2017-02-17 10177 瀏覽
之前同朋友食過一次,佢的炒蜆令人回味無窮!所以今次要再encore!Book左六點半,好快就有位啦!我哋同上次一樣點左以下食物:馬介休:葡國美食必點啦!馬介休新鮮整出嚟非常熱啊,難得非常有魚味但唔會腥!炒蜆:炒蜆主角出場!不過…同我地上次食嘅餐好遠!上次隻隻蜆都非常好肉大大粒!但係今次啲蜆肉薄到喊!得層皮咁!可能蜆唔當造卦?個個食一粒都講一次'真係好薄呀d蜆?!"期間侍應附上熱辣辣豬仔包,我諗係成餐飯最好味嘅食物!麵包非常鬆軟,點炒蜆嘅汁食真係一流!令我點左芝士拼盤送麵包,都不錯!只是很好味另外點了rib eye同烤牛排,我們點了五成熟,但最終好似八成熟上碟⋯兩舊肉都比較乾同冇乜汁,比旺角的豉油西餐牛扒還要差!雖然薯條熱辣辣好味,但都挽救不到對這碟食物的印象!最後上場的烤魷魚,算是不錯!不會太韌,切起來還是有少少汁。總括而言,短期內不會再來!因為實在太失望,可能到夏季再來是一次炒蜆,希望不會太差吧!

令我點左芝士拼盤送麵包,都不錯!只是很好味
雖然薯條熱辣辣好味,但都挽救不到對這碟食物的印象!
最後上場的烤魷魚,算是不錯!不會太韌,切起來還是有少少汁。