2023-06-15 67 views
最近朋友搬新屋陪佢四圍睇傢俬,今日係Mega box睇完就搵野食,我哋由9樓開始向上搵食,見到呢間餐飯好似係日本搭鐵路咁,環境好得意呀,再聽埋職員介紹晚餐刺身同埋壽司係[半價],即刻叫職員帶我哋入座啦!💕😍坐低無幾耐職員推介有個$1蚊野菜牛肉鍋🍲,個湯都唔錯,$1蚊就食到超值呀。刺身叫咗4種,三文魚腩(4片),油甘魚(4片),帶子(6片),吞拿魚赤身4片,厚切刺身仲要擺靚盤,正👍🏻🍣壽司叫咗12款🍣海膽軍艦蟹籽沙律軍艦火炙柚子胡椒帆立貝壽司七味火炙鱈場蟹棒壽司火炙左口魚邊壽司稻荷蟹子沙律壽司帆立貝壽司胡麻醬火炙帆立貝壽司三文魚籽軍艦火炙三文魚腩壽司稻荷吞拿魚沙律壽司香蔥吞拿魚腩碎軍艦🦑小食係八爪魚小丸子(4粒)另外叫了兩杯冇酒精飲品,🍹芒果梳打及🍹白桃乳酸梳打埋單係$601,食到捧住個肚走先係$300一個人,好滿意👍🏻😍,勝價比好高,款式選擇多,新鮮,海膽亦鮮甜,可能係Megabox 附近多數係office,所以人客不多,一到就有位啦😊

🍣壽司叫咗12款🍣
三文魚籽軍艦
火炙三文魚腩壽司
稻荷吞拿魚沙律壽司
香蔥吞拿魚腩碎軍艦

🦑小食係八爪魚小丸子(4粒)
另外叫了兩杯冇酒精飲品,🍹芒果梳打及🍹白桃乳酸梳打

2023-06-12 112 views
MegaBox 日和號. 味道:8/10🌟抵食:8/10🌟環境:8/10🌟.少人抵食日式料理店😚刺生方面 三文魚腩油脂非常豐富,帶子亦都鮮甜😋壽司比較出色嘅係火焰三文魚腩壽司及火焰左口魚邊壽司🔥兩者火焰後有適量焦香而且生熟比例恰到好處🤤三文魚腩個汁夠味又唔會蓋過魚味,左口魚邊油脂非常非常香口!另外值得一提嘅係劍魚壽司🫣第一次食,味道都幾特別!喜歡試新嘢嘅朋友仔可以黎試下🐟唔食生嘅朋友都可以黎呢到食!頭盤章魚燒🐙夠熱力,有少少外脆內軟嘅感覺,都OK!熟食壽司有蟹子沙律壽司,沙律醬 青瓜 蟹柳比例唔錯,又唔會好水🥗
MegaBox
日和號
味道:8/10🌟
抵食:8/10🌟
環境:8/10🌟
2023-06-09 101 views
今次去咗一間超級正嘅日本餐廳,食完之後實在忍唔住要同大家分享!地點方便、氣氛舒適、食物美味、價錢實惠!.最正嘅係餐廳嘅價錢好實惠,而且食物都超好味!啱啱啱晚市仲有半價壽司同刺身,加$1就可以升級到野菜牛肉鍋!.我同朋友今次點咗好多好味道嘅嘢食㗎,以下係我哋嘅餐單:.🥘野菜牛肉鍋用咗sukiyaki汁,牛肉多達4、5塊,好味道!.🐟刺身吞拿魚赤身、油甘魚、三文魚、劍魚腩,每款都有4片,新鮮肉質好,無乜雪藏味,劍魚腩口感挺實,真係美味!.🍣壽司火炙三文魚腩、帆立貝、鰻魚、三文魚籽軍艦、三文魚腩、香拿魚、油甘魚、吉列炸蝦、吉列炸生蠔、海膽軍艦等等。個人最鍾意火炙左口魚邊同火炙柚子胡椒帆立貝,火炙後好香口,柚子胡椒仲好惹味!.🍢小食八爪魚小丸子(4粒) - 熱辣辣嘅,外脆內糯,仲有木魚絲,好味到無話可說!.🍨紅豆冰啱啱好嘅甜度,好滿足!.🥤梅子青檸梳打清新爽口,最佳嘅消暑飲品!.總括嚟講,日和号壽司料理(九龍灣)絕對值得推介!如果你仲未試過,記得搵機會去食啦!
最正嘅係餐廳嘅價錢好實惠,而且食物都超好味!啱啱啱晚市仲有半價壽司刺身,加$1就可以升級到野菜牛肉鍋!
我同朋友今次點咗好多好味道嘅嘢食㗎,以下係我哋嘅餐單:
🥘野菜牛肉鍋
用咗sukiyaki汁,牛肉多達4、5塊,好味道!
🐟刺身
🍣壽司
🍢小食
🍨紅豆冰
啱啱好嘅甜度,好滿足!
🥤梅子青檸梳打
清新爽口,最佳嘅消暑飲品!
2023-06-06
Dinner
2023-06-08 67 views
今日專乘去行ikea,行到肚餓又唔想食ikea 餐廳,於於上左Megabox 樓上餐廳,無意發現有間日本菜價錢唔錯仲做緊優惠!1️⃣半價壽司連刺身優惠見到佢嘅半價優惠超吸引,忍唔住食叫左好多款壽司同刺身🤣🤣有油甘魚🐟,三文魚腩🐟,出面比較少有嘅劍魚腩🤩同帶子刺身。入口超鮮甜又肥美😋,絕對無雪凍壞左嘅味道!而且擺設都好靚!影相一流😍壽司🍣都叫左好多!火炙三文魚腩壽司🍣火炙左口魚邊壽司火炙柚子胡椒帆立貝呢三款油脂極高😋,食完要再encore! ,同埋個柚子味都好出!仲叫左芥辣八爪魚🐙壽司海膽壽司三文魚子壽司花之戀壽司北寄貝壽司火炙鱈場蟹壽司🦀吉列炸蠔壽司每壽都新鮮即叫即整😋😋😋2️⃣$1蚊牛肉鍋另外當場有優惠仲叫左個1蚊牛肉煲!牛肉入味菜又夠多!超抵食😁😁成日以為Megabox 無野食,但原好野在上層哈哈,下次黎megabox 就識搵野食啦😁😁

