米線無味 秋拾米線 2024-10-23有加底 加底嘅米線係分開上嘅 硬得嚟 食得出係滾水淥完全冇味至於大碗入面嘅米線都唔係好入味啲湯係暖嘅 畀人感覺 湯還湯 麵還麵除此之外 其實個湯底唔錯豬頸肉ok但冇其他相咁多舊大概有5塊 但係ok好食的 利申:全部自費食嘅 加底嘅米線都係畀錢嘅唔明點解話我篇食評有咩店家畀嘅優惠唔報然後唔畀我篇食評first draft過審批…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享米線無味 秋拾米線 https://s.openrice.com/QrbT0OPvN00檢舉 張貼 評分3味道3環境3服務2衛生2抵食用餐途徑堂食
自助吧不如其他店 湊湊火鍋•茶憩 (元點) 2024-07-20因為見到佢出咗半自助午市套餐只要down個app做會員就可以免費享用自助吧佢環境係靚同舒服嘅但嘢食真係麻麻叫咗個酸菜魚火鍋 味道未必有元朗啲小店水準添可能食個酸辣米線湯底仲好過佢自助吧都係失望講真 比得$88加一 成舊水當然會對自助吧期望大啲除咗醬料之外可以任食嘅食品一隻手數得哂- 肉燥+白飯- 香辣魚皮- 香辣杏包菇- 西瓜- 哈密瓜仲要啲肉燥同杏包菇係冇哂過咗起碼10分鐘先有人補講緊我1430後入座未全場滿哂除咗水果外甜品唔係任食係同我哋買完單要自己追問職員先送兩個布甸形狀嘅豆腐花但公道講句佢嘅前菜係出面少啲食到嘅…查看更多+ 1以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享自助吧不如其他店 湊湊火鍋•茶憩 (元點) https://s.openrice.com/QrbT0JI9L00檢舉 張貼 評分3味道5環境2服務3衛生1抵食用餐途徑堂食
甜品放題種類少 gelato雪糕唔會溶 山下菓子 (T.O.P This is Our Place) 2024-03-04甜品放題嘅種類不外乎- 千層蛋糕- 雙層芝士蛋糕(海綿蛋糕+芝士蛋糕)- 巴斯克蛋糕- cremia雪糕- gelato雪糕- 兩款tart- 布甸燒基本上都係芝士 同比較膩嘅款冇咁膩又食得入口嘅雪糕得一隻因為gelato個啲似係用粉溝出嚟有個士多啤梨味嘅 係直情食到未溶嘅粒粒然後擺係到大半個鐘先溶溶咗之後個pat唔似cream 但唔知咩嚟💀如果係中意食千層蛋糕 同芝士蛋糕嘅可以+$99食唔係嘅話 主食套餐以上加錢嗌都夠啲糕點冇特別出色…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享甜品放題種類少 gelato雪糕唔會溶 山下菓子 (T.O.P This is Our Place) https://s.openrice.com/QrbT0nsDH00檢舉 張貼 評分3味道4環境3服務4衛生1抵食用餐途徑堂食
有驚喜嘅平民小店! 麵屋一鳴 2023-08-27一到店就俾咗我哋兩個人兩客沙律雖然冇好大份但好有誠意 其次佢嘅水係加咗冰同青檸檬倒出嚟就係凍檸水但唔會有冰粒喺夏天嚟講真係好體貼 嗌咗一個US牛肉拉麵加雞肉沙律 牛肉拉麵湯底醬油味($68)湯底有層次食落係雞湯濃郁嘅肉味而冇味精👍🏻食完唔會口渴配料比較中式:成塊黑木耳、竹筍但都有好食嘅糖心蛋至於個簿切牛肉雖然係有啲簿但食落都有三四啖 雞肉沙律($28)鋪滿一層慢煮嘅雞肉條嫩而唔柴 所有味道未必特別驚艷但食得出全部都係心機…查看更多+ 1以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享有驚喜嘅平民小店! 麵屋一鳴 https://s.openrice.com/QrbT0sTHB00檢舉 張貼 評分4味道5環境5服務5衛生5抵食推介美食雞肉沙律$28用餐途徑堂食
五個餐有一半係中伏 樂天冰室 (萬迪廣場) 2023-07-31同同事食下午茶總共五個人嗌五個餐食先講有咩中伏:紅豆冰、豬扒炒公仔麵、薯仔蛋沙律、炸雞髀1。❌❌❌紅豆冰 (跟餐+$3)冇特別嗌小冰點知嚟到七成都係冰同埋佢唔係椰汁係有浸雲呢拿嘅藥水味2。❌❌❌豬扒炒公仔麵啲豬扒唔新鮮似用粉拿咗好耐最犀利嘅係有浸化學ammonia 亞蒙尼亞味公仔麵唔知炒得好唔好食但個豬扒出事因為係同事食到有問題我哋幫手試味一致認同3。❌薯仔蛋沙律健康唔甜但啲蛋有浸中藥味 食落似茶葉蛋味4。❌生炸雞髀塊皮有一半炸到窿咗邊味道就唔知喇…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享五個餐有一半係中伏 樂天冰室 (萬迪廣場) https://s.openrice.com/QrbT0hVvA00檢舉 張貼 評分1味道4環境2服務3衛生2抵食用餐途徑堂食
