除咗葡國菜,係澳門一定!一定!一定!要食葡撻🤩 間間都賣葡撻,唔通間間真係咁好食咩?! 我自己就好嘴刁,要搵一間個皮又整得好食,個蛋漿又要焗得靚,最重要個味一定要香濃,食落口感要好滑,咁樣先係一個完美嘅葡撻!我介紹你~波爾圖葡撻🥳我係俾佢舖頭嘅香味吸引咗,去到收銀前面見到畫得好靚嘅葡撻分割圖。佢冇呃人🤩實物都係一樣整得皮薄餡靚😋呢一間係由葡萄牙嘅主廚手工製作,佢哋對自己嘅出品要求都好高,就連材料嘅要求都係要揀最好嘅 。我哋就買咗三款味道嘅葡撻,抹茶、可可千層同原味。佢嘅抹茶唔會做到好苦澀嘅味道,有一種清新嘅感覺。個可可千層嘅可可味勁濃,但係個蛋漿又好夾 。原味嘅葡撻真係冇得輸,有着超香濃嘅蛋味,食完之後都有再買多幾個返去酒店再食🥰佢嘅蛋🥚係用咗日本生食級夢王蛋,呢款蛋做出嚟嘅蛋漿有濃郁嘅蛋香,而且滑順細膩~~另外,佢嘅撻皮用咗法國頂級嘅牛油,所以令到個皮更加酥脆同更香醇😍 一路食一路有滿滿嘅滿足感☺️