1️⃣半價壽司刺身優惠
見到佢嘅半價優惠超吸引,忍唔住食叫左好多款壽司刺身🤣🤣有油甘魚🐟,三文魚腩🐟,出面比較少有嘅劍魚腩🤩同帶子刺身。入口超鮮甜又肥美😋,絕對無雪凍壞左嘅味道!而且擺設都好靚!影相一流😍

壽司🍣都叫左好多!
火炙三文魚腩壽司🍣

• 壽司
  • 軍艦
  • 三文魚刺身
2023-05-28 147 views
📍日和号壽司料理 (九龍灣)呢間算係Megabox價錢比較親民嘅餐廳。單點刺身、壽司半價,而且晚市仲有$1 野菜牛肉鍋。$1野菜牛肉鍋經典壽喜燒汁牛肉鍋,份量都唔少。蔬菜又腍又入味。🔸帶子(6片)$36(半價後)🔸八爪魚(4片)$26(半價後)🔸吞拿魚赤身(4片)$49(半價後)🔸北寄貝 (6片)$34(半價後)四款裏面比較推介帶子同北寄貝。帶子味道鮮甜。北寄貝比起平時食到嘅大片得多。三文魚籽軍艦🍣芥辣八爪魚軍艦 玉子壽司🍣鰻魚壽司 火炙左口魚邊壽司🍣稻荷蟹子沙律壽司親子花之巻(1件)🍣胡麻醬火炙帆立貝壽司海膽軍艦🍣火炙三文魚腩壽司火炙柚子胡椒帆立貝壽司🍣帆立貝壽司我哋total嗌咗12款壽司。火炙類比較推介火炙左口魚邊壽司、火炙三文魚腩壽司。呢兩款都好肥美,燒完充滿油香。相對地帆立貝燒唔燒其實冇咩分別🤣。鰻魚壽司同稻荷蟹子沙律壽司都唔錯。鰻魚肉大片同埋唔會太鹹。蟹子沙律份量多,穩陣好味。🔸八爪魚小丸子(4粒)見呢款小食有半價所以叫咗。熱辣辣幾好味,仲有唔少木魚絲。📍日和号壽司料理 (九龍灣)九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖
📍日和号壽司料理 (九龍灣)

