2009-07-28 879 瀏覽
第一次去威尼斯人行, 好大, 感覺好似真係威尼斯添 (小弟剛好上年去過旅行~ ~)到澳門, 想和太太食萄國菜, 但咁大間威尼斯人, 可以選擇的個一兩間, 今次就隨意的和太太選了這間打正萄國菜餐廳食晚飯.餐廳環境幾好, 有一半係室外(天幕下, 其實都係室內), d 侍應都幾nice, 不過就睇上來好生手, 好似冇乜經驗咁, 唔知做咩果種, 仲有一個經理級的, 唔識中文, 似日本人, 英文都一般般果隻.... 但態度都幾nice, 是旦啦. 點菜分享如下.1) 頭盆: 萄國雜菜沙律 (都幾大碟, 鍾意佢用幾多橄欖, 幾香, ok)2) 主菜1: 薯絲馬介休 (到澳門食萄菜, 點都要叫個馬介休食下, 上枱 (見相). 炸薯入口香脆, 魚香適中, 加沙旦中和有咬口, 正!!! )3) 主菜2: 焗鴨飯 (上枱後見様.... 黑黑地咁, 麻麻地開胃, 入口飯身又硬硬地咁........? 有陣鴨香, 咬咬下飯又唔覺太硬, 幾片香腸係面, 鴨肉係底, d 飯入晒鴨味, 又一個好少食過的新奇口味, 幾得意, 幾正!!! )二個人區區三個菜, 要差不多七佰埋單, 一分錢一分貨, 咁環境加咁既味道
~)

二個人區區三個菜, 要差不多七佰埋單, 一分錢一分貨, 咁環境加咁既味道, ok 啦, 個人覺得值得一試. (不過下次如果賭場唔sponsor我, 我未必會再去)
焗鴨飯
薯絲馬介休