用料新鮮 港宴海鮮火鍋 2023-01-26新試業既火鍋店,裝修新,座位寛敞,4人有卡位間格座。整體用料新鮮,唔錯既選擇!最欣賞桶蠔,7隻好肥大新鮮。響鈴、魚皮即炸好脆安格斯牛肉都幾嫩炸芋頭超粉,good quality飲品紫貝天葵唔太甜,good~白汁豬肺湯底好味,唯一係豬肺蘿蔔有d未霖,可能係我地5:30食既關係 整體都唔錯,舒適火鍋之選~…查看更多+ 3以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享用料新鮮 港宴海鮮火鍋 https://s.openrice.com/QrbT0Gvb700檢舉 張貼 評分4味道5環境4服務5衛生4抵食推介美食響鈴桶蠔四寶丸炸魚皮安格斯牛醉豬肝黑豚肉片用餐途徑堂食
好正嘅法國餐! E Molto Buono 2019-02-03一班朋友仔齊齊去試法國餐,真係感受到咩係享受!3小時慢慢嘆,每道菜都有來歷,兼且色香味俱全,讚!今次仲食咗好多海鮮,勁開心!首先以幾隻新鮮甜美生蠔做頭盤已經無得輸,侍應姐姐教我哋先食嘅係清甜啲嘅品種,再食啲海水味重啲嘅,我個人就喜歡重口味,後面食嗰兩隻味道濃郁又有口感,正!不過頭盤佢又點止蠔,西班牙紅蝦刺身薄片印象都好深,上碟已經好有驚喜,因為係正正方方型擺盤架!刺身好甜美之餘,又有芒果莎莎同芥末蛋黃醬配襯,好有層次!食完冷盤飲返個熱湯先,龍蝦湯好足料好杰身,香味好濃,正!大海美味,除咗龍蝦同生蠔之外,點少得蟹!今次品嚐咗焗阿拉斯加蟹腳,我直情會用蟹扒去形容,因為size真係好大!成條蟹肉拉出嚟慢慢嘆,啲蟹肉又嫩又鮮味,一絕!不過都鐘意重口味口嘅我,梗係感覺有啲失落,呢個時候就有一份慢煮法國鴨胸上桌喇!啲鴨嘅咸香好似凝聚晒喺呢一件鴨胸到咁,肌紋又好緊緻,啖啖都係濃香,每口都咬到肉汁!真係非常之滿足呀!…查看更多+ 4以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享好正嘅法國餐! E Molto Buono https://s.openrice.com/QrbT0AKSo00檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生3抵食用餐日期2019-01-08用餐途徑堂食人均消費$800 (晚餐)
性價比高的韓料理 小火焰韓式咖啡廳 (觀點中心) 2018-10-02觀塘韓式餐廳唔多,呢間算幾出色,款式多,質素保持得都ok,lunch 要排隊等位,但都唔算好耐。午餐選擇的確多,講得出既韓國菜色都有,加錢可有埋韓式小食。叫咗年糕小食,幾野味,年糕比市面的幼身,亦較霖身,配埋野味、濃味既汁唔錯,細細份,可滿足到味蕾之餘唔會太滯,個汁亦唔算辣。主菜叫了芝士雞翼+泡菜炒飯,芝士好融岩feel,拉絲的,配泡菜炒飯好夾,中和了泡菜的濃味,炒飯配菜亦多,有粟米紫菜等,層次亦豐富。雞翼比我想像中出色,有juicy 感覺,呢個係我食雞類食物的重點要求,最怕乾肉粗糙的雞肉,呢度好食,入味,仲有4隻雞翼,份量算多。另一個主菜叫了炒粉絲,質素亦唔錯,炒粉絲要入味濕潤,又要唔油膩,呢度都幾乎合我要求,配菜好多,亦相對有營養,又減少油膩感。餐飲亦唔馬虎,好多選擇,柚子蜜、薑蜜呢類都有,整體既午餐,$70-100,又多選擇,又好質素,算係咁,只係要等位,相信晚飯會舒服d…查看更多+ 1以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享性價比高的韓料理 小火焰韓式咖啡廳 (觀點中心) https://s.openrice.com/QrbT09cum00檢舉 張貼 評分4味道4環境5服務4衛生5抵食用餐途徑堂食