呢間算係Megabox價錢比較親民嘅餐廳。單點刺身壽司半價,而且晚市仲有$1 野菜牛肉鍋。

$1野菜牛肉鍋
經典壽喜燒汁牛肉鍋,份量都唔少。蔬菜又腍又入味。

🔸帶子(6片)$36(半價後)
🔸八爪魚(4片)$26(半價後)
🔸吞拿魚赤身(4片)$49(半價後)
🔸北寄貝 (6片)$34(半價後)

三文魚籽軍艦🍣芥辣八爪魚軍艦
玉子壽司🍣鰻魚壽司
火炙左口魚邊壽司🍣稻荷蟹子沙律壽司
親子花之巻(1件)🍣胡麻醬火炙帆立貝壽司
海膽軍艦🍣火炙三文魚腩壽司
火炙柚子胡椒帆立貝壽司🍣帆立貝壽司

🔸八爪魚小丸子(4粒)
見呢款小食有半價所以叫咗。熱辣辣幾好味,仲有唔少木魚絲。

📍日和号壽司料理 (九龍灣)
九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖
2023-05-22 190 views
實在無乜地方比megabox更抵玩嚟到呢度晚餐都幾多選擇中菜西餐日本嘢都有今日就同我朋友食一家超抵嘅壽司先兩個人埋單600有找食到非常之滿足吞拿魚赤身油甘魚三文魚腩太子玉子呢啲不可少新鮮得嚟又肥美壽司都有軍艦啦火炙三文魚鰻魚啦花之戀我特別鍾意佢嘅火炙柚子胡椒帆立貝壽司個柚子胡椒醬真係非常之惹味見到個個都食咗野菜牛肉鍋我哋都唔執輸加1蚊就有!熟食又有魚生又有小食特飲都有齊我諗唔到仲有咩原因唔嚟食!!

實在無乜地方比megabox更抵玩

我特別鍾意佢嘅火炙柚子胡椒帆立貝壽司
個柚子胡椒醬
真係非常之惹味
見到個個都食咗野菜牛肉鍋
我哋都唔執輸加1蚊就有!
熟食又有魚生又有
小食特飲都有齊
我諗唔到仲有咩原因唔嚟食!!
📍日和号壽司料理🗺️ 九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖Megabox呢間日本餐廳嘅刺身壽司小食半價,晚市仲有$1牛肉鍋幾抵!兩個人都坐到卡位,幾闊落同舒服😌(以下價錢都係正價)⚡️$1 野菜牛肉鍋雖然牛肉唔多,不過至在食下啲菜,$1黎講都OK嘅🤣 兩個人可以要一鍋😉刺身:⚡️三文魚腩(4片)$86⚡️帶子(6片)$72⚡️油甘魚(4片)$82⚡️三文魚(4片)$76刺身每款都厚切肥美😍 滿足!壽司/軍艦:⚡️芒果花之戀(1件)$42⚡️胡麻醬火炙三文魚壽司 $36⚡️火灸左口魚邊壽司 $38⚡️火灸柚子胡椒帆立貝壽司 $48⚡️粟米沙律軍艦 $22⚡️稻荷蟹子沙律壽司 $28⚡️火炙三文魚腩壽司 $34⚡️胡麻醬火炙帆立貝壽司 $45⚡️玉子壽司 $22⚡️鰻魚壽司 $38⚡️七味火炙鱈場蟹棒壽司 $36好開心佢呢度都有幾多火灸壽司😙 比較特別嘅係有加左胡麻醬同柚子胡椒,配胡麻醬好夾🤤柚子胡椒嘅柚子味幾香,食落少少酸同辣🤏🏻 七味火炙鱈場蟹棒壽司就唔辣嘅~ 帆立貝都幾厚身👍🏻 最鍾意都係三文魚同左口魚🥰 小食:⚡️八爪魚小丸子(4粒)$38小丸子熱辣辣,咬落軟糯,上面有木魚絲同醬汁😋⚡️凍朱古力 $35.0大
📍日和号壽司料理
🗺️ 九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖

⚡️$1 野菜牛肉鍋

刺身
⚡️三文魚腩(4片)$86
⚡️帶子(6片)$72
⚡️油甘魚(4片)$82
⚡️三文魚(4片)$76
刺身每款都厚切肥美😍 滿足!

