2010-12-24 52 瀏覽
聖誕前諗住同女友去澳門玩返兩日,平平地兩個人去中旅買套票,兩人都係$960包埋船飛同埋叮噹堡,試紅酒卷等等,算係咁啦~去到酒店,拎房前睇過餐廳Buffet宜家係做緊MOP$198兩位再有75折,佢話今晚做冬但無加價,已經無乜位,要食就早d落o黎6:30開始,但係上o黎睇過d食評都係麻麻,都係睇下點再算..結果,訓完晏教已經7:30,都費事出去食,就落去餐廳有無位,好彩又有張兩位檯無o黎,唔駛等就即刻有得食喇!入去睇一轉,雖然每位唔駛$150,但係有三文魚刺身,有生蠔,仲有長腳蟹,對我呢個海鮮狂o黎講已經係超值其餘o既食物都OK,有任飲o既汽水,刺身就得三文魚,吞拿魚同八爪魚,種類少d不過新鮮,同埋你叫幾多份師傅都照比,無話限住限住。熱葷就有4樣(我只係試左玉子豆腐西蘭花),不過不失,燒味有油雞同叉燒,叉燒唔錯。仲有即刻漉o既粉麵,不過無乜興趣試,雲吞湯想試o既時候已經無晒啦由於我大部份時間都係食緊蟹,所以其他野都無乜點試。蟹o黎講真係要讚,食到9:30都開始無乜人,個師傅見我係咁響度揀D蟹(因為得返d好幼o既腳),佢即刻響個櫃度拎o左盤蟹出o黎比我,果刻真係好開心,即刻又掃一碟返去剝,

又長腳蟹又生蠔,抵!

生蠔同三文魚都好新鮮

由於我大部份時間都係食緊蟹,所以其他野都無乜點試。蟹o黎講真係要讚,食到9:30都開始無乜人,個師傅見我係咁響度揀D蟹(因為得返d好幼o既腳),佢即刻響個櫃度拎o左盤蟹出o黎比我,果刻真係好開心,即刻又掃一碟返去剝,d服務我真係好滿意,無話就收工就唔出野!

拆蟹中

成堆殼

不過都有少少野要彈,就係佢地竟然係無食長腳蟹最重要o既較剪
!攪到我剝到手都損埋,同埋有小部份蟹唔知係咪無出水,好Q咸,另外就係佢地有時Refill食物會轉第二樣野,想食要即刻夾,唔係轉頭就無o架啦~

總括而言,經過今次親身去試,發現呢度唔係其他人講到咁差,我懷疑只係因為佢地食團餐所以將貨就價,如果你食正價果D,你又鐘意食海鮮的話都係幾抵食o既

專登叫佢重印張單比我,兩位都唔駛$300!

2010-12-22
$148.5 (晚餐)
又長腳蟹又生蠔,抵!
拆蟹中
成堆殼
專登叫佢重印張單比我,兩位都唔駛$300!
生蠔同三文魚都好新鮮