2017-09-25 893 瀏覽
完全唔起眼嘅舖位, 完全可以用禾稈冚珍珠形容! 每年最小食三次嘅一間餐廳, 有三個餸係一定要叫: 凍蝦、咖哩配豬仔包丶芥末燒羊扒。佢哋嘅凍蝦非常之好味,洋蔥係唔苦丶仲好甜, 我會自己再加多啲橄欖油, 將隻蝦切開三份, 每一啖連大量洋蔥直接放入口,正! 咖哩配豬仔包又係必食, (記得唔好咁貪心, 食完一個再叫一個, 豬仔包凍咗會唔好食)... 我自己比較喜歡咖哩雞, 咖哩亦都唔係用大大個果款薯仔,係用細細個一開二嘅!芥末燒羊扒又係一定要叫, 羊肉非常滑嫩丶juicy, 佢哋仲可以雙拼,要埋原味咁就不枉此行!!今次第一次叫沙甸魚,燒得有少少燶, 但我自己就冇所謂,嫌腥嘅話可以加檸檬汁, 但記得趁熱食!
燒沙甸魚
芥末燒羊扒