壽司/軍艦:
⚡️鰻魚壽司 $38
⚡️七味火炙鱈場蟹棒壽司 $36

小食:
⚡️八爪魚小丸子(4粒)$38
小丸子熱辣辣,咬落軟糯,上面有木魚絲同醬汁😋

⚡️凍朱古力 $35.0
大大杯凍朱古力🍫味道都算濃郁😌

⚡️茶錢 $3/位
閒日來Magabox真心舒服好多 😚來到10樓 #日和號壽司料理 🍣日本電車設計 🚎就像電車中晚餐🍱終於唔使等位,可以慢慢食慢慢嘆👏座位舒適,服務員勤快解釋清晰,笑容滿臉。餐牌上的刺身壽司半額😍😍 即係半價👏👏仲有一蚊牛肉壽喜燒✅刺身 三文魚, 吞拿魚,帶子🍣 當中 #劍魚腩 最特別比較少見而且口感比較細緻 白色的肉質嫩滑厚實刺身品質很好全部食到鮮甜味 😋✅#壽司 🍣海膽一定要叫, 超級厚身味道濃,夠滑,有香氣✅小食 🫕章魚小丸子, 有熱度餡料多, 除了章魚數粒 還有蔬菜,外脆內軟。✅#白桃乳酸梳打🍹帶甜味,微酸。✅#梅子青檸梳打 🍹有點酸酸, 開胃整體品質有保證🏆刺身壽司新鮮有色澤🤤唔怪之得星期六日咁多人排隊。。。真係好讚👍
閒日來Magabox
真心舒服好多 😚

來到10樓 #日和號壽司料理 🍣
日本電車設計 🚎
就像電車中晚餐🍱

終於唔使等位,可以慢慢食慢慢嘆👏

座位舒適,服務員勤快
解釋清晰,笑容滿臉。

餐牌上的刺身
壽司半額😍😍
即係半價👏👏
仲有一蚊牛肉壽喜燒

牛肉壽喜燒

刺身
三文魚, 吞拿魚,帶子🍣
當中 #劍魚腩 最特別

刺身品質很好
全部食到鮮甜味 😋

海膽軍艦壽司

✅#壽司 🍣
海膽一定要叫, 超級厚身
味道濃,夠滑,有香氣

✅小食 🫕
章魚小丸子, 有熱度
餡料多, 除了章魚數粒
還有蔬菜,外脆內軟。

梅子青檸梳打

✅#白桃乳酸梳打🍹
帶甜味,微酸。

✅#梅子青檸梳打 🍹
有點酸酸, 開胃

整體品質有保證🏆
刺身壽司新鮮有色澤🤤

唔怪之得星期六日咁多人排隊。。。真係好讚👍
2023-05-17
梅子青檸梳打
  • 三文魚腩刺身
  • 章魚小丸子
  • 海膽軍艦
唔知大家有冇留意 #Megabox 有一間鐵路車廂做主題既日式餐廳地方大 坐喺邊個卡位都好似隻坐咗喺車廂咁重點係呢度啲嘢食都幾抵刺身壽司有半價優惠因為半價 唔小心嗌咗好多款式刺身同壽司 都係即叫即整 #新鮮而家做緊優惠『加$1就可以有一個 #日式牛肉鍋』✨半價左嘅刺身價錢如下✨三文魚 (4片) $38✨三文魚腩 (4片) $43✨帶子 (6片) $36✨八爪魚 (4片) $29你唔好睇佢價錢平就會薄依依 佢都幾厚身三文魚 望落去色澤都靚帶子鮮甜彈牙✨(全部都係$18-$34碟)🍣鰻魚壽司🍣胡麻醬火炙帆立貝壽司🍣海膽軍艦(鮮甜嘅海膽✨)🍣吉列炸蝦壽司(炸蝦勁大隻)🍣火炙柚子胡椒帆立貝壽司🍣三文魚籽軍艦🍣帆立貝壽司🍣三文魚腩壽司(好新鮮肥美)🍣火炙左口魚邊壽司🍣七味火炙鱈場蟹棒壽司🍣蟹籽軍艦仲有叫咗八爪魚小丸子小食(4粒) $38 一口一粒✨熱辣辣總括嚟講 其實呢度真係幾抵食同埋好闊大 唔使驚同人哋迫我見到呢度仲有好多一家大細嚟呢度因為MegaBox都有好多嘢行行完又可以食仲可以去埋 #宜家傢俬#吃喝玩樂好地方
唔知大家有冇留意 #Megabox 有一間
刺身壽司有半價優惠

