2K
2018-06-13 1918 瀏覽
重遊舊地,除左食客比以前更多更人頭湧湧外,內籠及門面依舊,好易認唔會盪失路啦!忘記點行添,好采附近有班學生妹貌似旅遊大使可讓遊客問路或查詢呢,多謝指點迷津,找到了。整條街古色古香,仿如置身於神州某處,以前好似不是這樣呢,修建過?菜色不變,價錢就略有向上調整,款款依吸引,一幻想就想要喇!不愛甜食的我,這裡的甜品始終無法打動到我啦。小店裝修格局跟香港蛇舖差不多,非常有懷舊風情。最初想點 $350 蚊乾鮑,無緣已經只賣剩 $400 或 $600 蚊乍,我口快快答左唔要,仲點埋翅喇。諗諗下其實只差 $50 蚊乍喎,唯有下次啦,都唔知幾時先下次呢!海參花膠砂鍋魚翅,鬼殺咁嘈、吱吱喳喳上檯,剛剛滾起出晒煙,氣勢磅礴!不能心急,好容易讓雙脣甜頭燙傷呢,冷靜地等一下,再吹兩下,殺呀!香噴噴材料盛得滿滿的,超足料無欺場,滑滑的花膠、彈彈的海參,還有爽爽的翅針。厚厚膠黏的湯汁晶瑩剔透,香甜味濃的老雞湯膽,使我回味無窮,不停有添食的衝動!價廉物美 $85 蚊,養顏補身骨膠原,平靚正!花膠雞絲翅,湯黎架?完全誤會晒咯,兼價爽爽薄身花膠桶,打邊爐咩!魚翅就好足料既,還有滑嘟嘟雞絲襯托,湯汁雞味濃郁清甜可口。翅味

花膠雞絲翅,湯黎架?完全誤會晒咯,兼價爽爽薄身花膠桶,打邊爐咩!魚翅就好足料既,還有滑嘟嘟雞絲襯托,湯汁雞味濃郁清甜可口。翅味澎湃,翅尖爽爽,翅裙肉黏滑,不得了。

紅燒大排翅,勁滿足勁幸福勁香濃勁大抽!黏黏的湯汁漿住您的嘴,輕輕淺嚐不要急進,燙親雙脣咯。超濃郁超甜美超香噴噴!成抽入口咬索索索,好味啊!
海參花膠砂鍋魚翅
花膠雞絲翅