食材新鮮的日式居酒屋 浜滝 2018-06-09行過呢條街,見裝修幾日式,店員又喺門口介紹有日本生蠔優惠,見咁抵就入左去。店員好friendly, 傾談之間知道原來係日本人開的,全部空運食材。首先,既然嚟到居酒屋,當然要啤一啤佢啦! suntory 既premium malts 麥味幾濃。燒元貝,真係好大隻,燒到剛剛熟,有少少sauce 同蔥花,比較鐘意呢個煮法。生蠔,都係日本做法,有少少sauce 同蔥花但唔咸,見到相都知生蠔整新鮮,有光澤,滑溜溜的情景湧出嚟! 真係好鮮味,而且好大隻,比一般法國澳洲蠔更大,所以食落去肥美juicy感十足! 決定再encore! 嚟來一round !龍蝦海膽,原隻龍蝦上,加特大海膽,賣相一流。海膽微微火炙,更加香味。龍蝦肉燒得剛好,晶瑩剔透,爽口尾聲,當然要食返d飽肚野。店員介紹蝦拉麵特別,果然無介紹錯,平時食拉麵只是豬骨湯,而家加埋濃蝦既豬骨湯,真係好鮮,提升左個湯既鮮味,而且無平時豬骨濃湯咁重口味,有蝦反而覺得light左!加熱石,令湯能保持溫度,上檯繼續滾緊,真係好細心。和牛泡菜湯飯,店員雖然溫馨提示會幾辣,因為日本廚師堅持原有味道,唔會做少辣,果然真係幾辣,但熱石鍋內的泡菜牛肉窩蛋泡飯,真係好有自己風味,食得幾過癮。整體都好滿意,支持呢類高品質小店,有佢地既堅持,而且服務食物都good quality,真係做到日本居酒屋既精神!…查看更多+ 7以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享食材新鮮的日式居酒屋 浜滝 https://s.openrice.com/QrbT0OCuk00檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生4抵食推介美食燒元貝日本生蠔燒龍蝦海膽蝦拉麵和牛泡菜湯飯龍蝦海膽用餐途徑堂食
近期至愛的日料理 櫻花日本料理 2018-05-30朋友帶路先知蘭桂芳附近有間日本菜,主食鐵板燒同日本料理,環境優雅舒服,2人好寬敞的卡位,同朋友傾計食飯一流。前菜送上鱈魚片,小薄片好鬆脆,有淡淡鱈魚香,伴少少沙律醬,好香口的前菜。這個天時,有什麼好得過叫一枝啤酒解暑?! 呢度有生啤同枝裝,選了枝裝的Sapporo premium beer,比較清淡,啱我,最impress既係隻金屬杯真係好夠凍,未飲都消暑了。枝豆,唔會太多鹽,微溫,軟硬亦剛好。鐵火卷,即吞拿魚卷,雖然係卷物,都食得出吞拿魚的鮮甜,而且沒有筋,肉質柔軟都係夏天精選,天婦羅配冷蕎麥麵。蕎麥麵的質地都幾彈牙,天婦羅好齊全,蝦、蕃薯、茄子、南瓜、青椒,上檯剛炸好,炸粉鬆脆微熱,蝦身爽口實肉,証明一定係新鮮既。日本近江牛係日本最本最有歷史既和牛,見到就好想食啦有燒、壽喜鍋等幾款食法,選了壽喜鍋,甜的湯底配以蔬菜菇菌類。和牛100g都有6,7片,肉質果然無令我失望,好鬆化,有牛香,配埋蛋漿食,nice~整體都見到餐廳既質素,但最喜愛既,竟然係鰻魚飯,一打開已經好吸引,盛滿了12片厚身鰻魚,看是剛燒好的,特意唔上汁,仍可保留魚皮魚肉的微脆。咁厚身肥美的鰻魚,看也看得出是新鮮烤的,絕對不是現成的來貨已煮版本。食落肉身真係肥美爽脆,呢個食鰻魚飯既感覺,香港真係好少有。飯上有鰻魚汁,味道亦剛好,唔會太咸。鰻魚飯一向是我至愛,呢個可算是我的top 1 picks! 好滿意的一餐,好滿足,整體都好食,亦看到日本料理的用心,食到我最愛的鰻魚飯同近江和牛。服務亦周到,適時但又有空間的服務,值得一讚。…查看更多+ 6以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享近期至愛的日料理 櫻花日本料理 https://s.openrice.com/QrbT0WBKk00檢舉 張貼 評分5味道5環境5服務5衛生3抵食推介美食鱈魚片Sapporo premium beer鐵火卷天婦羅蕎麥麵日本近江和牛壽喜燒鰻魚飯日本近江和牛用餐途徑堂食