因為半價 唔小心嗌咗好多款式
刺身壽司 都係即叫即整 #新鮮
而家做緊優惠
『加$1就可以有一個 #日式牛肉鍋』

✨半價左嘅刺身價錢如下

你唔好睇佢價錢平
就會薄依依 佢都幾厚身
三文魚 望落去色澤都靚
帶子鮮甜彈牙

✨(全部都係$18-$34碟)
🍣鰻魚壽司
🍣胡麻醬火炙帆立貝壽司
🍣海膽軍艦(鮮甜嘅海膽✨)
🍣吉列炸蝦壽司(炸蝦勁大隻)
🍣火炙柚子胡椒帆立貝壽司
🍣三文魚籽軍艦
🍣帆立貝壽司
🍣三文魚腩壽司(好新鮮肥美)
🍣火炙左口魚邊壽司

行完又可以食
仲可以去埋 #宜家傢俬
#吃喝玩樂好地方
2023-05-15 117 views
喺megabox行ikea行到勁餓上10樓行咗轉見呢到有半價壽司刺身同$1火鍋就決定試下 半價咗真係幾抵👀 大部分10幾蚊有2舊而且啲魚生都新鮮 餐廳行鐵路主題 啲位好闊落 每個位有個熱水壺可以自己斟水🚝👨🏻‍🍳🤳🏻刺身系列三文魚腩(4片)❤️帶子 (6片)❤️吞拿魚赤身(4片)劍魚腩 (4片)刺身份量都ok 最少有4片 而且無雪味❄️三文魚腩有好食嘅油脂感😛劍魚就挺實👨🏻‍🍳🤳🏻壽司小食系列火炙三文魚腩壽司油甘魚壽司海膽軍艦 ❤️胡麻醬火炙帆立貝壽司鰻魚壽司親子花之戀(1件) ❤️火炙左口魚邊壽司帆立貝壽司三文魚腩壽司吉列炸生蠔壽司❤️吉列炸蝦吞拿魚壽司八爪魚小丸子Overall魚生厚度長度都好合理三文魚系列同帆立貝都唔錯 🍣海膽唔腥 !! 唔係甜味海膽 不過入口夠綿密😋有啲款可以加醬/走醬 多啲口味可以換下~佢嘅火炙左口魚係好有實感 同食開嘅唔同幾特別😳同埋佢嘅吉列蠔都炸得幾好 唔會好厚 個蠔都鮮無怪味🦪👨🏻‍🍳🤳🏻 晚市$1野菜火鍋我地見晚市有$1野菜火鍋叫咗嚟試😂😂😂湯底甜甜地又有啲蔬菜食下幾好🥳我都幾習慣食壽司有個熱食暖下胃仲要$1 就有其實真係勁平 🔥🔥呢間比起同商場嘅日本菜性價比高
喺megabox行ikea行到勁餓
上10樓行咗轉見呢到有半價壽司刺身同$1火鍋就決定試下
半價咗真係幾抵👀 大部分10幾蚊有2舊而且啲魚生都新鮮
餐廳行鐵路主題 啲位好闊落 每個位有個熱水壺可以自己斟水🚝

👨🏻‍🍳🤳🏻刺身系列
三文魚腩(4片)❤️
帶子 (6片)❤️
吞拿魚赤身(4片)
劍魚腩 (4片)