宵夜鑊氣之選 家家樂快餐店 2023-05-28同男朋友都係學生星期六夜晚11點過到嚟廟街搵嘢食呢間算係平而且好食價錢:乾炒牛河$44炸雞髀$25凍檸茶$9- 比起附近啲大排檔兩個人食$77算係咁啦份量&味道:乾炒牛河係用普通發泡膠飯盒裝滿即刻攞上手會被多出嚟嘅河粉熱親我地大熱天時堂食 唔會覺得太熱 而係覺得好有鑊氣👍🏻👍🏻唯一美中不足嘅係 冇乜芽菜 食落冇乜口感同埋啲牛肉唔入味 炸雞髀🍗個皮燶少少 但層炸粉好薄肉相對柴啲但絕對係經典茶記炸髀味道而且唔會好似韓式炸雞咁食皮個陣食到一啖啖脂肪…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享宵夜鑊氣之選 家家樂快餐店 https://s.openrice.com/QrbT0mj1900檢舉 張貼 評分4味道3環境3服務4衛生4抵食用餐途徑堂食
蛋撻栗子撻都普通 新城餅店 2023-03-26下午兩點九買了一個蛋撻牛油皮蛋撻$4 (2.5/5)不算是很便宜 蛋漿方面:沒有很多餡 咬下去相比起餅皮有點不夠而且沒有蛋味餅底方面:算是比較實的餅底應該是麵粉較多牛油味欠奉但至少不會一咬便鬆掉跌到成地都係溫度:有許餘溫但不算灼手栗子撻$9 (2.7/5)放在雪櫃裏拿上手很冰味道方面栗子蓉比較甜而且在栗子蓉下還有一層cream吃下去很滯我和男朋友share吃大約0.4個都吃不下正餐可能佢都算大個🤣喜歡吃甜或者栗子蓉的可以一試…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享蛋撻栗子撻都普通 新城餅店 https://s.openrice.com/QrbT0CAr800檢舉 張貼 評分4味道4環境3服務4衛生2抵食用餐途徑堂食
伯爵茶會變中藥味 Ice Puff 2023-03-05伯爵茶味雞蛋仔$28-份量好多 絕對可以醫肚✅-偏脆身因為蛋漿唔係好多👌🏿-所以入口冇軟糯嘅口感❌-有茶香味嘅✅但係可能加熱左之後就會變咗中藥❌係有少少奇怪/或者唔似伯爵茶味我同男朋友share嚟食入口頭幾粒幾好唔錯我自己都本身鍾意食雞蛋仔但係食咗三成左右就開始悶同厭 有少少俾雞蛋仔塞飽咗建議三個人share會好啲 雖然講到麻麻地有啲位唔係做得咁好但都可以一試嘅因為試過其他伯爵茶雞蛋仔係可以冇伯爵茶味嘅XD…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享伯爵茶會變中藥味 Ice Puff https://s.openrice.com/QrbT0IaH800檢舉 張貼 評分3味道3環境4服務4衛生4抵食用餐途徑堂食
千祈唔好行入嚟 喜多郎日本料理 2022-09-29過咗兩個禮拜但忍唔住要寫食評 嗰日係我同男朋友夜晚喺西貢搵嘢食因為茶記唔想食其他餐廳小店都貴同埋我自己要食蛋白質唔想食碳水化合物見到呢間日本小店有串燒散叫好似唔錯就行咗入嚟食咗四串串燒 埋 單 竟 然 要 $182⁉️ 因為所有串燒一定起碼嗌兩串淨係叫咗兩串大蔥雞肉+兩串豬肉味道/醬汁調得OK嘅但好細份一串得四舊一嚿大約手指公頭咁大 定食都應該麻麻哋隔離有4個人潛完水食嚟食飯定食會送飲品同甜品飲品係烏龍白桃茶甜品係一球雪糕(我會知道因為落單前有問過😂)見到隔籬枱飲唔晒啲烏龍茶就知道應該係出邊加糖嘅飲品同埋球雪糕冇乜特別 如果要食正餐大家可能散叫仲抵🙏🏻🙏🏻…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享千祈唔好行入嚟 喜多郎日本料理 https://s.openrice.com/QrbT0reP500檢舉 張貼 評分3味道5環境3服務5衛生1抵食用餐途徑堂食
可以唔使試老公餅同紫薯包 嘉多利餅屋 2022-06-30唔係有好多地方有賣老公餅所以買個嚟試吓($7)雖然佢有寫係紅豆餡但估唔到同普通紅豆酥冇分別…… 個皮好厚好實雖然有好多層但冇酥脆同食唔到層次嘅感覺 至於紫薯麻薯包($7)個包係咸包而且食得出有化學味可能係發起麵包嘅膨脹劑同埋張相都見到個包係扁嘅個餡係唔靚嘅番薯有浸奇怪嘅味(日本梅酒嘅味)中間嘅麻薯都冇好煙韌或者出色純粹有舊黏黏地口感餡喺度 以上嘅產品都可以唔使買 建議加多兩蚊買芋頭酥嚟試吓可能仲開心…….…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享可以唔使試老公餅同紫薯包 嘉多利餅屋 https://s.openrice.com/QrbT0uBn300檢舉 張貼 評分1味道4環境4服務3衛生2抵食用餐途徑堂食