2018-01-31 鳳城酒家 2018-03-01蒸火鍋,要海鮮多,粥底先好味,唔駛諗就叫左海鮮5層塔,有龍蝦,肉蟹,扇貝,魚頭同蜆,個粥一定正!平日都坐滿粥底有肉排,白果,同少少炸菜絲。大半碗米,都煲到6~8碗粥。5層塔嚟啦,不過佢同其他額外叫既野混埋一齊,其他海鮮放旁邊。蒸肉蟹,好鮮甜,啖啖肉。蜆,蒸完好juicy, 但用碟隔水蒸,因怕個粥底太咸,因為d蜆的確幾重海水味,就咁食就正!波士頓龍蝦,又一鮮甜之作魚頭雲極新鮮至surprise 推介,蝦丸的,unexpected 的新鮮,完全鬆軟鮮甜到唔同街外的。菜,是完美的結局,一般蒸都比炒煮更鮮嫩甜美。咁多鮮味汁既精華,變左粥底既一部份,突然排骨粥都變海鮮粥,飽極都食左兩碗。…查看更多+ 8以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。2分享2018-01-31 鳳城酒家 https://s.openrice.com/QrbT03Q4j00檢舉 張貼 評分5味道4環境5服務4衛生5抵食用餐途徑堂食
韓好西 Goobne Chicken (V Point) 2017-12-18第一次上嚟,原來個景咁正,大玻璃窗,嘆住個陽光普照的廣闊大景,有種心曠神怡既感覺,心情都靚d!頭盤,叫左蛋卷,原來都唔少分量,有9件。蛋卷既蛋好滑,似日本玉子,但唔係甜的,用作壽司飯般卷住蔬菜,午餐肉,再點一個特別既sauce, 幾好食,好快清晒。魚糕湯,唔辣,但有胡椒湯既味道,有暖胃既感覺,而且清清地。魚糕好多款,廣闊左我對魚糕既識知,原來可以咁多款,最喜愛的是腐皮中有粉絲的那個,吸晒湯汁,既粉絲同腐皮喜愛烤ribs, 上檯時,d芝士仲滾緊,泡泡地滾緊,係芝士控的視覺享受。ribs卷住拉絲芝士食,肉質嫩又入味,芝士較煙韌,兩種口感,而且芝士既味唔太濃,唔會太搶肉既味道。芝士年糕拉麵,無錯,又係芝士,呢個辣辣地,幾野味。食完咁多濃味野,忍唔住叫左杯西柚沙冰,即時爽晒,fresh!新野,芝士迷必點,honey almond 味既烤雞加芝士。估唔到個烤雞幾入味,有微微咖哩味,加甜甜地既蜜糖。睇完呢個介紹卡,即刻覺得食得健康咗,因為雞原來係無經油炸呢度既餐牌,圖大過字,大部份一版一款,上菜同相都幾似唔驚叫錯野,以下是我推介。仲見到原來有網上外賣平台, 以後喺屋企唔駛食kkc,可以食好d啦…查看更多+ 6以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享韓好西 Goobne Chicken (V Point) https://s.openrice.com/QrbT0JDSi00檢舉 張貼 評分4味道5環境5服務5衛生4抵食推介美食韓式雞蛋卷砂鍋魚糕湯用餐途徑堂食
至愛雲吞鷄 鳳城酒家 2017-11-29嚟到先知,原來同全聚德同一間公司,可以叫埋佢地既餐牌。所以集廣東、順德、北京、上海於一家,的確好多選擇,連懷舊廣東菜既金錢鷄都有,可惜要預訂,無得叫。叫d特色野,大良炒鮮奶,一上碟好滑嫩咁,上面有d蟹肉添,好香滑。炸水餃,係鳳城既著名特色菜,當然要食啦~炸餃既皮脆,熱辣辣,裡面好多蝦肉,好爽口。但唔係就咁食架,仲要點上湯,半霖半脆咁食,好似魚皮既原理咁。好食,出面好少有,嚟得,要試!北京烤鴨,果然係全聚德,d皮燒到好脆,咬落有卜卜脆既聲,而且一讚既係隻鴨唔太多膏,唔駛咁膩。熱辣辣包皮,配海鮮醬、青瓜、大葱,同脆皮烤鴨,正! like!砂鍋雲吞鷄,平時覺得雲吞鷄沒有大特別,但今次個湯好好味,好清既燉雞湯,唔重味精,而且小棠菜好霖,仲有雲吞、冬菇、冬筍,冬天食好啱,暖暖地,滋潤!呢度食中菜,集齊廣、京、滬、順德,多選擇之餘,味道又好食,同屋企人聚會,的確係一個唔錯既選擇。…查看更多+ 1以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享至愛雲吞鷄 鳳城酒家 https://s.openrice.com/QrbT0DAOi00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生4抵食推介美食大良炒鮮奶炸水餃北京烤鴨砂鍋雲吞鷄用餐途徑堂食