刺身份量都ok 最少有4片 而且無雪味❄️

八爪魚小丸子

Overall魚生厚度長度都好合理
三文魚系列同帆立貝都唔錯 🍣
海膽唔腥 !! 唔係甜味海膽 不過入口夠綿密😋
有啲款可以加醬/走醬 多啲口味可以換下~
佢嘅火炙左口魚係好有實感 同食開嘅唔同幾特別😳
同埋佢嘅吉列蠔都炸得幾好 唔會好厚 個蠔都鮮無怪味🦪

👨🏻‍🍳🤳🏻 晚市$1野菜火鍋
我地見晚市有$1野菜火鍋叫咗嚟試😂😂😂
湯底甜甜地又有啲蔬菜食下幾好🥳
我都幾習慣食壽司有個熱食暖下胃
仲要$1 就有其實真係勁平 🔥🔥

呢間比起同商場嘅日本菜性價比高啲(半價喎😂🔥)
呢到外面就係溜冰場 玩完肚餓就有好嘢食😋
呢間野仲難食過放題壽司,蔥吞拿魚蓉卷隻色見到已經伏,食落唔知食緊咩,完全冇吞拿魚蓉嘅味!油甘魚刺身同虎蝦刺身,個油甘魚變埋色,食落好雪藏味,個味勁怪!虎蝦又係味勁雪藏味,唔鮮!差!吞拿魚壽司有橡筋嘅感覺,差過平價放題,仲要收$2X,講真爭鮮都好食過佢!呢間野點解可以2012年生存到而家? 認真佢半價完又唔係平,半價完仲貴過去壽司郎食!垃圾!其實好多好評既介紹同相片食既野都好似,心裡有數🥺補充:我食完呢餐真心肚痛肚脹左幾日,同行朋友都係肚痛,我唔知係咪真係因為呢餐飯引起🥲🥲

其實好多好評既介紹同相片食既野都好似,心裡有數🥺

蔥吞拿魚腩卷
2023-05-12 61 views
🍣九龍灣半價刺身壽司🍜------------------------------💛$1野菜牛肉鍋-💵1壽喜燒湯底🙈食落甜甜地同埋熱辣辣🤙🏻夠哂開胃而且份量都可以😃💛三文魚腩-💵86好有油脂同好淋身🥰💛三文魚-💵76正常發揮😍都不錯👍🏻💛帶子-💵72原隻開邊🤩食落唔會好硬😳💛吞拿魚赤身-💵98唔係西瓜片🥳唔會好厚身🤩而係有味道ga😯💛火炙三文魚腩壽司-💵34火炙有微熱嘅😽食落幾good🙀💛鱈魚蟹棒-💵32好大條🤠再配埋適當嘅沙律醬🤡💛火炙左口魚邊壽司-💵38入口即化🫶🏻都好推薦👍🏻💛粟米沙律軍艦-💵22粟米份量好多💥幾甜🌟💛北寄貝沙律軍艦-💵24幾有特色🔥味道好有層次✨💛胡麻醬火炙帆立貝壽司-💵45有小小嘅胡麻醬味⭐️古怪得嚟又好食wo😂💛花之戀-💵38正常好食😂都算幾大粒😂💛芒果花之戀-💵42芒果粒嘅味道又唔會搶咗花之戀嘅味道😂💛螺肉軍艦-💵22唔會太多汁🙈小編幾鍾意食❤️💛胡麻醬火炙三文魚壽司-💵36岀奇地特別好食😋💛鰻魚壽司-💵38味道幾濃🤩很不錯👍🏻💛三文魚腩壽司-💵34望落幾靚同食落都幾好😋好有光澤同新鮮✨💛八爪魚小丸子-💵38有啲驚喜🎉唔會好軟淋淋😂--------------
🍣九龍灣半價刺身壽司🍜

