NEWAY(晚餐)唱k我多數去旺角0個d分店,呢間分店就係第2次黎:第一次係N年前唱lunch buffet;第2次就係今年3月0個陣黎dinner buffet k,估唔到佢地buffet食物既水準唔錯~唔單係自己覺得,0個陣身邊幾位九龍區既朋友都話good,佢地話出乎意料之外(汗)見上次咁好,今日同3個朋友再黎唱dinner buffet k,d野食反而覺得冇上次0個d咁好食,款都多,不過冷盤冇我至愛既海哲><最愛食炒油麵^3^雖然係麻麻地不過我照樣食左好多野~哈哈!話哂都畀左錢架嘛(笑)不過埋單就貴出面分店好多,今日平日每人都要147$,好在有張100$贈卷幫補下,如果唔係都幾肉赤=_=
NEWAY(晚餐)

話哂都畀左錢架嘛(笑)

2006-01-27 73 views
間5中刀會去NEWAY唱K ..野食方面刀幾好LA ..不過去刀系唱K的麻/\/\!
間5中刀會去NEWAY唱K ..
野食方面刀幾好LA ..
不過去刀系唱K的麻/\/\!
2005-07-05 68 views
上次我個生日k 真係唔掂到嘔, so 我已經black list o左佢, 不過今日d fd 又只有呢度就腳一聚, 所以照去啦!! 一上到去, 個reception 姐姐都ok wor, 有笑容, 有禮貌, good!! 不過講到個buffet, 就真係唔及MK o個d neway 喇, 屯門真係屯門......話雖如此, 但d food 又唔係差wor, 不停refill , 次次出去都有新o野!! 熱盤唔錯ar, 有好多type, 就係一牛仔骨,雞翼, 豬排o個d 啦, 一般水準, d 炸雲吞好好食, d 餡好彈牙~ 仲有cold cut, 煙三文魚好正, 仲有一種白色o既煙o左o既魚都好好味道!!! 另有凍蟹, 蝦, 螺o個d , 個螺好'un' , 而d 蟹, 蝦好似不太fresh。仲有sushi師傅make sushi, 生菜魚肉, curry fish balls......不過無食。甜品有出過幾種jelly, 個look ok 好ga, 但無食,另外有mouuse cakes, 不過無cheese cake ar, cheap!! 有和果子, 好硬, 難食。另有d ch

甜品有出過幾種jelly, 個look ok 好ga, 但無食,另外有mouuse cakes, 不過無cheese cake ar, cheap!! 有和果子, 好硬, 難食。另有d cheap 沙律: corn, tuna, canned fruits...

有出過一個甜品係紅豆+椰子汁+一舊好好好難食好似jully o既o野, 我想講係d 紅豆勁好味lor, 好淋ar, 不過我覺得都應該係現成貨, 唔係自己煲o既, 我o地差不多take o左10 杯中o既8 杯.......^_^

仲有pancake ar, 嘩, 呢個係好好lor, 因為我上次食係一早煎好d pancake 皮, 而個staff 只會係o甘以用個燒熱o左唔夠秒o既pan'熱'番佢, 塊皮又硬到不得了, 又好似食緊張咭紙o甘又無味, 不過今次佢係即make ga, 好freah , 而且仲ok ga d 味, 個staff 又無o甘臭串wor, 好!!!

at last, 就梗係ice cream la!! 有成8 種味, 以豆腐味最受歡迎, 都幾好味ga, green tea 都唔差, 不過就苦o左d d, 唔係我唔like graan tea 味ar, 我都好like 濃o既green tea 味ga, 不過今次真係苦o左d d!!

overall, 我今次真係好滿意呢次k buffet ar, 否則我都唔會2點幾先back home, 而家成5:00 am 都要write 個o甘detail o既post 啦!!

加油呀, 希望你可以一直keep 住呢個水準啦!!!!

2005-02-13 67 views
$45加一,2個鐘,叫左芝士焗魚柳意,焗野唔夠熱,舊魚唔好食,唯一d意粉正常d,但好少,朋友既蝦定食竟然係炸蝦丸(4粒)飯加舊橙.人人都無食晒,唱完仲要食過
2004-10-29 24 views
d魚生係腥的, 八爪魚係好似香口膠o甘'un' lor。d pancake仲好笑,係一早煎好,到你要o個陣就係o甘以用個燒熱o左唔夠2秒o既pan'熱'番佢lor,塊皮硬到不得了,好似食緊張咭紙o甘,又無味。個staff仲好串lor,好似唔想做o甘,我話要ice cream la,o甘我要雲尼拿,見佢'畢'錯o左椰子,咪同佢講lor,佢竟然可以話'你邊隻眼睇到呀?'佢short ga?o甘同客講o野都有o既?之後佢睇o下個盒蓋,咪死死地氣o甘畢過比我lor!cheap爆啦d人!仲有呀,lee間o野d人好似好專登整o野食整慢d o甘,等你無心情等落去咪食少d lor!唔好再去lee 間cheap爆neway 呀!!!!!!!!!!!!!!
2004-08-02 29 views
個日去唱k, 加$5可以食buffet, 估唔到都ok喎, 好過九龍個d neway, 去到有個counter係食sashimi, 有師傅即做, 有個師傅做desert, 係pancake, 可加雪糕,生果,cream等等,湯除左例行中西湯, 重有冬蔭公(估唔到咁正)熱食就係一般燒骨,牛仔骨,雞翼, sushi個d例野啦,甜品重有jelly,tirmisu,american cheese cake同fruit tart,另外有好多食品都好岩送酒, 好似春卷,炸魷魚圈(好好味),炸蟹拑(都幾正),雞翼尖等。refill快,又熱辣辣,味道ok, 重供應到11:30, 唱k比$5算係好抵食啦!

2004-07-29 18 views
前日去左呢度唱k,12點幾唱到7點幾,每人都係$76到,呢度o既tea set $5一個,但係都幾大碟ga,味道okay la,今日o個個xo醬炒楊洲炒飯一般la(好似凍左d),而薯條雞亦o既雞亦係熱ger,但係唔脆low,反而食過o既豬扒公仔麪就好好味wo,而且重有雪糕送tim其實野食黎講,green box可能好少少,但係整體上都係neway好d
2004-04-12 21 views
估唔到neway都可以有食評~ha佢個lunch hour真係好抵,一般30幾蚊,但係我試過星期三唱(10點幾到3點)都係$27,佢d野食又唔係話好難食,但係d炸野就真係麻麻,不過咁平,去neway都係唱k jer,又做咩咁高要求,但係有時d扒餐又幾okay wo,水準飄忽又試過佢個tea buffet,一人$70幾,d野食唔多,d人又搶野食咁而夜晚buffet我都試過,係任叫,但係就千訢唔好食魚生,好唔新鮮(d色變晒)其實呢間d野食都算係咁,有時仲好過mong kok o既neway,不過唔好期望太過高,d野食又唔可以話難食
估唔到neway都可以有食評~ha