繼續心思思的海膽生蠔 岩鹽日本料理 (利舞臺廣場) 2017-11-29呢度晚市優惠好吸引,原本想食半價的海膽丼,只係$134,話有4板海膽,但有quota, 之後轉左食海膽生蠔,$98/6隻。估唔到都幾大隻,幾新鮮,6隻雖然有大小,但整體都肥大飽滿,說是愛爾蘭生蠔,幾鮮甜,第一次配埋海膽同三文籽食,增強味道層次,味道更濃郁。雖然叫唔到半價海膽丼,店員介紹$198的另一款丼,有2板海膽,三文魚籽同吞拿魚蓉。都其實好正,2板海膽原來有4排,都好多,有另配紫菜比你食海膽,yummy! 搞到我好想下次嚟食半價有4板海膽既優惠丼中拖羅,$140,之前睇森美節目介紹中拖羅係佢至愛,話有肥美油香之餘,仲食到魚香味,而且沒有筋,鮮甜! 果然唔錯!三文魚牛油果米紙卷,配有青瓜,幾清新既餐前小食。見門口既釜飯專區,好pro,好吸引,店員介紹係由上湯,好多配菜一齊煮,聽落好似日版煲仔飯。鰻魚釜飯,鋪滿左飯面,飯因為同栗子及其他蔬菜一齊煮,好清新既香味,幾特別既味道,出面少有。再另配鰻魚燒汁,個人覺得落左再野味d好食d。食到大半,可再加茶同紫菜做茶漬飯,兩種風味,一飯兩味,的確幾夾既組合。呢度價錢唔貴,質素幾好,CP值幾高,仲繼續想試優惠海膽丼,希望下次叫到啦~ …查看更多+ 4以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享繼續心思思的海膽生蠔 岩鹽日本料理 (利舞臺廣場) https://s.openrice.com/QrbT0bQ8i00檢舉 張貼 評分5味道4環境5服務5衛生4抵食推介美食海膽生蠔海膽丼鰻魚釜飯用餐途徑堂食
鮮味火鍋 尚鮮海鮮料理 2017-11-08呢間火鍋,環境好日式,是新派火鍋,有卡位,易傾計,仲有兩間private room比20人同12人,大班人有間房的確傾計容易d,的確幾好。選了套餐,唔駛諗,咩都有d, $328/位,加$40仲可免費任飲啤酒汽水,加$60可任飲埋清酒,的確幾抵,平時打邊爐,飲品先係最貴,唔飲又口乾,搞到要慳住飲,而家定價任飲,好FREE! 爽呀!湯底4選2,店員建議,因餐內多海鮮,清一些既湯比較夾,所以簡左姬松茸冬瓜粒,同埋芫荽皮蛋湯。兩個都又清又下火。生蝦刺身,有生蒜片,辣椒粒,最愛係青檸辣汁,醒胃野味。冰鎮鮑魚,都幾爽口。完全沒有平時煙韌感覺。海鮮拼盤,最愛大聖子,一變白身就得,真係好爽甜。蝦,蜆都好大隻,鱔片都好爽口,海鮮真係新鮮才是靈魂。手切安格斯牛肉,網紋脂肪均勻,有肉味,都係剛剛熟7,8成最好食。丸類,平時我不大喜愛,今次我好SURPRISE, 豬肉丸好鬆軟,完全唔係食魚蛋粉嗰D死死實實,食得出既手打,而且比一般火鍋店,呢度鬆軟口感更特別。墨魚丸都係,好鬆軟,但中間有粒粒墨魚粒,好有口感。另外有水餃,都有水準。初時見獅子狗,以為沒有特別,但原來係芝心的,而且幾濃郁。豬三毛,豬膶,豬紅,豬皮。豬皮吸湯,琳琳爽爽。蔬菜盤葛絲,即類似粗粉絲,芋絲之類。為尾聲靚湯汁畫上了完美句號。整體都新鮮好食。呢度既服務好好,好細心,成日幫我地片湯面上既泡泡,又幫地轉新碟。一般反應都快,體貼的體驗。…查看更多+ 8以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。讚好分享鮮味火鍋 尚鮮海鮮料理 https://s.openrice.com/QrbT0LMai00檢舉 張貼 評分4味道4環境5服務5衛生4抵食用餐途徑堂食