💛八爪魚小丸子-💵38
有啲驚喜🎉唔會好軟淋淋😂
🤤好味度:8.5/10
🧚🏻回頭率:8.5/10

日和号壽司料理 (九龍灣)
🇭🇰九龍灣宏照道38號Megabox 10樓5號舖

#megabox #日本料理 #日和号 #壽司 #刺身 #軍艦 #海膽 #拉麵 #足料 #多款 #香港餐廳推介 #九龍灣美食 #美食 #人氣美食 #情侶好去處 #香港 #美食 #香港美食 #吃貨 #九龍灣好去處 #食好西 #香港好去處 #香港美食指南 #hongkong #foodie #hkfoodie #hkig #hkfoodblogger
2023-05-05 111 views
今天來到這裡吃午餐,我們選擇了不同的美食,例如:鍋燒牛舌讚岐烏冬鍋燒牛舌讚岐烏冬,它的賣相十分吸引,湯底是黑蒜油湯底,十分入味。烏冬十分爽口和彈牙,配合黑蒜油湯底是非常美味。它的牛舌有四塊,四塊也是厚切,好淋又不硬,好吃。配一客壽司(兩件),我們兩人也選擇這個餐。所以,我選擇配三文魚壽司,而我的同事就選擇配帶子壽司,壽司普通。額外另加,三文魚刺身,價錢昂貴,78元一客,一客四件,普普通通,沒有吸引的地方。

它的牛舌有四塊,四塊也是厚切,好淋又不硬,好吃。

配一客壽司(兩件),我們兩人也選擇這個餐。所以,我選擇配三文魚壽司,而我的同事就選擇配帶子壽司壽司普通。

2023-05-03
Lunch
2023-05-04 74 views
1️⃣胡麻醬火炙三文魚, 火炙左口魚邊,吞拿魚壽司壽司偏細舊,魚生都較薄身,吞拿魚質感麻麻💰HKD$1192️⃣三文魚刺身都幾肥美💰HKD$763️⃣野菜牛肉鍋$1有幾片牛,仲有菜同茹算係咁啦🫣💰晚市優惠$14️⃣豬骨湯豬軟骨鳥冬湯底濃味.份量夠,味道正常💰HKD$92餐廳做緊優惠刺身壽司有半價優惠,都幾抵食嘅,但質素就一般.同埋收人茶錢$3位,再加一服務費🤭冇特價絕對唔會入去食🤣🤣
1️⃣胡麻醬火炙三文魚, 火炙左口魚邊,吞拿魚壽司
壽司偏細舊,魚生都較薄身,吞拿魚質感麻麻
💰HKD$119

2️⃣三文魚刺身
都幾肥美
💰HKD$76

3️⃣野菜牛肉鍋
$1有幾片牛,仲有菜同茹算係咁啦🫣
💰晚市優惠$1

4️⃣豬骨湯豬軟骨鳥冬
湯底濃味.份量夠,味道正常
💰HKD$92

2023-04-23 107 views
老公放假,又可以去食好野啦。今次就揀去食日本野🍣🍣🔸刺身🔸三文魚腩,劍魚腩,油甘魚,吞拿魚刺身全部先生都係厚切㗎,見到都心郁郁,真係忍唔住,係咁食,食到停唔到口🤤🤤🔸壽司🔸三文魚腩,三文魚,劍魚腩,油甘魚,吞拿魚,帆立貝壽,三文魚子軍艦,海膽軍艦,鰻魚,火炙左口魚,七味蟹棒點解嗌咁多壽司🍣🍣因為全部都係半價囉😝😝抵食又好味,而且件件都好大嚿🤤🤤🔸小食🔸八爪魚小丸子🐙🐙即叫即整嘅小丸子真係熱辣辣,而且好好味咬落去好香脆,口感一流🤤🤤🔸飲品🔸芒果梳打🥤🥤梅子青檸梳打🥤🥤📍九龍灣宏照道38號MegaBox 10樓5號舖

老公放假,又可以去食好野啦。今次就揀去食日本野🍣🍣

🔸刺身🔸
三文魚腩,劍魚腩,油甘魚,吞拿魚刺身

🔸壽司🔸

🔸小食🔸
八爪魚小丸子🐙🐙
即叫即整嘅小丸子真係熱辣辣,而且好好味
咬落去好香脆,口感一流🤤🤤

🔸飲品🔸
芒果梳打🥤🥤
梅子青檸梳打🥤🥤

📍九龍灣宏照道38號MegaBox 10樓5號舖
2023-03-14
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)