平凡的麵包 友善的姐姐 樂斯麵麭 2022-06-15芝麻豆沙餅賣相好吸引但係我唔鍾意食甜問姐姐甜唔甜㗎佢都好誠實答我係比較甜 唔食得甜嘅唔好食老婆餅會好啲...見佢咁誠實就幫襯咗買咗個芝麻麻薯波波$4.5近12點買可能唔係新鮮出爐唔算特別煙韌/好食但入面至少唔係空氣都會有啲蛋漿咬下…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享平凡的麵包 友善的姐姐 樂斯麵麭 https://s.openrice.com/QrbT0HdT300檢舉 張貼 評分--味道4環境4服務4衛生--抵食用餐途徑堂食
唔好畀鋪面嘅甜品櫃呃咗 茶舍 (北帝街) 2022-05-31行土瓜灣嘅時候見到佢門口有個甜品凍櫃然後個名叫hi tea以為係似cafe chill chill地同埋擺得甜品係正門覺得啲甜品應該唔差啦但以上嘅幻想全部都有落差例如1。入面環境似連鎖茶記好噪2。坐得逼我同男朋友入去都1345近下午茶嘅位但因為都差唔多坐滿哂所以剩係坐得卡位嘅一邊張枱冇特別大 分一半就更加細3。甜品令人失望嗌咗個餐加配咗個栗子撻好香栗子味 但係入邊啲忌廉唔知咩嚟個底都唔鬆軟 味道偏甜4。畀塑膠餐具 蛋糕係跟膠叉但明明堂食有鐵叉係廚房個邊感覺係因為懶所以就唔環保執枝近嘅膠叉俾我另外都有嗌特飲 芒果沙冰個杯係好高但其實同普通份量一樣芒果粒剩係得面有幾粒唔建議嗌特飲 性價比低…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享唔好畀鋪面嘅甜品櫃呃咗 茶舍 (北帝街) https://s.openrice.com/QrbT0X31300檢舉 張貼 評分4味道3環境2服務4衛生2抵食用餐途徑堂食
貴,性價比低 熊熊雞蛋仔 2022-03-06買咗個伯爵茶味雞蛋仔加杯紫薯牛乳伯爵茶雞蛋仔$28:✅食得出茶味✅夠脆身❌唔甜(可能因為茶味?)❌冇蛋味❌好薄皮,完全係得個殼,冇入面個層軟糯、冇餡總結➡️想試新口味當小食都可以,但$28一底真係附近大把選擇唔使揀佢🍠🥛熱飲紫薯牛乳(走甜)$23:走咗甜更加試真到杯嘢飲⚠️係 冇 味 嘅⚠️牛奶味得維記盒仔牛奶30% 紫薯有少少碎但夾埋應該一啖都冇❌牛奶好似溝咗水咁❌紫薯又唔多情人節套餐飲品 -$6Total:$45 呢個價錢可以食其他嘢更開心…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享貴,性價比低 熊熊雞蛋仔 https://s.openrice.com/QrbT0HYf200檢舉 笛子魔童 條友重要 係收銀個位 開大音樂 好聽都話 聽埋d 9 歌條友叫啊king ?唔好癲啦 你 king gor你d 西歌好難聽呀 同埋你個頭d highlight 我真係唔識欣賞如果店主你睇到 炒9 左佢啦2022-03-29 回覆 apcyk7pz72q8 笑撚左😂😂2022-09-14 張貼 評分3味道3環境4服務4衛生1抵食用餐日期2022-03-06等候時間6 分鐘 (外賣自取)人均消費$45 (晚餐)
真係好難食好難食好難食 新記煲仔雞粥 2019-06-28真係好難食好難食好難食初頭叫咗個雞粥明明粥好難煮得難食佢都可以鬼死咁咸令人唔想再食同想飲水叫佢畀水嚟夏天都畀熱水明顯想局你嗌貴嘢凍飲之後加叫炒河啲河又多油又濕又軟淋淋食落去好「粉 」 唔好食乳鴿有四舊圖中食咗兩舊因為唔鐘意食冇食度唔評味道完!以下係題外話加廢話攞嚟充字數:睇人食評總會有人講一大堆故事背景話咩自己父親節同屋企人食飯、放工經過試下……係因為openrice規定要200字以上先可以畀正評差評( 有咁嘅字數下限制度有幾多篇食評係真嘅 真係打一次食評就知…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享真係好難食好難食好難食 新記煲仔雞粥 https://s.openrice.com/QrbT04C0q00檢舉 張貼 評分2味道2環境3服務3衛生1抵食用餐日期2019-06-23用餐途徑堂食人均消費$50 (晚餐)