網上火紅buffet, 傳聞要3個月前預訂, 但我2個半星期前網上預訂就有位海鮮都算多選擇, 有龍蝦, 蝦, 蟹, 魚, 鮑魚, 魷魚, 花甲, 蜆......自選煮法 (包括清蒸, 避風塘, 上湯, 椒鹽, 蒜蓉等等) 烹製後部分餸菜會由員工送到檯上, 部分則需客人自取。蒜蓉蒸比芝士焗龍蝦出色, 保留到龍蝦肉汁, 相反芝士焗太乾身果皮蒸鮑魚 : 鮑魚本身細隻, 蒸完個size得兩隻指甲咁大避風塘魷魚及龍蝦 : 有d鹹, 亦可以說係好野味薑蔥炒蟹 : 正常煮法, 但隻蟹又係太細隻, 無乜肉食, 食龍蝦好過另外有燉湯, 炒飯, 麵, 鮮揸果汁汽水任飲, 沙律但比較失望嘅係刺身, 甜品選擇少, 無生蠔(只有焗蠔), 刺身得4-5款, 無帆立貝刺身甜品少款又唔好食, 雪糕只有軟雪糕, 無哈根大同movenpick😰😰佢最出名嘅焦糖燉椰子都好一般。8:04pm order左一客心太軟同薑汁梳乎里(職員說稍後會送到座位上)8:25pm 仍未有, 我問負責整甜品嘅職員姐姐, 佢話已經送左我話無見過喎。之後見到有個男經理問女經理, 應該佢地送錯檯😵女經理幫我re-order8:39pm 送到原本打算

海鮮都算多選擇
烹製後部分餸菜會由員工送到檯上, 部分則需客人自取。

避風塘魷魚及龍蝦 : 有d鹹, 亦可以說係好野味

另外有燉湯, 炒飯, 麵, 鮮揸果汁汽水任飲, 沙律

8:04pm order左一客心太軟同薑汁梳乎里
(職員說稍後會送到座位上)
8:39pm 送到

原本打算8:30pm埋單走人
之後食埋甜品都8:46pm
拿拿聲埋單搭車去碼頭
好彩之後都順利搭到9:30船

Buffet MOP$699+1 / 人

我覺得係偏貴嘅, 只有海鮮(龍蝦鮑魚同牛肉)啱食, 以往我都會食幾輪刺身同大牌子雪糕, 但Mezza9完全滿足唔到哩方面
以價錢嚟講, 香港金鐘三寶, The Market, 洲際都差唔多, 但款式更適合我

2019-05-13