2018-10-13 2103 瀏覽
撞啱節日,決定一家大細去澳門玩兩日一夜。一落船,其實都差唔多要食中午。但係因為我哋有老有嫩,所以都選擇食中餐會比較合適。雖然酒店在氹仔,落船都是氹仔,但是親戚們還是對舊城區那邊的餐廳情有獨鍾,於是我哋就決定去呢度好多人話食翅應該喺紅屋街嗰邊,不過我覺得其實只要熱辣辣整出嚟都會好食,所以我哋就喺呢度分別叫咗湯同埋翅。好好味,男女老幼都啱食。除咗翅同埋湯之外,我哋都係叫返一般炒粉麵飯同埋菜仲有雞丁。始終我哋唔諗住食得太飽,因為去到澳門旅行都係行到邊食到邊,午餐之後都會沿途食吓豬扒包啊牛雜等等。呢間餐廳最值得推薦嘅係佢嘅地理環境,因為一出餐廳外面,附近就已經有得買手信,而且因為係呢一區凹咗落去,遊客排隊唔會多,唔似得要去大三巴附近買手信排晒長龍咁,喺呢間餐廳外面嘅手信街俾你隨便試隨便睇,所以臨走嘅時候其實可以去呢度食返餐在去手信街掃貨。