食好多年嘅雞翼河粉 林德記麵食 2025-07-11呢間由細食到大,位置喺上水街市熟食中心,最鍾意食雞翼牛根米,雞翼同牛根都炆到好入味軟爛,配埋多蔥多腩汁加埋秘制辣椒油,非常好味,仲有佢地嘅豬手同雞腳都唔錯,但雞腳好似要假期先會供應,而佢地嘅秘制辣椒油,夠香又夠辣,我有時仲會買樽辣椒油返屋企,食麵落d辣椒油好正。👍🏻…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享食好多年嘅雞翼河粉 林德記麵食 https://s.openrice.com/QrbT0icLT00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生4抵食用餐途徑堂食人均消費$60 (午餐)
聯和墟Cafe Bittersweet 2025-06-24今日過嚟聯和墟陪阿囡食lunch,唔知食咩好,又唔想去茶餐廳同人搭枱,行行下見到呢間Cafe唔係好多人,諗住求其食個午飯就入去試下,打開 menu都幾啱我同阿囡口味,叫咗咖哩豬扒、牛油果雞肉多士、雲尼拿雪糕熱香餅同飲品,整體味道唔錯,服務態度都好好,唔錯。…查看更多+ 3以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享聯和墟Cafe Bittersweet https://s.openrice.com/QrbT03mjT00檢舉 張貼 評分5味道4環境5服務4衛生4抵食用餐途徑堂食
尖東泰國餐廳酒吧 Nara Thai Restaurant & Bar 2025-06-20環境不錯,有室內有露天,同三五知己聚會非常好嘅選擇,服務態度好。食物方面,味道很好,海鮮類好新鮮,最鍾意佢地生蝦,蝦頭仲會炸埋,好香脆,另外木瓜沙律清甜酸辣好開胃,咖哩蒜蓉包同串燒亦非常好食。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享尖東泰國餐廳酒吧 Nara Thai Restaurant & Bar https://s.openrice.com/QrbT08l1S00檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務4衛生4抵食推介美食串燒拼盤泰式生蝦用餐途徑堂食
酒店早餐 海景咖啡廊 2025-06-10一坐低就有杯港式奶茶,奶滑香濃。早餐環境不錯地方大,座位闊落,不嘈雜。員工態度有禮,收碟速度快。至於早餐,種類唔算太多選擇,都係d基本嘢嘅粥粉麵飯、點心、水果、麵包同幾款火腿等等,熱食方面如果可以多少少選擇就最好。另外第二日試埋酒店行政走廊早餐,相對行政走廊嘅食物選擇會少一半,食物方面精緻少少,如果想食粉麵粥嗰d要叫職員落order。而行政走廊環境會比咖啡廳高級d同少人d。但係員工服務質素就好參差,當時因為見好耐無人嚟收碟,我就行出去諗住攞嘢飲同埋順便搵個職員幫我落order,咁啱見到有兩個女員工企咗喺到講嘢,我就禮貌地請佢地幫忙落order,點知其中一個女員工面口好唔耐煩兼語氣好差咁叫我返埋位,佢轉頭會過嚟幫我落單,而另一個員工就即時同我講唔好意思,問我想要咩,但態度差嗰位員工就打斷佢,或者我打斷咗佢地傾計啦!所以人地先咁嬲嬲豬,咁呢刻我唯有默默地走開囉!…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享酒店早餐 海景咖啡廊 https://s.openrice.com/QrbT01BXS00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生3抵食用餐途徑堂食用餐時段早餐
快靚正 薩莉亞意式餐廳 (上水匯) 2025-06-09之前可以掃code落單,尋日就要人手落單,店舖人手唔多,午餐時段亦都滿座,但係員工都好快手,落單都好快,上菜都快,唔洗等好耐,而且員工咁繁忙都保持禮貌。食物方面唔錯,湯類如忌廉湯,周打魚湯夠濃味,另外小朋友必點煮蜆、雞翼、麥卡夏麵包同埋意粉,好食,我就鐘意焗田螺,次次都會點,有無人同我一樣鐘意田螺配白飯,真係好香噴噴,另外加少少錢汽水、咖啡或茶任飲,大人小朋友都勁滿足,價錢亦都實惠。另外茄汁同芝士粉要加錢。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享快靚正 薩莉亞意式餐廳 (上水匯) https://s.openrice.com/QrbT02RPS00檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生5抵食用餐日期2025-06-08用餐途徑堂食用餐時段午餐