2020-07-28 232 瀏覽
最近想食得健康啲,一個星期食一餐沙律餐,用左幾個星期時間試左大家之前係限時推薦的的沙律店之一「HabitBox」,係五六月時買消費卡套餐$300有5個套餐,可以一次要曬,亦可以分開一日一餐都得,希望下期再搞啦,不過放心平時都有呢啲餐揀架!.一個套餐包左一盒搭配豐富沙律同自選飲品或湯,沙律盒有幾款肉類、主食同醬汁任你搭配,以下五款係我既搭配,大家有興趣可以買前參考下。.按圖片先後順序✔️ 2號增肌減脂餐紐西蘭牛扒 紅米 0脂醋汁 牛油果蘋果奶昔✔️ 3號低卡減脂餐意式大蝦 三色藜麥 蜂蜜芥末 桂花烏龍茶✔️ 1號高纖營養餐意式蝦仁 半菜半糙米 意式口味 熱肉桂蜂蜜檸檬熱飲✔️ 2號增肌減脂餐香煎熱鴨胸 三色藜麥 日式口味 特濃蕃茄牛尾湯✔️ 2號增肌減脂餐紐西蘭牛扒 蕎麥面 蜂蜜芥末 五青汁.幾款當中個人偏好增肌減脂餐的基底,每款生菜底同蔬果夠新鮮清甜,肉類方面牛扒同蝦仁相當唔錯。想再食得健康少少,醬汁要揀啲無咁多脂多糖,好似0脂醋汁,想撈得好味揀蜂蜜芥末、千島或芝麻醬。一盒搭配豐富沙律盒,食完飲埋野飲已經十成飽😎。.飲品類中牛油果蘋果奶昔同牛尾湯值得一試,牛油果特飲打到好

按圖片先後順序
紐西蘭牛扒 紅米 0脂醋汁 牛油果蘋果奶昔

✔️ 3號低卡減脂餐
意式大蝦 三色藜麥 蜂蜜芥末 桂花烏龍茶

✔️ 1號高纖營養餐
意式蝦仁 半菜半糙米 意式口味 熱肉桂蜂蜜檸檬熱飲

香煎熱鴨胸 三色藜麥 日式口味 特濃蕃茄牛尾湯

紐西蘭牛扒 蕎麥面 蜂蜜芥末 五青汁

飲品類中牛油果蘋果奶昔同牛尾湯值得一試,牛油果特飲打到好滑,而牛尾湯底多雜菜粒,有一大舊牛尾咬下,蕃茄酸酸地幾開胃。想健康排毒唔怕苦忍受到呢種味道,一定要飲五青汁😏😏。
外賣自取