2019-11-30 2095 瀏覽
朋友即將要結婚,一行六人嚟澳門開bachelorette party, 梗係唔少得要食好嘢啦,所以其中一餐就訂咗呢度食dinner. 我特登打長途電話黎book位同埋要stage前面嘅枱,不過嚟到嘅時候我哋唔係被安排到原本訂嘅枱而係一張離stage較遠嘅sofa位,但由於我哋都好滿意個位所以冇轉枱。服務員好細心為我地推介starter and main course, 最值得讚嘅係原本我哋仲想叫多個steak, 但專業嘅服務員衡量過我哋已經叫咗嘅食物覺得我哋會點得太多食唔晒,所以我哋就聽咗佢嘅建議。呢餐飯食得好開心,所有嘢我都幾乎比滿分,呢個餐前麵包係我食過最好食嘅,係我心目中同香港Grand Hyatt嘅Grissini餐前麵包都係排第一位。仲有呢度嘅steak tartare is the best I’ve ever had!!! 真係好好味好想食多份。仲有個steak比我咁多年係北美洲食過嘅都要好食。好鍾意嚟澳門因為喺呢度有好多高質素嘅餐廳,最重要係you get what you pay! 我哋開咗支紅酒,叫咗咁多starters, steak, 仲一早預訂咗個蛋糕慶祝朋友結婚,呢個蛋糕又靚又抵,如果去呢度慶祝真係唔使自己帶蛋糕,因為呢個蛋糕我印象之中好似先至$3XX! 我哋六個人買單每人先至600幾蚊一位真係好抵! 我已經急不及待想快啲再去食啦! 希望有時間再去澳門啦!