keep 到水準既放題 樂天大喜屋 2017-10-31放題而家越嚟越多樣化,嚟到樂天大喜屋,竟然有自助餐區,有特飲,罐裝飲品,炸品,手卷,熟食,沙律,冷食,雪糕,甜品。未嚟第一round 都可即刻有野食住先。飲品甜品平時要落單,而家即有,方便左。刺身方面,真的唔錯,至愛油甘魚,三文魚,好肥美,又唔係硬冰冰嗰d。海膽手卷,勁多海膽,大愛!可惜要排隊,但都好值得,每次限取2個。軟殼蟹手卷都好大份,炸軟殼蟹都微熱,好食。牛肉鍋,湯底甜甜地,好味,特別蔬菜,吸收晒湯底,夾埋隻蛋同豆腐,好快清晒。蒸玉子,估唔到都幾好食,好強烈清湯底鮮味,又好滑,有水準。炸小蕃薯,平時出面都幾貴,粉漿唔厚,幾好。串燒糯米鷄,都幾得意,入面係鷄肉串,出面用糯米包住嚟燒,濃味,微脆,味道絕不是茶樓糯米鷄,都帶點日式風味。燒大腸,肥美乾淨既大腸,燒香再有甜甜地醬汁。沙律醬燒蝦,都係驚喜推介,開邊蝦沾上沙律醬同芝士,野味。今次都沒有失望,都好多選擇,又有新款式同新自助餐區,希望可以繼續keep 住啦~…查看更多+ 8以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。5分享keep 到水準既放題 樂天大喜屋 https://s.openrice.com/QrbT0xL8i00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生5抵食推介美食海膽手卷刺身拼盤日式蒸蛋用餐途徑堂食
樓上cafe一遇 Go Dutch Cafe 2017-10-01登打士廣場好多樓上cafe, 今次去左呢間go dutch cafe,坐位都寛敞,好多卡位,唔迫。價錢都幾經濟,飲品加$38,可有焗薯蓉,toppings 好多款,簡左芝士吞拿魚白汁薯蓉。以為$38係小食,但薯蓉份量係平時見到既double, 係可以當正餐,而且剛焗起,熱辣辣,又多芝士,好香。小食,蜜糖雞翼,$48,有6隻,都係剛炸起,上面加左蜜糖,脆脆地,甜甜地,幾正!蜜桃沙冰,5十幾,個杯已經高,佢仲加建高冰柱,抵飲,蜜桃味都強。整體係唔錯既晚餐gathering 之選,沒有限時,坐得唔迫,價錢合宜,唔駛同人喺商場迫。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享樓上cafe一遇 Go Dutch Cafe https://s.openrice.com/QrbT0pFqh00檢舉 張貼 評分4味道4環境4服務4衛生5抵食用餐途徑堂食
旺角難得高品dining place Sky726 2017-09-13第一次嚟,原來呢度幾好氣氛,仲可遠望旺角夜景,幾好feel ~呢度喺bar and restaurant, 環境比較幽暗,中間stand alone有個大bar位,所以環繞住既位與位之間唔會好密,坐得舒服。果然係bar, drink menu比我想像中多選擇,用pad來order, 圖片影到杯杯都吸引之餘,又詳情介紹每杯成份。叫左Far east highball, 呢個係mocktail 裡面有些是homemade 的成份,菠蘿配青檸,酸甜剛好 ,好fresh 醒胃之選。朋友叫左white wine sangria, 有好多新鮮青蘋果同橙片,易入口,不過始終白酒加brandy, 都幾勁!叫左個set dinner, 有齊沙律、湯、main course, 甜品、餐茶。餐湯係洋蔥忌廉湯我叫左迷迭香羊柳川辣意粉。好麻辣,幾過癮,食完個口都麻麻地。羊柳好霖,好鬆軟,羊肉味都唔會比d麻辣蓋左,意粉係al dente 的剛好。甜品係士多啤梨芭菲,士多啤梨mousse 加脆片同新鮮士多啤梨果肉,唔太甜,mousse 香滑,食晒成杯都唔膩。另外叫左個fennel tomato chicken soup, 香草味極濃,fennel 味好突出,蕃茄湯酸酸地,配熱辣辣又脆皮鬆軟既麵包,一絕!三文魚扒,三成熟左右,外面用火槍燒到皮微焦香,好滑既魚肉,又唔腥,伴甜麵豉湯,微甜但又唔覺怪喎。下面既去皮茄子都好impressive, 吸晒湯汁,好juicy 。食完一d都唔膩,係亮點推介。