地黎唱?)

Red Mr - 3 hours
有3個鐘唱~

不過, 佢真係搭正11:30, 岩岩好係張單上面既時間CUT歌, 只係比我地當時仲唱緊果首歌播埋, 個LIST度仲有一首未播之麻, 都無得唱埋, (唱開D KARAOKE都可以比多30分鐘, 好運既話可以仲多D), 所以好唔慣.
Red Mr - what are included
因為係優惠黎, 所以我地2個人都會當係3個人, 唔係好明白.

總之, 2個人唱3個鐘食左3樣小食叫左3杯野飲, 後尾好似要$600幾蚊.

我估間KARAOKE係當左3個人黎? 仍然唔明白.

Red Mr - menu
有依D野食選擇, 不過我想叫果2樣都無, 就係汁燒牛柳同牛油燒番薯. 後尾唯有叫番碟CHICKEN WINGS.

我個朋友叫既原條栗米, 好彩有.
Red Mr - food
黎左: 3個半條既栗米, 2隻雞中翅, 1支串燒.

樣樣野都幾好食, 不過我朋友覺得D CHICKEN WINGS乾左D, 佢鐘意D串燒多D, 係囉, 點解會飛左D串燒出黎? 唔知點解, 佢地會比串燒我地, 個MENU都無得選擇依樣野既野食會無情情出現既? 不過, 我個朋友鐘意食, 就算啦. (可能當果1條串燒係原本第3樣野食)

而我就鐘意個栗米多D, 因為個牛油夠正, 好香好好味既牛油, 襯BOILED既粟米, 就最岩架啦. 佢地D牛油應該係自己特製既, 真係好香好香, 唔知加左D乜入去.

Red Mr - drink list
都好多野飲選擇. 反正, 我地又唔飲酒, 而且個優惠包既野飲係無酒精既飲品, 所以, 我同我朋友都無乜點睇依個DRINK LIST. 我地係聽個服務生講解, 就點左一凍一熱既心蜜.
Red Mr - drink 05
我飲凍心蜜. 同出面D餐廳或者KARAOKE既差唔多味.
唔知係咪哩? 好似比出面既大杯少少.
Red Mr - drink 04
我朋友飲熱心蜜. 有D人參條(?)係個水面飄飄下. 唔知會唔會同我果杯一樣味?
Red Mr - drink 03

後尾, 食完野, 好口渴, 叫多杯FRUIT PUNCH.
Red Mr - drink 02
幾靚.
Red Mr - drink 01
D味都OK. 唔算太甜.

結論:

鐘意佢間K ROOM個窗夠大, 同個景, 仲有D浪漫FEEL.

D野食幾OK. 推介佢地個粟米.

服務:

唔知點解成日有人入黎想洗個洗手間, 我地又無投訴過? 好奇怪~

設施:

有獨立洗手間, 個洗手間好乾淨.

間K ROOM D野樣樣都好新, D SOFA又乾淨, 唔會有油/食物響SOFA度.

部搵歌既機反而有好有唔好.
用觸摸式方法係個螢光幕度搵歌, 反而麻煩左, 一定要行埋去(部野係間房既角落既一個牆度). 有搖控就好LU.
不過, 部機好在有個"已唱歌曲"既LIST, 咁唱過邊首, 或者想再唱番一首已經唱過既歌, 就會好易搵. 好似依個LIST我無係其他KARAOKE度見過, 唔知係咪佢獨家有既?

房出面D野, 我無用過, 所以唔清楚.

Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Red Mr - drink 01
Red Mr - female singers
Red Mr - male singers
  • 粟米
2011-03-16 66 views
我地唔飲酒.所以不停叫野食. 不過 D 質數認真唔得 !叫了數個"炒飯" 所有都要 HKD 48 以上.瑤柱蛋白炒飯" = 超鹹 焗豬扒飯 = 大x樂都好味多多聲海膽炒飯 = 一個字 " 腥" 都無朋友其它串燒,不值一提,全部雪藏材料 ! HKD 38.00 以上講真唱 K D 歌唔夠新,都無所謂,但 D 食物同收費完全唔成正比.環境 ok . 服務都算合格. 每個鐘都有人清潔個洗手間. 我建議食完飯先去.
我地唔飲酒.所以不停叫野食. 不過 D 質數認真唔得 !
叫了數個"炒飯" 所有都要 HKD 48 以上.
瑤柱蛋白炒飯" = 超鹹
焗豬扒飯 = 大x樂都好味多多聲
海膽炒飯 = 一個字 " 腥" 都無朋友

環境 ok . 服務都算合格. 每個鐘都有人清潔個洗手間.

我建議食完飯先去.

2011-03-15
Celebration
Birthday
2011-01-19 59 views
16 Jan 2:00p.m.Piggy Couples 試新野,Red MR (By Piggy Boy) 前言:一早想試既 Red MR,終於下決心訂位,是日7人去到。點選餐單&食物評價:因為知道 Red MR 多人去(試),所以早左兩個星期去book 房,而且預先係 website 度睇過下個價目表,選了比較平既中午時段。收費方面,如果 8 人 以下既就收人頭費,但因為我地訂左8 位,所以有 2 個 plan 俾我地選,一係俾人頭費一係俾 minimum charge。人頭費 HKD129 包 2 柸冇酒精飲品;minimum charge HKD 1,400 就唔包野飲,會有間海景房,有獨立 toilet,只要走人埋單夠數就得,我地選了一個 min charge plan,可以由2 點唱到7 點。但係,當日去到 counter check in,佢地話個 HKD 1,400 未計果盆同 nuts,而扣除果盆同 nuts,我地實際可以叫既 quota 只剩低大約 HKD 1,000。唉...都算,點都要試下啦。點知個 staff 一帶我地入房就話間房個獨立 toilet 壞左,叫
16 Jan 2:00p.m.

點選餐單&食物評價:

,而扣除果盆同 nuts,我地實際可以叫既 quota 只剩低大約 HKD 1,000。唉...都算,點都要試下啦。點知個 staff 一帶我地入房就話間房個獨立 toilet 壞左,叫我地去出面大堂個公家 toilet
,我就梗係 angry bird 啦
,即時出去要求換房。好在佢地都好快咁換左間大 d 既房俾我地,都 ok!

由於 Piggy Boy 5 音不全,所以我主力叫野食。一般野飲如可樂,檸水就大約 HKD 35 / 坯,野食就有飯 or 爐端燒。
鰻魚抄飯以及好多既爐端燒
以下係我記得既 details:
1.) 雞翼 1 串 2 隻 HKD 22 (上圖上面個碟左手邊) - OK,唔會太dry
2.) 羊安 1 客 1 件 HKD 38 (上圖上面個碟右手邊) - OK,不過完全冇羊 so 味,唔夠過癮
3.) 煙肉露旬串 1 串 2 粒 HKD 22 (上圖下面個碟左手邊) - 麻麻地,煙肉太肥,入口好油
4.) 免治雞肉串 1 串 1 件 HKD 22 (上圖上面個碟右手邊) - OK,有少少雞軟骨,幾有咬口
5.) 鰻魚抄飯 1 客 HKD 48 (上圖右手邊) - 麻麻地,唔夠枓,冇咩味,入口都油
6.) 安格C牛柳 1 串 3 粒 HKD 58 - OK,唔會太老,有肉味

7.) 芝士年糕 1 串 2 粒 HKD 22 - 麻麻地,個芝士味太假,年糕唔夠煙 un

Overall,以一間唱 K 既店舖,個既爐端燒都算合格,起碼串串泥到都熱,味道好過New way好多,不過其他因素影響,可以一試,但唔會再泥。

環境質素:

服務質素:

賬單價錢:HKD1,540 (每人平均消費HKD210)`

輪候時間:0分鐘 (有訂位)

抵食指數:

推介指數:

整體評價:

番兜機率:
2011-01-16
$210 (Lunch)
鰻魚抄飯以及好多既爐端燒
  • 安格C牛柳串