另加了甜品,vanlia 同 chocolate mousse 兩層,vanlia mousse 好滑身,chocolate mousse 滑得嚟較rich, 兩種口感,旁邊朱古力餅碎碎,伴嚟食更增口感,而且賣相吸引,like!整體食物同環境、景觀都唔錯,係旺角難得既高quality 餐廳。見四周的都係同朋友慶祝既,可喺甜品上寫名,應該係朋友慶生既好選擇。…查看更多+ 8以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。2分享旺角難得高品dining place Sky726 https://s.openrice.com/QrbT0eiqh00檢舉 張貼 評分4味道5環境4服務4衛生4抵食推介美食far East highball$78white wine sangria$88fennel tomato chicken soupmiso salmon$188vanlia and chocolate mousse用餐途徑堂食
超值西班牙菜 Channel 3 Tapas Bar & Restaurant 2017-07-14平日喜愛西班牙菜的我,真係好鐘意周圍去比比看。喺呢度太子通菜街,以前以為飲酒睇波既地方,原來都有食正餐既地方,channel 3環境上都似係一間bar, 但播著輕鬆西班牙音樂,周圍嘈雜回音又唔多,比一般bar舒服,係餐廳同bar既混合體。一坐低,就有栗米片配沙律醬,個醬好似調過,好好食,加埋肚餓,瞬間清晒。飲品,呢個係益力多cocktail, 好益力多味既雞尾酒,附送一支lollipop 小食拼盤,$128,4款tapas, 都幾啱兩個人食。有薯角,炸薯波,三文魚芝士波及炒salami 最推介三文魚芝士波,煙三文魚包住軟芝士,幾好配搭,唔膩。炒salami ,咸香的,送酒啱啱好。main dish, 慢煮牛面肉,呢個菜我自己都煮過,咁大portion既牛面肉,又慢煮到琳,$148係抵,牛面肉好多collagen 喺中間,又琳又滑。Parma ham pizza 係驚喜,個芝士好rich, 厚厚質感,拉絲得嚟又soft, 好掂,$78, 超超抵食,必叫!西班牙奄列,薯仔蛋餅,仲有洋蔥,魚肉,配少少沙律醬,應是fushion配搭。呢度main dish平均百多元, 味道,環境來說,呢度真係好唔錯既選擇。仲要西班牙菜。值得推介之選。…查看更多+ 8以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享超值西班牙菜 Channel 3 Tapas Bar & Restaurant https://s.openrice.com/QrbT0n1yLW0檢舉 張貼 評分4味道4環境5服務4衛生4抵食推介美食忌廉芝士煙三文魚波蘑菇帕爾馬火腿Pizza西班牙啤酒燴慢煮牛面肉用餐途徑堂食
至愛平民日食 丼丼屋 (荷里活廣場) 2017-06-30 睇完戲諗住6點前食,會容易攞位,但估唔到5點都半滿。叫左兩個飯,加$38可有定食既湯,沙律,唐揚炸雞。滑蛋炸豬扒飯,豬扒鬆脆,肉都算嫩,最鐘意滑蛋夠多,送到晒d飯。三文魚石鍋飯,新野,好熱既石鍋,上檯已feel 到不得了的熱,一定要小心食,因為熱,好快就有飯焦,如同我一樣不喜歡硬飯,一定要快拌勻。三文魚蓉雖然碎晒,但份量好多,加埋紫菜碎同蔥粒,配埋調製過的甜豉油醬汁,唔咸,幾好味。唐揚炸雞有2件,樣貌不太吸引,但估唔到都鬆脆,雞仲有點juicy感,好味。原來睇戲,憑票可甜品,飲品,買一送一,但完全睇唔到宣傳單張,係隔離檯叫先知,士多啤梨芭菲, $40, 仲買一送一,都幾抵,中層有大大粒爆谷。…查看更多以上食評乃用戶個人意見 , 並不代表OpenRice之觀點。1分享至愛平民日食 丼丼屋 (荷里活廣場) https://s.openrice.com/QrbT0YzqL00檢舉 張貼 評分4味道4環境3服務4衛生4抵食推介美食滑蛋炸豬扒飯三文魚石鍋飯士多啤梨芭菲用餐途徑堂食